Petteri Orpon sota työtekevien nujertamiseksi, mutta missä luuraa persuduunari

Persusloganin mukaan sitä saa, mitä tilaa. Sitä saa ennen kaikkea pääministeri Orpo, joka lähti torvet soiden luokkasotaan.

Orpo päätti diktaattorin ylimielisyydellä ryhtyä toteuttamaan elinkeinoelämän toivelistaa ja tippaakaan piittaamatta siitä, mitä palkansaajat ajattelevat tai miten he reagoivat sodanjulistukseen. Ivallinen hymynhäive oli Orpon tavaramerkki työrauhan rakentajille.

Operaation peitteenä oli Ruotsin malli. Orpo vain unohti ruotsalaisen perusperiaatteen, sopimukset tehdään yhteistyössä kaikkien osapuolien kanssa ja kaikki hyväksyvät sovitun.

Kohta on Suomi seis, otsikoi Helsingin Sanomat ja jatkaa:

”Työmarkkinoilla on vain yksi suunta: matka jatkuu kohti kuilua kuin kiskoilla.”

Jokaisen suomalaisen on syytä ymmärtää, että sekasortoon on vain yksi syyllinen, diktaattoria matkiva Petteri Orpo. Jos kuiluun pudotaan, niin Orpolla ja Satosella on laskuvarjot, joista voi vilkuttaa kuiluun pohjaan syöksyville. Siksi he ovat itsevarmoja.

 

Nyt katsotaan, kenen persukset kestävät 

Suomi ei ole sitä ansainnut, mitä saksalaisten kauhukabinetiksi ristimä Orpon hallitus on tekemässä, talouden syöksyessä, sotien raivotessa naapurissa, jakaen kansaa kahtia.

Idän tsaari tykkää Orposta. Kahtia jakautunut kansa on Venäjän pelikirjasta.

Duunari eläkeläisenä katson ymmärtäväni, millaisia tuntoja teollisuuden työpaikoilla koetaan. Nyt katsotaan loppuun asti, kenen persukset kestävät.

Ainoa ongelma on aina ollut, ettei ay-pomojen persukset tahdo kestää silloin, kun työpaikoilla ”perseet penkkiin” iskulause on spontaanisti totta.

Joilla on yhteiskunnassa kaikkein vähiten, heillä on vähiten menetettävää.

Sitä perussuomalaisten ja kokoomuksen olisi syytä pohtia.

Mutta miten pohtia, kun ei ole kosketuspintaa maan hiljaisiin ja heidän arkeensa.

 

Missä on persuduunari?

En tunne yhtään perussuomalaista duunaria. Pidän perussuomalaista duunaria myyttinä. Voin olla väärässä. Myönnän, kun perussuomalainen duunari ilmoittautuu perussuomalaiseksi duunariksi.

Olen tavannut yhden perussuomalaisen duunarin. Häntä kutsuttiin Työmieheksi ja hän teki työtä perussuomalaisten puoluetoimistossa.  Hän oli valetyömies, kulissi, jolla eksytettiin duunareita.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu