Politiikan kusiaispesissä loiskiehutaan pääministerin Hornet avauksesta

Sanna Marin sohaisi Ukrainassa kusiaispesää todetessaan pääministerinä: ”Eri maat puntaroivat ja arvioivat omia kykyjänsä tämänkaltaista aseapua toimittaa, mutta mielestäni myös Suomessa tätä keskustelua voidaan käydä. Voimme mielestäni käydä keskustelua myös Hornetien osalta.”

Ei voida käydä keskustelua, kirkuvat pääministerin julkikateelliset vastustajat. Ei, vaikka kyse on piakkoin poistuvista Horneteista, jotka menevät kierrätysmateriaaliksi tai ne museoidaan.

Helsingin Sanomien kolumnisti: ”Sanna Marinin puheet Horneteista olivat huonosti punnittu heitto kuoleman­vakavassa asiassa.”

Ei, vaan se oli hyvä avaus kuolemanvakavassa asiassa, jota käydyn keskustelun perusteella ei oteta Suomessa kuolemanvakavasti. Sota on jossain kaukana, televisiossa, vaikka Ukrainassa soditaan Suomen tulevaisuuden puolesta eturintamassa.

Jussi Halla-aho avasi Hornet-gatea Iltalehdessä:

”Halla-ahon mukaan ongelma on se, että kun pääministeri esittää tällaisia kommentteja, ne helposti tulkitaan maailmalla niin, että ne ovat ennalta harkittuja linjauksia.”

Onneksi Ukrainalle, kansainvälinen lehdistöä tarttui syöttiin.

Iltasanomat: ”Näin Sanna Marinin Hornet-kommenteista on uutisoitu maailmalla

Marin nosti kysyttäessä esiin, että Suomessa voisi keskustella uusien F-35-hävittäjien tieltä siirtyvien Hornet-hävittäjien luovuttamisesta Ukrainalle.”

Marin antoi seuraavalle pääministerille viestikapulan. Miten selittää Ukrainalle, ettei käytöstä poistettuja hävittäjiä luovuteta heille, vaan ne museoidaan.

Onneksi politiikan taistelukentille on astumassa uusi sukupolvi rohkeita päättäjiä, jotka eivät kuvia kumartele. Sanna Marin on loistava esikuva, ei vain Suomessa, vaan maailman turuilla ja foorumeilla. Toivotaan, ettei seuraava pääministeri edusta setäkööriä.

Sillä suomettumisen kummituksia ei ole laskettu hautaan, vaan edelleen ne kurkkivat liian usean setämiehen selän takaa voitonmerkkiä näyttäen. Hornet keskustelu on tästä ajankohtainen muistutus.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu