Raamattu kertoo keskenmenosta, mutta johtopäätös tästä kumoaa äärikonservatiivien tulkinnan abortista

Kristinusko on tullut ulos juutalaisuudesta, joten voidaan  kysyä, miksi ”Israel keventää aborttilain­säädäntöään vastauksena Yhdysvaltain korkeimman oikeuden päätökseen”?

Helsingin Sanomat jatkaa: ”Uudet säännökset mahdollistavat aborttipillerien hankkimisen julkisen terveydenhuollon kautta. Lisäksi vaatimus hyväksymiskomitean kuulemisesta poistuu.”

Johtuuko Israelin vapaamielinen linjaus siitä, että juutalaiset lukevat vuosituhantisesta perinteestä johtuen tarkemmin kirjoituksia, joita Suomessa kutsutaan Vanhaksi testamentiksi?

Raamattu ei mainitse kertaakaan aborttia, mutta keskenmenosta Mooseksen laki määrää seuraavasti:

”Jos ihmiset tappelevat keskenään ja samalla töytäisevät raskaana olevaa naista, niin että hän saa keskenmenon mutta hänelle ei aiheudu muuta vahinkoa, lyöjä maksakoon sakkoa sen mukaan, mitä naisen aviomies vaatii tai miten asia oikeudessa ratkaistaan. Mutta jos muuta vahinkoa tapahtuu, annettakoon henki hengestä, silmä silmästä, hammas hampaasta, käsi kädestä, jalka jalasta, palovamma palovammasta, haava haavasta, ruhje ruhjeesta.” (2Moos.21:22-25)

Tarkoittaa, että sikiö ei ole elävä, kuten nainen, joka kantaa sikiötä. Jos Jumala katsoisi sikiön eläväksi, niin elävän ihmisen tappamisesta seuraisi rangaistus, kuten kivittäminen.

Jopa kotieläimen tappaminen on rangaistavaa.

”Joka lyö kuoliaaksi kotieläimen, korvatkoon sen; mutta joka lyö kuoliaaksi ihmisen, se surmattakoon.” (3Moos.24:21)

Abortti ei ole juutalaisuudessa teologinen ongelma, koska:

”tomu palajaa maahan, niinkuin on ollutkin, ja henki palajaa Jumalan tykö, joka sen on antanutkin.” (Saar.12:7)

Ulkomuistista, rabbien tulkinnan mukaan Jumalan antama eläväksi tekevä henki tulee ihmiseen tämän syntyessä. Onko parempia oletuksia?

Kuningas Daavidin lapsi Uurian vaimosta kuoli pian synnyttyään:

”Mutta kun hän nyt on kuollut, niin mitä minä enää paastoaisin? Enhän minä enää voi palauttaa häntä. Minä menen hänen tykönsä, mutta hän ei enää palaja minun tyköni.” (2.Sam.12:1)

Lopuksi on todettava, vaikka se ei liity blogin aiheeseen: Konservatiivien mukaan Daavidin aviorikoksesta syntynyt lapsi joutui helvettiin. Jos niin olisi, myös Daavid ja koko Israelin kansa olisi tällä hetkellä helvetissä.

Niin amerikkalaiset kristilliset konservatiivit kuin Suomen timo soinit ja päivi räsäset eivät ymmärrä Raamatun sanoman alkeitakaan. He ovat papukaijoja. jotka toistavat kirkkojensa tai lahkojensa propagandaa.

Mikä erottaa heidät Venäjän kirkon uskonopin levittäjistä?

 

Samuli Suonpää: ”Abortissa tärkeää ovat miesten tunteet ja Raamattu”

+3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu