Kirjaudu blogeihin

Tiedote

Blogien lukukertoja näyttävä ominaisuus on poistettu käytöstä korjauksen ajaksi. Pahoittelemme häiriötä.

Riikka Purra, mesimäyrämäinen uusversio Juha Sipilästä

Rahaministeri Riikka Purra on kuin entisen pääministeri Juha Sipilän klooni. Poliittinen ero on siinä, että Sipilä oli pääministerinä totinen torvensoittaja, joka ei ivannut leikkausten kohteeksi joutuvia. Riikka Purra sen sijaan nauttii leikkuulaudastaan ja naureskelee leikkaustensa kohteeksi joutuville. Purra leikkaa perussuomalaisten äänestäjien antamalla mandaatilla.

Purra on todennut, ettei empatia kuulu politiikkaan. Ei empatia näytä kuuluvan Purran mesimäyrienkään luonnekuvaan. Mesimäyrä ei välitä paskaakaan. Paitsi omasta kyltymättömästä vatsastaan.

Ennen hallitukseen menoa perussuomalaiset imivät elinvoimansa vastakkainasettelusta kansan ja eliitin välillä. Kun perussuomalaisuudesta tuli osa oikeistolaista eliittiä, uusi vihollinen löytyi työtätekevistä, jotka kuuluvat ammattiliittoihin, akateemisiin tai duunaripohjaisiin.

Vaikka ay-liittoihin kuuluvia on noin 1,8 miljoonaa, ei se Purran mesimäyriä pelota. Raadellaan kaikkea, mikä ay-liitoissa liikkuu tai mikä uskaltaa liittojen toimintaa puolustaa.

Tutkija: Leikkuu­laudoilla vitsaillut Purra viesti tavalla, johon ei Suomessa olla totuttu.”

Yliopistotutkija Johanna Vuorelma: ”Tahot, jotka tekevät näitä päätöksiä, tekevät sen karnevalistisesti tai tuovat niihin performatiivisen ulottuvuuden. — Siinä haastetaan meidän vakiintunutta politiikan kuvastoamme.”

Perussuomalaisten performanssi alkoi heti, kun he menivät Orpon hallitukseen. Saksassa Orpon hallitusviritystä äärioikeiston kanssa kutsuttiin kauhukabinetiksi.  Määritelmä osui nappiin.

Kokoomus katselee tyytyväisenä sivusta, kun perussuomalaiset mesimäyrät hoitavat likaisen työn.

Vuorelman mukaan ”perussuomalaisten leikkausviestinnässä käyttämä tyyli on tyypillistä populistisille puolueille ja sen tarkoitus on provosoida”.

”Tällaiseen kuvastoon ja retoriikkaan liittyy aina se, että siinä rakennetaan vastakkainasettelua.”

Vastakkainasettelu tarkoittaa nykyisessä poliittisessa tilanteessa luokkien välistä sotaa, kylmää luokkasotaa. Toivotaan, ettei luokkasota eskaloidu kuumaksi luokkasodaksi

Entä miten Purra liittyy Sipilään?

Vuorelma: ”Esimerkiksi Iiro Viinasella (kok) ja Juha Sipilällä, jotka ovat aikaisemmin joutuneet edustamaan leikkauspolitiikan linjaa, on ollut se viesti, että olemme henkilökohtaisesti kovilla tässä tilanteessa.”,

”Nyt Purra irrottautuu siitä.”

Mesimäyrä ei välitä paskaakaan! Se irvistää uhriensa tuskalle.

 

Päivän kysymys

Olen esittänyt saman kysymyksen edellisessä blogissa.

Miksi perussuomalaiset ilakoivat ja nauravat, kun lakot leviävät ja kun heidän provosoimansa vastakkainasettelu syvenee?

Ensimmäinen vihje: Raunioista nousi Saksassa 30-luvulla…

Toinen vihje: Perussuomalaisen ideologian oppi-isä on nuorena julistanut ”olen  arjalainen ja ylpeä siitä”.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (9)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. Jari Rusanen
  Jari Rusanen #4094420

  Tapio Tuomaalan toistuva herjakirjoittelu on hyvä huono esimerkki siitä, että kun asia-argumentit eivät vasemmalla riitä, pitää lähteä henkilöitä loukkaavalle ja heitä asiattomastikin parjaavalle linjalle.

  Ilmoita asiaton viesti

  • seppa64
   Vastaus kommenttiin: #4094420

   Tapion kirjoittelua voisi nimittää Stieg Larssonin romaani hamon mukaan ”Myrkkykynäksi”. Romaanissa koulukiusattu poika, joka jäi vaille tyttöjen huomiota , alkoi lähetellä aikuisena naisille saman tapaisia kirjoituksia kuin Tapio väsää. Voisiko myös Tapiolla olla taustalla jokin kuluaikainen trauma?

   Ilmoita asiaton viesti

 2. Arvo Tammela
  Arvo Tammela #4094455

  Ihmettelen miten päätoimittaja Tamminen voi hyväksyä tämän maskihenkilön vihaa täynnä olevat blogikirjoitukset Puheenvuorossa. Onko niin, että maskihenkilö kirjoittaa blogejaan Puheenvuoron toimituksen pyynnöstä ja hyväksyy blogikirjoituksien sisällöt.

  Jos blogikirjoitus ei täytä kirjoitukselta vaadittuja kriteereitä sitä ei julkaista tai kirjoittajaa rangaistaan ns. banneilla. Ilmeisesti olen ollut täysin väärässä.

  Saapa nähdä julkaistaanko kommenttini ja saanko bannin?

  Ilmoita asiaton viesti

  • TuomoKokko
   Tuomo Kokko #4094522
   Vastaus kommenttiin: #4094455

   Hän EI ole maskihenkilö, vaan otsalampulla varustautunut mies riistakameran kuvaamana. Tällä ratkaisulla Tapio Tuomaala ilmoittaa kriitikoilleen olevansa ns. vapaata riistaa.

   Blogin saama palaute on ilmeisesti vähenemässä? Ilmankos tyyli on entistä rajumpi.

   Ilmoita asiaton viesti

 3. PetriLavonen
  Petri Lavonen #4094475

  Hauskaahan tässä Purrahöysteessä on että toimittaja valitsee juttuihinsa kuvat. Laitetaan Purrasta naurava kesäloma kuva viime kesältä ja istutetaan se leikkausuutisiin. Sitten kutsutaan sopiva tutkija analysoimaan ”Thunbergin” sanoin kuinka te kehtaatte tai täysin ennenkuulumatonta että Purra vain naureskelee kun leikkailee köyhiltä. Kysymyksesi jää onko tutkija niin hölmö ettei älyä että lehdessä oleva naurukuva ei ole livekuva vai onko hän poliittisin mielin mukana?

  Ilmoita asiaton viesti

 4. Pekka Toivonen
  Pekka Toivonen #4094604

  Sanna Marin (sd.) kertoi pyrkivänsä ravistelemaan pääministeri-instituutiota. Siinä hän todellakin onnistui ja loi Sanna-kultin.

  Valtiovarainministeri Riikka Purra (ps.) ravistelee nyt valtiovarainministeri-instituutioita ja ehkä vielä saamme nähdä Riikka-kultin.

  Riikka on selvästikin haastanut nykyisen ainoan kansainvälisen rock-tähtemme Sannan jonka tähdenlento on jo aikaa sitten saavuttanut lakipisteensä.

  Ilmoita asiaton viesti

  • PetriLavonen
   Vastaus kommenttiin: #4094604

   Marin on ollut ilmeisesti Emma gaalassa, en ole seurannut näitä, mutta iltasanomissa oli uutinen että siellä on biletetty?

   Ilmoita asiaton viesti

 5. jakpaju
  Jouko Paju #4094962

  Ei paljoa voi leikata kakusta joka on jo syöty. Nyt pitää oppia tulemaan vähemmällä toimeen. Itse suosittelisi vaihtamaan työpaikkaa niille 720000 valtiolla ja kunnissa työskenteleville koska heidän toimeentulonsa maksetaan yksityiseltä sektorilta saatavista äärimmäisilleen kiristetyiltä verotuloista ja velkarahalla. Esim. sairaanhoito yksityisellä puolella on parempaa ja tehokkaampaa. Kepu sote remonttiin ja heti oli karmea virhe käsittämättömine hallintohimmeleineen.

  Ilmoita asiaton viesti