Riikka Purra nauttii työstään valtiovarainministerinä, yleislakko on väistämätön
Aamun Helsingin Sanomissa Riikka Purra poseeraa hillotolpallaan iloisena ja kertoo, ”että hallitus valmistelee lisää leikkauksia ja veronkirityksiä”.
Onnea ja menestystä Riikka Purralle, kun on viimeinkin päässyt työhön, jossa ei tarvitse empatiaa!
”Ensimmäisen budjettiriihensä aloittava valtiovarainministeri Riikka Purra (ps) sanoo, että hallituksen jo päättämät säästötoimet tuskin riittävät. Hän haluaa nyt aloittaa valmistelun, jotta hallitus voisi päättää uusista toimista keväällä.”
Kauhuhallitus on Suomen tulevaisuuden pahin uhka.
Helsingin Sanomien etusivu meni uusiksi.
Yleislakko ja pienempiä lakkoja näköpiirissä, sillä Orpon hallitus ei tule perääntymään. Orpolla ja Purralla on historiallinen oikeistolainen värisuora.
He vievät työtätekeviltä edut, joiden saaminen on vaatinut lähes sata vuotta uupumatonta työtä sekä verta, hikeä ja kyyneleitä.
Taistelu äärioikeistoa vastaan alkaa NYT!
Rasistiäärioikeistohallitus on kaadettava oikeutenmukasella yleislakolla ja Sanna palautettava pääministeriksi.
Tuleva presidentti Lii on saatava valtiovarainministeriksi, kunnes presidentinvirka julistetaan alkavaksi.
Ilmoita asiaton viesti
”Rasistiäärioikeistohallitus on kaadettava oikeutenmukasella yleislakolla ja Sanna palautettava pääministeriksi.”
Kerrankin Räihän kanssa samaa mieltä. Valitettavasti Sanna Marin ei ole enää käytettävissä. Kun Marin ei kelvannut, vaan kansa huusi valtaan persut.
Sitä saa, mitä tilaa, katastrofin, kun yhteistä venettä kaadetaan.
Ilmoita asiaton viesti
Toivottavasti Sanna maksaa veroja Suomeen ja auttaa kaikista hädänalaisessa asemassa olevia kun vuosiansion arvioidaan olevan Blairin kabinetissa yli 500.000 euroa… Sitä luulisi kommunistien ja sosialistienkin kade mielellä ajattelevan.
Ilmoita asiaton viesti
Ainakaan en usko että Sanna harjoittaisi verosuunnittelua millään yhtiörakenteella, vaan maksaa ansiotuloveroa tuloistaan rehdisti ja kikkailematta.
Ilmoita asiaton viesti
Niin kyllä hän varmaan niin tekee, koska ei ole mikään talousihminen.
Ilmoita asiaton viesti
Samat terveiset varmasti lähetät Suomen suurimmille veropummeille, Kalla Rovanperälle ja Kimi Räikköselle ymv,jotka nauttivat persujen suosiosta. Maksavat veronsa Monacoon. Ja näistä epäisänmaallisista sankareista Suomi tykkää.
Ilmoita asiaton viesti
Koitin hakea koska Rovanperä tai Räikkönen olisivat puhuneet veropohjan murenemisesta, aggressiivisen verosuunnittelun haitallisuudesta, maastapoistumisveron oikeudenmukaisuudesta tai ulkomailla ansaitun tulon verotusoikeudesta. En löytänyt mitään, joten heidän osaltaan ei liene kyse tekopyhyydestä ja moraalipatsastelusta. Toivottavasti ei myöskään Sanna Marinin kohdalla. Sen kun maksaa ansiotuloverot kaikista tuloistaan Suomeen, niin ei ole mitään ristiriitaa puheiden ja oman toiminnan välillä.
Ilmoita asiaton viesti
Olen kyllä sitä mieltä, että noilla tuloilla (Rovanperä, Räikkönen, lätkäkaverit ymv.) voisi kyllä maksaakin verot Suomeen ja silti jäisi…
Mutta he arvostavat ilmeisesti riskialttiin työnsä ansiot niin, etteivät ole valmiita Suomen huippuprogressiiviseen verotukseen. Hehän antavat kuitenkin Suomelle positiivista nostetta teoillaan ja maineellaan.
Tuo onkin mielenkiintoista, että persut komppaavat noita mainitsemiasi autourheilijoita. Laitatko tutkimuksen, olisi mielenkiintoista nähdä muidenkin puolueiden kannattajien urheilusuosikit!
Itse ajattelen, että autourheilusta pitävät ne, jotka pitävät, eikä kyseessä ole henkilön puoluetausta. Pitäähän Arhinmäkikin elitistisestä huippufudiksesta!
Marin saa ansaita patsastelustaan minun puolestani mitä maksavat (mitä suuresti ihmettelen, jos on oikeasti kysymys hallitusten ja päämiesten neuvonantajasta noilla meriiteillä ja kokemuksella – luulenkin, että kysymys on enemmän syntyneestä brändistä, josta maksetaan, kiitos hyvän ulkonäön, tempaukset ja sujuvan puheen, josta oli kyllä vaikea välillä saada sisältöä irti, anteeksi nyt vaan kaikille ihailijoille).
Minä tarkoitin enemmänkin kun sosialisti Marin kritisoi vuorineuvosten ja yritysjohtajien palkkioita, niin nyt ei taida olla sama ääni kellossa. Voisihan tuosta vaikka puolet antaa Hurstin, Manna-avun ja joidenkin muiden kaikkein heikommassa asemassa olevien marginaaliyhteisöjen tukeen, mutta rohkenen epäillä… Se olisi niille iso raha – 250.000 euroa vuodessa.
Ilmoita asiaton viesti
TT
Rovanperälle ja Kimi Räikköselle ymv,jotka nauttivat persujen suosiosta. Maksavat veronsa Monacoon. Ja näistä epäisänmaallisista sankareista Suomi tykkää.
———
Jos ympäristönsuojelua kannattaa, niin luulisi kannattavan myös noiden sirkustouhujen lopettamista.
Ilmoita asiaton viesti
Olisiko Marinin pitänyt mennä tuohon kabinettiin selvästi heikommalla palkkatasolla? Esim. muille 500 000€ ja Marinille vaikkapa 200 000€.
En nyt usko että kukaan häntä aidosti kannattava on kateellinen. Miksi olisi?Suomi on sellainen maa jossa kaikki voivat halutessaan laittaa tavoitteet vaikka mihin.
En ole kommunisti enkä sosialistikaan. Mutta markkinataloutta vahvasti kannattava IT-alalta eläköitynyt joka on äänestänyt useinkin sosiaalidemokraatteja.
Ilmoita asiaton viesti
Katso vastaukseni blogistille 17:04
Ilmoita asiaton viesti
JHL.llä on selvästi liikaa rahaa, ammattiyhdistysten verotusta tuleekin kiristää.
Ilmoita asiaton viesti
Ammattiyhdistys ei maksa muita veroja kuin kiinteistöveroa. Periaatteessa omissa nimissä harjoitettavasta liiketoiminnasta pitäisi maksaa veroa, mutta tätä ei taideta juuri harjoittaa. Myös sijoitustuotot ovat verovapaita. Hallitusohjelmassa tosin selvitetään mahdollista 5% lähdeveroa osingoille, mikä koskisi myös ammattiyhdistysliikettä.
Lisäksi jäsenen maksamat jäsenmaksut ovat vähennyskelpoisia. Tässä on selvä epäsymmetria. Normaalisti maksu, joka on saajalleen verovapaa ei voi olla maksajalle vähennyskelpoinen.
Oli liikaa rahaa tai ei, minimivaatimus on sijoitustuottojen lievä verotus ja jäsenmaksujen vähennyskelpoisuuden rajoittaminen.
Ilmoita asiaton viesti
Kiristämisen varaa siis on.
Ilmoita asiaton viesti
” Hallitusohjelmassa tosin selvitetään mahdollista 5% lähdeveroa osingoille,”
Mitä tämä tarkoittaa? Ollaanko osinkojen verotusta muuttamassa? Oma ehdotukseni on juurikin 5%
lähdeverokaikille osingoille, myös ulkomaalaisille omistajille ja yli 10% pörssiyhtiöstä omistaville. Tämä 5% riittäisi korvaamaan nykyisen erittäin kovan, kaksinkertaisen, verotuksen piensijoittajalta.Ilmoita asiaton viesti
Käsittääkseni ajatus perustuu tähän mietintöön.
https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/163211/VM_2021_31.pdf?sequence=1&isAllowed=y
En usko, että koskisi yksityishenkilöitä, vaan ainoastaan nyt verovapaita osinkoja.
Ilmoita asiaton viesti
Itse tarkoitin tätä neljä vuotta sitten esitettyä ajatusta.
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/lisaidea-verokeskusteluun-professori-jos-kaikki-maksaisivat-osingoista-noin-3-veroa-valtion-verotulot-pysyisivat-ennallaan/6a8378be-6594-4450-a0fd-d3a4e00e03db?ref=twitter:2d63
Tämähän ei olisi lähdevero vaan tarkoittaisi että yritys perisi suoraan kaikilta esim. 3% osingoista.
Onko sinulla mielipidettä Rothoviuksen esityksestä?
Ilmoita asiaton viesti
Toki kannatan jo ihan siitäkin syystä, että se hyödyttäisi minua.
Periaatteessa esitys voisi olla ongelmallinen eläkejärjestelmän kannalta, sillä eläkevakuutusyhtiöt eivät maksa veroa osinko- eikä korkotuotoista. Jos tämä johtaisi eläkemaksujen nousuun, sillä olisi ikäviä seurauksia maan kilpailukyvyn kannalta. 3% vero nyt kuitenkaan tuskin olisi kovin merkittävä.
Ilmoita asiaton viesti
Miksi ay-jäsenmaksut eivät olisi verovähennyskelpoisia, kun kerran työnantajapuolellakin on?
Kovaa on viha ay-liikettä ja sen jäseniä kohtaan ja tätä samaa vihaa edustavat teoillaan Riikka Purra ja Petteri Orpo.
”Normaalisti maksu, joka on saajalleen verovapaa ei voi olla maksajalle vähennyskelpoinen.”
Voitko selittää tarkemmin? Minulta on jotain jäänyt väliin, vaikka olen maksanut ay-maksuja koko työhistoriani ajan. Saanut olen takaisin mm. lakkoavustuksina.
Ilmoita asiaton viesti
Miksi työntekijän ruoka- ja vuokrakulut eivät ole verovähennyskelpoisia, kun työntajilla on? Ei ole koskaan tullut mieleen, että henkilöiden osalta verotetaan tuloa ja yhteisöjen kohdalla tulosta. Toki lisäksi yritykset maksavat arvonlisäveron.
Ilmoita asiaton viesti
Kannatat Elinkeinoelämän keskusliittoa, jonka ei tarvitse mainostaa agendaansa, koska Orpo/Purra täyttävät heidän tahtoaan.
Ja kiitos jälleen ,kerran todistuksesta, että persut ymv. ovat työväkeä vastaan eli ns. parempaa väkeä, joka tukee raharikkaita.
Täytyy olla Karjalaisella paljon rahaa, kun kääntyy niitä vastaan, jotka hoitavat työtätekevien asioita.
Ilmoita asiaton viesti
Ole hyvä, kyllä minä vastustan myös yritystukia ja säätiöiden verovapautta.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllähän jokainen voi säästää rahaa lakon varalle, jos halua on.
Kohtuullinen jäsenmaksu saisi olla vähennyskelpoinen.
Ilmoita asiaton viesti
”Taistelu äärioikeistoa vastaan alkaa NYT!”
Tapio Tuomaalan miekantuppipuhe. Me emme lepää, ennen kuin demokraattisten vaalien tulos on lopullisesti haudattu.
Ilmoita asiaton viesti
Demokratiaan kuuluu lakko-oikeus ja sitä kautta hallituksien kaataminen, kuten Ranskassa.
Kiinassa ja Venäjällä ja Pohjois-Koreassa ei lakkoilla, koska ne eivät ole demokratioita.
Ilmoita asiaton viesti
Miten demokratiaan kuuluisi eduskunnan luottamusta nauttivan hallituksen kaataminen lakkoilemalla?
Minusta laissa ei edellytetä, että hallituksen on nautittava lakkoilijoiden luottamusta.
Ilmoita asiaton viesti
Janne!
Sinua ei kyllä yleensä ole tarvinnut korjata, mutta nyt on pakko!
Eduskunnan luottamusta nauttiva hallitus ei kaadu lakkoilemalla. Niin kauan, kun eduskunta antaa sille tukensa, se porskuttaa eteenpäin aivan riippumatta lakkoilijoista.
On kokonaan toinen asia, jos eduskunta katsoo sitten jossakin vaiheessa, että hallituksen toiminta aiheuttaa sellaisia seurannaisvaikutuksia, että maa ei sitä kestä, niin voihan se vetää tukensa pois. Tällöin hallitus kaatuu!
Ilmoita asiaton viesti
No mistä sinä minua korjaat? Korjaisit Tuomaalaa jonka väitteeseen ”demokratiaan kuuluu lakko-oikeus ja sitä kautta hallituksien kaataminen” kommentoin.
Ilmoita asiaton viesti
Voi pyhä yksinkertaisuus.
Niillä toiminko Suomi saadaan nousuun?!? Hä?
Ei, sahataan vaan omaa oksaa.
Pitäisi ymmärtää, että jos pitää säästää ja sopeuttaa, niin kipeää se valitettavasti tekee…
Ammattiyhdistys tietysti pelkää, että saadaan tehtyä työelämäuudistuksia muiden Pohjoismaiden tapaan, jolloin ammattiyhdistyspatruunien valta ja hillot vähenevät.
Ilmoita asiaton viesti
Häh, niinkö Suomi saadaan nousuun, että tahallisesti Orpo/Purra provosoivat lakkoja? Ensi vuonna joudutaan ottamaan 25 miljardia lisää velkaa Purran ja Orpon sekoilujen korjaamiseen. Tosi osaavaa taloudenpitoa.
Persujen päämääriin lakkoilu sopii ja siksi Purra varmasti nauttiikin leikkauspuheistaan.
Persujen vaalislogania mukaillen: Suomi sekasortoon!
Hyvin vedetään!
Ilmoita asiaton viesti
Onhan siitä kokoomuksen talousosaamisesta jonkin verran näyttöä. Myytiin Caruna ja ostettiin Uniper.
Ilmoita asiaton viesti
Uniperia osti vielä lisää edellinenkin hallitus. Sen jälkeen Tuppuraisen johdolla myytiin Uniper polkuhintaan. Maksettiin yhteensä 7 mrd, saatiin 0.5 mrd.
Ilmoita asiaton viesti
Että kehtaatkin väännellä tosiasioita kieroon. Fortumin tumpeloineet ukot pelasti Tytti Tuppurainen. Ukoista ei ollut mihinkään, joten naisen piti siivota heidän taloussotkunsa. Katainen ja Vapaavuori järkkäsivät Fortumin sähköverkkojen myynnin, jotta Fortumilla oli rahaa ostaa Uniper. Kokoomuksen talousosaaminen on tuhon tie, ja kun kattilaan lisää persut, niin liemessä lillutaan, myös syyttömät.
Tytti Tuppuraisen Uniper diili on jumalattoman hyvä taktinen voitto
Blogin otsikko perustuu Helsingin Sanomien haastattelemien henkilöiden lausuntoihin, jotka on koottu uutiseen: ”Asiantuntijat kehuvat Uniper-sopua jopa ”jumalattoman hyväksi diiliksi”.”
Eläkeyhtiö Varma on Fortumin suurin omistaja valtion jälkeen. Varman omistusintressien kannalta Fortumin valtiollinen pelastusoperaatio onnistui.
”Varman toimitusjohtaja Risto Murto arvioi, että Suomen valtion ja Fortumin kannalta sopimus oli niin hyvä kuin näissä olosuhteissa oli mahdollista.”
Tytti Tuppuraísen voittoa ovat äänekkäimmin kritisoineet perusuomalaiset. Ville Tavio istuessaan Ylen ajankohtaisohjelmassa Tytti Tuppuraisen vierellä esitteli parasta populistista osaamattomuuttaan. Hänen mielestään niin Tuppurainen kuin Sanna Marin ovat epäonnistuneet, kun eivät pystyneet taikomaan 15 miljardin tappioita kullaksi.
Ville Tavion makaaberia paasausta katsellessa tuli mieleen, ettei Vladimir Putinin tarvitse huolehtia Suomen trollaamisesti. Perussuomalaiset tekevät sen Putinin puolesta. Perussuomalaiset ovat kuin Donald Trumpin MAGA joukot, joiden isänmaallisuus on epäisänmaallisuutta siinä, missä putinismi. Ne kylvävät yhteiskuntiin salakavalasti tuhon siemeniä.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/tapio-tuomaala/tytti-tuppuraisen-uniper-diili-on-jumalattoman-hyva-taktinen-voitto/
Ilmoita asiaton viesti
Tiedät varsin hyvin, että saksalaiset vedättivät kokematonta Tuppuraista muutamilla kuukausilla, jotta pörssihinta saatiin hilattua mahdollisimman alas (150 milj/pvä tappio).
Fortumin johdolle olisi pitänyt antaa potkut, eikä pm näkynyt vaikka oli valtion strategisesta yrityksestä kyse.
Ensimmäisissä neuvotteluissa olisi pitänyt olla pelimies vetämässä neuvotteluja. Konkurssiveto olisi ollut siinä vaiheessa tehokas. Saksa ei olisi päästänyt Uniperiä konkkaan, koska se olisi ollut Saksalle katastrofi. Siinä vaiheessa olisi ollut mahdollisuus saada omat pois.
Ilmoita asiaton viesti
Kun Caruna myytiin, niin Pekka Haavisto (vihr) oli valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri. Marinin hallituksessa omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd) puolestaan myi Vapon 100%:sti omistaman Nevel Oy:n ranskalaisille.
Pistän tähän, Suomen kannalta hyvin murheelliseen kauppaan osallistuneiden ”huippupolitiikkojen” nimet:
Kauppaa kannattivat Vapon puolelta ex-oikeusministeri Antti Häkkänen (kok), Mauri Peltokangas (ps), Jenni Pitko (vihr) ja Piritta Rantanen (sd) ja ex-pm Juha Sipilä. Kaupan yhteydessä myytiin samalla suomalaisten turvevaroja ranskalaisille.
Uniper osto: Syksyllä 2017 pm Juha Sipilä (kesk.) ja elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) saivat tiedon siitä, että Fortum ostaa Uniperin. Ostopäätöksen teki Fortum eikä hallitus puuttunut siihen.Uskooko joku tällaiseen vai eikö hallitus puutu valtion omistuksiin? Tosin tällaista pidetään meillä valtiomiestason osaamisena. Ei tiedetä mitään, ei tehdä mitään.
Uniper myynti: Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd) oli myymässä Uniperia saksalaisille.
Carunan myynnissä murheellista oli se, että pm:nä oli talous- ja yleensä muussakin osaamisessa hieman heikoilla ollut Jyrki Katainen. Hiukan maalaisjärkeä ja Jyrki olisi sanonut Pekalle EI. Missä olivat avustajat vai olivatkso he kaikki J:n kanssa samaa mieltä. ”Hei. Me tienataan tällä”. Tällainen osaamattomuus vauhditti kuitenkin Jyrkin valintaa huippuvirkaan Sitran Yliasiamieheksi tekemään ”Ei Mitään”.
Summa Summarum: kokoomuksen osuus kaupoissa ei ollut niin näkyvä kuin väitit?
Ilmoita asiaton viesti
Pitäisikö leikata vielä enemmän, ettei tarvitsisi ottaa noin paljon lainaa – hä?
Valot päälle, ajattele järjellä äläkä ideologialla.
Ilmoita asiaton viesti
Ei tarvitse. Hallituspoppoo neuvotteluissaan arvioi verotulot 1,4 Mrd liian suuriksi ja päätti alentaa verotusta. Nyt, kun totuus valkeni, ei silti olla valmiita tekemään uudelleen tarkastelua verotukseen.
Hupsista tätä oikeistolaisten hyvinvointiyhteiskunnan ”turvaamista”!
Ilmoita asiaton viesti
Käsittääkseni PS on vastustanut monopoliluonteisten yritysten yksityistämistä.
Tästä periaatteesta ei pitäisi luopua.
Ilmoita asiaton viesti
Kannataako provosoitua, jos provosoidaan? Ei kai täällä kaikki ole demareita tai uskovaisia.
Ilmoita asiaton viesti
Uskovaisia on tosi paljon, kuten halla-aholaisia. Ja räsäsläisiä.
Ilmoita asiaton viesti
Ja varsinkin näitä ”marinisteja”. Tai ehkä heidän määränsä nyt vähenee, kun Marin lähti rahan perässä, ja petti kannattajansa.
Ilmoita asiaton viesti
Ei minua pettänyt eikä tamperelaisia äänestäjiään, mikäli uskomme tv-uutisia.
Katsotaan saavatko Orpo tai Purra ulkomailta huipputyökutsuja? Tai pääseekö Purra Time-lehden kanteen?
Persut ovat äärimmäisen katkeria. kun Sanna Marin on maailmalla suosittu ja esikuva, etenkin nuorille naisille.
Miksi Marin olisi jäänyt Suomen ankkalampeen kuuntelemaan jatkuvaa persujen maalitusvihapuhetta, mistä Jouko Mikkola antoi tuoreen tyylinäytteen? Länsimaissa arvostetaan älykkyyttä, osaamista, inhimillisyyttä, paineensietokykyä. joka nähtiin pandemian ja Ukrainan sodan levittäessä kauhua Suomeen. Onneksi edes ne vuodet Suomi sai Sanna Marinista arvojohtajan.
Ilmoita asiaton viesti
Sittenhän Purra olisikin ensimmäinen suomalaispoliitikko, joka on koskaan päässyt Time-lehden kanteen. Hienoahan se olisi, mutta en pidättelisi hengitystä odotellessa…
Ilmoita asiaton viesti
Eikös Timo Soinikin ollut jonkun lehden kannessa?
Ilmoita asiaton viesti
Ajatella, että oikein pitää ”PÄÄSTÄ” Time-lehden kanteen.
Ilmoita asiaton viesti
Ei siinä omat pitää päästä intohimot auta, vaikka Purralla Orpolla riittääkin pitää päästä intohimoa.
Petteri halusi niin.kovasti pääministeriksi, että piti päästää suustaan monta sammakkoa.
Ilmoita asiaton viesti
Ainakin hallituksen kaavailemaa määräaikaista veronkorotusta ansiotulojen ylimmälle tuloluokalle voisi vastustaa yleislakolla. Onhan se kamalaa, että kymmenykselle kansasta määrätään veronkorotus, kun muilla verotus kevenee!
Ilmoita asiaton viesti
Eloranta varmaan komentaa joukkonsa kadulle jos käy ilmi, että tuo koskee häntä itseään.
Ilmoita asiaton viesti
Jippii: ”Yleislakko ja pienempiä lakkoja näköpiirissä,”
Edellinen yleislakko alkoi 1. maaliskuuta 1956 eli samana päivänä, jolloin Urho Kekkonen aloitti presidenttikautensa.
Blogistin ajatusmaailman mukaisesti voisi sanoa, että oli tuo Kekkonen kamala mies kun kansa meni heti yleislakkoon. Olisiko totuus kuitenkin toinen, eli syyt olivat, ja ovat nytkin, hieman pidempiaikaisemman politiikan tulosta.
”Taistelu äärioikeistoa vastaan alkaa NYT!”
Olet myöhässä, taistelu on alkanut jo ajat sitten ja on kohta päättymässä äärivasemmiston voittoon.
Ilmoita asiaton viesti
”Edellinen yleislakko alkoi 1. maaliskuuta 1956 eli samana päivänä, jolloin Urho Kekkonen aloitti presidenttikautensa.”
Wikipedia:
”Vuoden 1956 yleislakko (1.–20. maaliskuuta 1956) oli sen sijaan perinteisempi työtaistelu, joka pantiin toimeen työnantajajärjestöjen torjuttua ammattijärjestöjen uhkavaatimuksen hintatason palauttamisesta ennalleen ja yleisen palkankorotuksen toteuttamisesta.”
Samoilla juurilla ollaan, mikäli tulee yleislakko. Elle tule, ay-liike menettää kasvojensa lisäksi uskottavuutensa työntekijöiden edustajana.
Ilmoita asiaton viesti
Juuri sitä tarkointin, yleinen palkkataso ja hinnat olivat kehittyneet sietämättömiksi pitkän ajan kuluessa, niin kuin nytkin. Ei Orpon hallitus ole vaikuttanut hintoihin eikä palkkoihin, vai kuinka?
Ilmoita asiaton viesti
Miksi nostit esiin Kekkosen? Yrititkö verrata Purraa ja Orpoa ikään kuin Kekkosta vastaan olisi ollut ay-liikkeellä jotain hampaankolossaan?
Kekkonen arvosti vasemmistoa, mutta kavahti kokoomusta. Persujen emoa SMP Kekkonen inhosi kuin mätiä silakoita.
Ilmoita asiaton viesti
Vennamo pilasi Suomen suhteita itään.
Ei Urkki tykännyt suomettuneesta vasemmistostakaan, mutta siitä hän ei uskaltanut huudella, etteivät suhteet itään olisi vaarantuneet.
Jonkun vasureita kiihottaneen suurlähettilään Urkki kutsuttiin Suomesta pois.
—–
Nyt joitakin poliitikkoja pilaa uussuomettuminen unioniin päin.
——–
Kekkosen aikaan demarit ja kommunistit kilpailivat keskenään palkkavaatimuksilla. Niihin suostuttiin, jotta tuotanto ei pysähtyisi.
Kilpailukyky turvattiin sitten devalvaatioilla. Pitäisi palata markkaan jotta ay voisi vaatia mitä mieli tekee. Devalvaatio ja kellutus turvaisivat kilpailukyvyn ja työllisyyden.
Ilmoita asiaton viesti
Kekkonen ei arvostanut kommunisteja vähääkään.
Kekkonen oli kenties Suomen viimeinen reaalipoliitikko.
Hän sieti kommunisteja vain koska ymmärsi että muussa tapauksessa meistä tulisi Neuvostoliiton, tuon vasemmiston ihannevaltion uusin satelliitti.
Ay-llike sitävastoin vihasi Kekkosta.
Lakkohan oli 1956 tdellisuudessa suunnattu Kekkosta vastaan.
Samaa demokratian pilkkaamista mitä punavihreät tekevät tänään. Silloin haluttiin osittaa että vaalitulosta, Kekkosen valintaa, ei hyväksytä, aivan kuten nyt, vaalitulosta ei hyväksytä.
Lisäys: SMP:ä ei ollut olemassakaan 1956 yleislakon aikaan.
Ilmoita asiaton viesti
Erona nyt uhatulla lakolla vuden 1956 yleislakkoon on se että silloin lakkoilivat työläiset työnatajien kieltäydyttyä hyväksymästä ay-liikkeen palkankorotusvaatimuksia.
Nyt uhataan lakkoilla laillisesti ja demokraattisesti asetettua hallitusta vastaan.
1956 lakon aikana, pari päivää lakon alkamisen jälkeen, nimitettiin SDP:n Fagerholm pääminsiteriksi.
1956 – lakolla saavutettiin 6-10% palkankorotukset jotka inflaatio, palkakorotuksista johtuva, söi niin että lakkoa edeltävälle tasolle päästiin vasta 1960-alussa.
Ilmoita asiaton viesti
”Ääri” -sanaa voi käyttää vain väkivaltaisuuksien yhteydessä.
Muu käyttö edellyttää valheellista tai jopa rikollista asennoitumista.
Yleislakko olisi taloudellista väkivaltaa parlamentarismia vastaan.
Ilmoita asiaton viesti
Juu, kun ei rahat riitä, hallitus leikkaa, ja töitä ei ole/ei haluta tehdä, niin rahaa ja/tai tavaraa hankitaan suoralla toiminnalla
” Nuorten ryöstelystä tuli ilmiö myös Espoossa – Nuoret kertovat: ”Nykyään ei yhtään tiedä, kenellä on puukko mukana”
Nuoret kertovat
https://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/6212699
Ilmoita asiaton viesti
Nyt on annettava työrauha hallitukselle asioiden saamiseksi paremmalle tolalle, jotta ei vielä jouduta Kreikan tielle. Se on kyllä jossain vaiheessa vielä edessä.
Kreikan joutuessa vuonna 2012 ”matokuurille” palkkoja leikattiin 35 % (jopa taannehtivasti), veroluonteiset maksut nousivat 20 – 30 % ja miljoonalle ihmisille valtio ei tarjonnut senttiäkään elämiseen. Kaiken lisäksi kolme miljoonaa kreikkalaista yritti tulla toimeen 350 euron työttömyyskorvauksella.
On täysin tarpeetonta ”herätellä” troikkaa vielä tässä vaiheessa millään typerällä lakkoilulla. ”Unilukkaritoiminta” ei johda kuitenkaan mihinkään hyvään yhteiskuntamme kannalta.
Ilmoita asiaton viesti
Opiskelijat valittavat leikkauksista, heh.
” IS: Opiskelijat jonottavat ulkona 299 euron hintaisia bilelippuja”
Matkat+majoitus+virvokkeet+bilelippu > 1000 €.
Lisää rahaa valtiolta tarvitaan jotta opiskelijat eivät masennu, heh.
https://www.verkkouutiset.fi/a/is-opiskelijat-jonottavat-ulkona-299-euron-hintaisia-bilelippuja/#034e010e
Ilmoita asiaton viesti
Yleislakkotoivomuksesi on niin naurettava, että ihan naurattaa.
Ilmoita asiaton viesti
Yleislakko v. 1956 teki melkoisesti vahinkoa kaikille osapuolille.
Kannattaa varata perunoita kellariin ja kuivamuonaa kaappiin.
Ilmoita asiaton viesti
Eikö jokaisella pitäisi olla muutenkin varamuonaa, kuten yllättävän pandemian varalta. Sellainen muhiikin Suomessa lintuinfluenssan muodossa, mikäli uskotaan ulkomaisia ja kotimaisia pandemia-asiantuntijoita.
Ainoat syylliset yleislakkoon tulevat olemaan hallituspuolueet. Ei ole viisasta kaivaa verta nenästään. Mutta kun ne arvot, niin tosiasioilla ei ole enää merkitystä.
Ilmoita asiaton viesti
Uuden Suomen blogit ovat saaneet viime päivinä hurjasti lukijoita.
Mun blogia on luettu yli 20000 kertaa eikä sillä pääse edes listoille. Joskus ykköseksi riitti 2000 lukijaa.
Kannattaa kirjoittaa! Tiedoksi niille, jotka harkitsevat blogistiksi ryhtymistä. Muutama lause ja linkki riittää aluksi.
Ilmoita asiaton viesti
Joskus riittää klikkiotsikko niin kuin viime blogini tapauksessa. Ykköseksi meni vaikka käsitteli taidemusiikkia.
Ilmoita asiaton viesti
Itse en osallistu yhteenkään poliittiseen lakkoon. Saatte te lakkoilla, jos tekee mieli, mutta luulen, että tällä hallituksella on meissä työntekijöissäkin sen verran kannatusta, että yleislakko jää torsoksi.
Ilmoita asiaton viesti
”meissä työntekijöissäkin”
Aina on ollut työntekijöitä, jotka äänestävät kokoomusta. Vaatii melkoista masokismia toimia arjessa omia etujaan vastaan. Heitä voi kutsua niin siipeilijöiksi kuin rikkureiksi.
Siipeilijöille kelpaavat vuosilomat, lomarahat, palkallinen vuosiloma ymv, joita saavuttaakseen eivät ole panneet tikkua ristiin.
Ilmoita asiaton viesti