Kirjaudu blogeihin

Riikka Purra, PS, pelaa korttejaan Putinin oppien mukaisesti

Äänestämällä kevään eduskuntavaaleissa perussuomalaisia, tukee Venäjän presidentin Vladimir Putinin politikkaa, jonka keskiössä on heikko ja rikkinäinen EU.

Iltasanomat otsikoi:

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra vahvisti Iltalehden keskusteluohjelmassa, että puolueen vuoden 2019 EU-poliittisessa ohjelmassa linjattu kanta on edelleen voimassa.”

”Entisen pääministerin Alexander Stubbin (kok) mielestä perussuomalaisten virallinen linja on vastuuton ja myös vaarallinen ottaen huomioon tämänhetkisen turvallisuuspoliittisen tilanteen.– Suoraan Venäjän pelikirjasta, Stubb toteaa. Hän muistuttaa, että Euroopassa on sota ja että Suomella on 1 340 kilometriä  yhteistä rajaa Venäjän kanssa.”

Nyt taisi nousta seinä vastaan perussuomalaisten hallituskiimalle. Joko Purra peruu puheensa tai Orpo nielee EU vastaisen puolueen kuin kamelin karvoineen ja sorkkineen. Kumpaa veikataan?

Äänestäkää perussuomalaisia, niin tuette Venäjän hajota ja hallitse -politiikkaa Euroopassa.

 

KUVASSA Viktor Orban ja Laura Huhtasaari poseeraavat kuin rakastuneet. Yhteinen kristillinen arvopohja, johon kuuluu Venäjän etujen ajaminen EU:n sisällä, on yhdistänyt Orbanin puoluetta sekä perussuomalaisia niin pitkään kuin poliittinen muistini yltää.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (20)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. heikkihyotyniemi

  EU hajottaa Euroopan.

  Ilmoita asiaton viesti

 2. JouniHalonen
  Jouni Halonen #3819936

  Entisessä kansallisessa kokoomuksessa on jo kauan vaikuttaneet vastuuttomat EU-globalistit ja jäljet ovat näkyvissä.

  Ilmoita asiaton viesti

 3. TomiSolakivi
  Tomi Solakivi #3819958

  Joo, ja äänestämällä SDP:tä tai Vasemmistoliittoa kannattaa sosialismia Suomeen.

  Kuvaksi joko Halonen tuijottelemassa silmiin ja pitelemässä Putinia kädestä Allegrossa, tai Stubb kaulailemassa Lavrovin kanssa.

  Metelistä päätellen on jotkut vaalit tulossa.

  Ilmoita asiaton viesti

 4. joukorep
  Jouko Repo #3819966

  Stubb näytteli pöyristynyttä Iltalehdessä, että kriisiaikana menee nyt tuollaista Purra sanomaan. Samansuuntaisia kommentteja ja vihjailuja ovat monet muutkin poliitikot suustaan päästelleet. Syytä kommentointiin voi miettiä EU n omien toimien pohjalta.

  Btw. EU n oletettu puolustuskyky venäläisten invaasiossa on edelleen täysi nolla. Maakohtainen puolustus ja sotilasliittoon kuuluminen ovat ihan eri juttu.

  Ilmoita asiaton viesti

 5. MarkkuJrvinen1

  Hieman on Purran puheita tulkittu väärin. Ovat varmasti vaikeaselkoista puhetta. Juuri TV:ssä esitetyllä kyselytunnilla R. Purra ilmoitti, että tällä hetkellä ps:t eivät aja eroa EU:sta, vaan kyseessä on kritiikki EU:n harjoittamaa politiikkaa vastaan. Sanoi, että ovat ainoa puolue Suomessa, joka tätä tekee. Varmaan pitää paikkaansa. EU näyttää tosiaan olevan organisaatio, jonka arvostelua ei Suomessa hyväksytä.

  Ilmoita asiaton viesti

  • Arvo Tammela
   Arvo Tammela #3820110
   Vastaus kommenttiin: #3820027

   Hallituspuolueiden edustajien kyselytunnilla Riikka Purraan kohdistamat syytökset ymmärrän, mutta kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Mykkäsen syytöksiä en ymmärrä. Ilmeisesti Mykkänen pelkää puolueensa menettävän johtoasemansa ja hyökkää raivokkaasti Purran kimppuun. Onneksi keskustalaiset olivat hiljaa.
   Kannattaisiko ”kovimmat syytökset” säästää maaliskuulle, muuten saattaa käydä niin, että äänestäjät ovat väsähtäneet ja jättävät vaalikeskustelut väliin.

   Ilmoita asiaton viesti

 6. Tapio Tuomaala
  Tapio Tuomaala #3820028 Kirjoittaja

  Myös Iltalehti on reagoinut persuvaaraan, vaikka se on ollut tiedossa koko puolueen olemassaolon ajan. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

  ”Purran kommentti Iltalehden ohjelmassa nosti kohun – ”Linja on suomalaisille hyytävän vahingollista”.”

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/6747c981-2c12-4291-9210-dbbf93af1b5e

  Siperian hyytävä jääkylmyys leviää Suomeen perussuomalaisten ulko-ovesta.
  .

  Ilmoita asiaton viesti

  • MikaLamminp
   Vastaus kommenttiin: #3820028

   Riikka Purra kannattaa edelleen Suomen EU-eroa ”strategisena tavoitteena”. 🥶
   EU on tärkeä talouspoliittisesti, liikkuvuuden kannalta ja arvoyhteisönä, ja valtavan iso ulko- ja turvallisuuspoliittinen selkänoja.
   Kylmäävä ajatus, että Suomi olisi Venäjän kyljessä yksin.

   Ilmoita asiaton viesti

 7. JukkaKarasti
  Jukka Karasti #3820044

  Oliko se edellinen PS:än puheenjohtaja(joku halla-aho) kun totesi,ettei Saksan ja Venäjän yhteistyöstä ole koskaan mitään hyvää seurannu?.
  Vähät politiikka kiinnostaa mutta tuomoset housuunkusioiden mielipiteet ohitan ihan mielelläni

  Ilmoita asiaton viesti

 8. MauriLindgren
  Mauri Lindgren #3820108

  Tuoreen englantilaisen kahden vuoden välein tehtävän tutkimuksen mukaan 2020-2022 kansalaisten kiinnostus EU-eroon on vähentynyt dramaattisesti.
  Eniten Suomessa.

  Ilmoita asiaton viesti

  • MarkkuJrvinen1
   Vastaus kommenttiin: #3820108

   Ehkäpä Purrakin joutuu vielä perääntymään tuosta ero-ajatuksestaan, mutta jonkinlaista kritiikkiä EU:ta kohtaan pitäisi olla muillakin puolueilla kuin ps:lla. Mutta ei niin ei. Se ei meille sovi.
   Teen yleispiirteisen katsauksen v.d. Leyenin (ja hänen apulaisensa, Afrikka komissaari Jutta Urpilaisen) terveiset Suomelle, jolla perustelen väitettäni.

   1. Elvytyspaketti koronan aiheuttamien tuhojen korjaamiseksi. EU antoi Italiaan 210 mrd € jaettavaksi kansalaisten talojen remppaan. Kukaan ei tiedä, mikä on Suomen maksuosuus elvytyspakettiin. Miljardeista puhutaan. Noin 10 mrd €:sta. Hakekaa tietoa googlettamalla, niin havaitsette miten vaikeaa on saada tietoa Suomen maksuosuudesta.
   2. Luke: EU:n lakiehdotus voi tuoda Suomelle jopa 19 miljardin euron kustannukset ennallistamisesta.
   3. Laskelmat paljastavat: EU:n vihreästä siirtymästä yhteensä miljardien lisälasku Suomelle (IL 3.2.2022)
   4. (HS 26.1.2023): Valtiontuki yritysten tuotannollisiin investointeihin on EU:ssa ollut pääsääntöisesti kiellettyä. Asetelma näyttää tällä hetkellä siltä, että Ranska on usean muun maan tuella ajamassa aiempaa avokätisempää valtiontukilinjaa.
   ”Olemme hyvin huolissamme ehdotetuista muutoksista. Erityisesti tuki massa­tuotantoon voisi johtaa sisämarkkinoiden hajoamiseen ja haitalliseen tukikilpailuun”, kirjoittavat ministerit Tuula Haatainen (sd), Mika Lintilä (kesk) ja Annika Saarikko (kesk) vastauksenaan komission varapuheenjohtajalle Margrethe Vestagerille.

   Jos EU sallii tällaiset yritystuet, Suomi ei pysty kilpailemaan suurten saksalaisten tai ranskalaisten/italialaisten firmojen kanssa, mikäli ne tukien avulla voivat merkittävästi laskea tuotteittensa hintoja. Vaikka Tuppurainen edustaa poliittisen eliittimme ehdotonta osaamista ja älyä, niin emmekö me voisi edes hieman kritisoida hänen kuningas-ajatustaan ”Oma kansa ensin -ajattelu on vahingollista”. Vieläkö tällainen politiikkaa ajaa suomalaisen etua maailman turuilla? Onko se koskaan ajanut?

   Ilmoita asiaton viesti