Kirjaudu blogeihin

Tiedote

Eurovaalit: Katso tulokset tästä

Riikka Purran fiskaali­konservatiivisella talousopilla Benito Mussolini nousi fasistidiktaattoriksi

Rahaministeri Riikka Purran ihailema, fiskaali­konservatiivista talousoppia edustanut Risto Ryti haki ideansa muun muassa Mussolinilta.

Jan Hurri avaa Purran talousopin taustoja: ”Sen Purra jätti puntaroimatta, nousiko Ryti pääministeriksi ja presidentiksi ”fiskaali­konservatiivisen” talouslinjansa ansiosta vai siitä huolimatta – ja mitä ”rytiläisestä” kivikovasta talouskurista seurasi kansalaisille ja taloudelle.”

Purra varmasti tietää, mitä tuhoa hän on tekemässä kansalaisille. Halla-aholaisessa uskonopissa tarkoitus pyhittää keinot samoin kuin ääri-islamissa.

Purran päämäärä on sama fasismi, joka nosti Mussolinin valtaan: ”Senkin Purra jätti mainitsematta, että 1920- ja 1930-lukujen Suomessa harjoitettu ankara vyönkiristyslinja oli aatteellista tuontitavaraa – ja että yksi talouskovistelun varhaisista soveltajista ja ”sankareista” oli Italian fasistidiktaattori Benito Mussolini.”

”Vyönkiristysten aatteellisia juuria ja talouskuri-ihanteiden taustoja ja tavoitteita kuvaa Purran linjapuhetta kattavammin italialaisen taloustieteilijän Clara Mattein viime vuonna ilmestynyt teos. Kirjan nimi kertoo osuvasti paitsi aiheen myös keskeisen johtopäätöksen: The Capital order – How economists invented austerity and pawed the way to fascism, vapaasti suomennettuna suurin piirtein Pääoman valta – kuinka taloustieteilijät keksivät vyönkiristykset ja avasivat tietä fasismille.”

”Vyönkiristykset nostivat Mussolinin valtaan.”

Riikka Purralla on suuri unelma ja tehtävä, jonka takapiruna voisi olettaa kuiskivan Jussi Halla-ahon. Tarkoitus on kiristää ja kuristaa duunareita ja keskiluokkaa, mutta antaa lisää ylemmille tuloluokille, jotta nämä sisäistävät fasismin talousihanuuden ja tukevat sitä. Sama taktiikka nosti valtaan niin Benito Mussolinin kuin Adolf Hitlerin.

”Ankara talouskuri tarkoitti 1920- ja 1930-lukujen Suomessa paitsi valtiontalouden ja valuutta- ja rahaolojen kiristyksiä myös tuhansien kansalaisten, yritysten ja maatilojen talousahdinkoa vararikkoineen.”

Vihan kylvö on Riikka Purran fiskaali­konservatiivisen talousopin idea.

Suomessa 1920- ja 1930-luvulla talouskuria ei käytetty työväenliikkeen murskaamiseen. Mutta Orpon kauhukabinetin pelikirjan tärkein tavoite on niittää lakoon ammattiyhdistysliike. Nyt on hetki, joka ei onnistu ilman perussuomalaisia. Tähdet ovat oikealla kohdalla kerran vuosisadassa.

Entä ketkä nauravat ja juhlivat takahuoneissa, piilossa äänestäjiltä: ”Me teimme sen! Lisää polttopulloiskuja pakolaiskeskuksiin! Huomenna Suomen kristalliyö on totta!”

 

”Pienituloisilta ei leikata, eiku…”

Piirros Moksis

Piirustuksessa voi olla teksti

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (4)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. Marko Suutari
  Marko Suutari #3962911

  Pelkkää trollausta. Edes Kremlissä eivät tätä niele…😅

  Ilmoita asiaton viesti

  • Tapio Tuomaala
   Tapio Tuomaala #3963010 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3962911

   Niinpä, mutta persut uskovat Purraan kuin sopulilauma, vaikka vaalilupaukset on petetty. Mitä muuta on piilossa?

   Tulemme näkemään rikottuja lupauksia, jos kauhuhallitus jatkaa, sekä ehkä jopa yleislakon.

   Olisiko kannattanut lukea Jan Hurrin kirjoitus, jossa viitataan vahvasti Mussoliniin. Entä mitä kirjoja Jussi Halla-aho pänttäsi nuorempana päähänsä?

   Ilmoita asiaton viesti

 2. kraavi95
  Keijo Räävi #3962943

  Li Andersson kutsui persuja mersu-persuiksi ja nyt kaikki näkee mitä se tarkoittaa.

  Ilmoita asiaton viesti

  • Tapio Tuomaala
   Tapio Tuomaala #3963037 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3962943

   Mersu-persut ovat niitä, joilta ei leikata, vaan annetaan lisää. Toyota-persut saavat kaivaa kuvettaan mersu-persujen hyvinvoinnin hyväksi.

   Ilmoita asiaton viesti