Rkp:n Anna-Maja Henriksson saa sitä, mitä perussuomalaisilta tilasi

Rkp:n puheenjohtaja, opetusministeri Anna-Maja Henriksson on karistamassa Orpon hallituksen persutomuja vaatteistaan. Takinkäännön sijasta hän haluaa Brysseliin eurokansanedustajaksi.

Syy Henrikssonin pakomatkalle on ilmeinen. Verianin kyselytutkimuksen mukaan ainoastaan 17 prosenttia Rkp:n jäsenistöstä katsoo Orpon hallituksen eli Henrikssonin onnistuneen Suomen pelastamisessa.

Kun pelastusoperaatio on muuttunut potilaan hukuttamiseksi ja Rkp kantaa osavastuun, on siinä tarpeeksi syytä siirtyä Brysselin vakaampiin pitopöytiin.

Kylmää vettä Henrikssonin Brysselin haaveille kaatoi HS-gallup, jonka mukaan Rkp:n kannatus putosi alle kristillisdemokraattien kannatuksen 3,8 prosenttiin.

Rkp:n kannatuspudotus on sitä luokkaa, että puolue on vaarassa menettää ainoan paikkansa EU-parlamentissa.

Lisäksi Henrikssonin Brysselin keikan esteeksi saattaa nousta kansanedustaja Eva Biaudet, joka haluaa myös asettua ehdolle kesäkuun europarlamenttivaaleissa.

Biaudet ei ole ryvettynyt perussuomalaisten nuolemisesta, joten jos joku Rkp:stä pääsee lävitse, niin Biaudetilla näyttäisi olevan siihen parhaat mahdollisuudet.

Kun Henriksson ilmoitti aikeistaan ottaa hatkat hallituksesta, pidin itsestään selvänä, että Anders Adlercreutz haluaa Rkp:n puheenjohtajaksi. Niin siinä sitten kävikin, että Adlercreutz ilmoitti julkisesti haluavansa puolueen johtoon.

Petteri Orpo saanee nukkua yönsä rauhassa. Anders Adlercreutz nauttii työstään eurooppa- ja omistajaohjausministerinä sekä perussuomalaisen politiikan tinkimättömänä tukijana.

Mikäli Anna-Maja Henriksson eroaa puheenjohtajuudesta eikä pääsekään Brysseliin, niin aina hänelle töitä löytyy. Hänen ei tarvitse anoa kansanedustajien tukityöllistämisrahaa, kuten entisen pääministeri-miljonääri Juha Sipilä.

Käy, miten käy, niin perussuomalaisten kelkkaan hypännyt Anna-Maja Henriksson ja Rkp saa sitä, mitä tilasi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu