Romakkaniemen, Orpon ja Ihamuotilan moraaliposeerausta exit-verosta

Sain aamunaurut lukiessani Uuden Suomen uutisen, joka propagandistisuudessaan on posketon.

Jutussa toistuu exit-vero eikä siitä löydy kertaakaan sanaa arvonnousuvero.

”Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi syyttää opetusministeri, vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Anderssonia valehtelusta.”

Asia on toisin päin. Li Andersson on pystynyt selkeästi sanoittamaan arvonnousuveron idean. Tieto on myrkkyä propagandistiselle vaikuttamiselle. Muistan Romakkaniemen ajalta, jolloin hän toimi pääministeri Jyrki Kataisen avustajana. Twitterissä Romakkaniemi blokkasi minut välittömästi, kun erehdyin kysymään. Blokkaamalla kerätään samanmielisten huutokuoro ympärille. Se johtaa lopulta putkiajatteluun tyyliin, että kun kansa pyytää leipää, niin neuvotaan syömään kakkua. Kieltämättä kakkupropaganda toimii, mikä selittää osaltaan kokoomuksen gallupsuosiota.

”Andersson syytti perjantaina kokoomuksen puheenjohtajaa Petteri Orpoa siitä, että tämä edistää rikkaiden mahdollisuutta vältellä veroja.”

En ole kuullut perusteluja, joilla kumottaisiin Anderssonin väite. Valehtelijaksi haukkuminen ei sen sijaan ole perustelu, mutta kuvaa osuvasti haukkujan maailmankuvaa, josta Juho Romakkaniemi antaa tyylinäytteensä.

”Tämä on rumaa. Se että Li Andersson syyttää Petteri Orpon haluavan ”edistää rikkaiden verovälttelyä” on hävytön vale. Exit-vero on moralistista poseerausta, jolla ei ole käytännössä mitään merkitystä verotulojen kannalta. Sen sijaan negatiivinen signaalivaikutus on ilmeinen.”

Kun anonyymit asiantuntijat nostetaan tukemaan omaa mielipidettä, niin se kertoo, miten heikoilla jäillä liikutaan:

”Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n tilastopäällikkö Mikko Mankki puolestaan pitää exit-veroa merkkinä yleisestä ajattelutavasta Suomessa,”

Hyvä, että ajattelutavan hienoinen muutos näkyy EK:n ikkunasta. Sanna Marin ilmaisi asian selkeästi: ”Me olemme vasemmistolainen puolue.”

Mikko Mankki jatkaa: ”karkottaa ulkomaisia sijoittajia.”

Kuulisin mielelläni, miten arvonnousuvero karkottaa ulkomaisia sijoittajia. Sen sijaan Suomessa ei tarvita kermankuorija sijoittajia, jotka eivät halua maksaa maassa tehdyistä voitoista veroja maahan, jossa voitot on tehty. Toivotaan, että arvonnousuvero pitää mafiamaiset sijoittajat poissa Suomesta.

Mika Ihamuotila Twitterissä: ”Olen houkutellut yhtä ulkomaista yrittäjää Suomeen kehuen meidän yhteiskuntaa. Kuultuaan exit-verosta hän sanoi, ettei hän uskalla tulla.”

Ihamuotilan olisi kannattanut kertoa ulkomaiselle yrittäjälle exit-veron sijasta  arvonnousuverosta. Ihamuotila todistaa, että kokoomuksen pelottelu toimii juuri niin kuin sen on tarkoituskin. Samalla Ihamuotila avaa ansiokkaasti tasoa, jota Suomen julkkisyritysjohto edustaa. Suurten metsäteollisuusyhtiöiden toimitusjohtajat eivät osallistu poliittiseen debattiin. He eivät likaa käsiään propagandassa, vaan hoitavat yhtiötään, jotta ne olisivat aidosti kiinnostavia niin suomalaisille kuin ulkomaisille osaajille ja sijoittajille.

Mika Ihamuotila: ”Exit-vero – VM:n vastustuksesta huolimatta. Repesin nauruun.”

Repesin nauruun. Toivottavasti yhteinen naurumme pidentää niin meidän kuin lukijoidemme ikää.

+8

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu