Sanna Marin varoitti Pariisissa Eurooppaa sinisilmäisyydestä Venäjän uhan edessä

Sanna Marin puhui Amundi World Investment Forumissa Pariisissa ja kehotti Eurooppaa kasvattamaan puolustusmenojaan.

Marin ei unohtanut Suomen tärkeää roolia eikä geopoliittisesti tulenarkaa asemaa:

”En usko, että meillä on muuta vaihtoehtoa kuin kasvattaa puolustusbudjettiamme. Mielestäni 2 prosenttia pitäisi olla minimi. Suomi, kotimaani, on jo tällä tasolla, eikä ole yllätys, että meillä on yli 1200 kilometrin raja Venäjän kanssa.”

Marin kertoi suoraan, miten Eurooppa makaa: ”Emme voi aina luottaa Yhdysvaltojen tukeen. Olen erittäin kiitollinen Yhdysvalloille sen ottamasta suuresta roolista Ukrainan sodassa. Olemme todella kiitollisia kaikesta sotilaallisesta ja taloudellisesta avusta, jota Yhdysvallat on tarjonnut. Samalla Euroopan on kuitenkin katsottava peiliin ja nähtävä karu todellisuus, ettemme ole kykeneviä hoitamaan tilannetta itse.”

Tulevaisuus on epävarma: ”Jos demokraattiset maat lähettävät viestin, että olemme heikkoja, emmekä seiso arvojemme tai sääntöpohjaisen järjestyksen takana, ja annamme Venäjän ja Putinin jyrätä Ukrainan yli, niin koko sääntöpohjainen järjestelmä tulee romahtamaan.”

Sanna Marin tunnetuin ja näkyvin Suomen etujen ajaja maailmalla.

Niin toimii aito isänmaan ystävä.

Sanna Marinilta synkkä varoitus (iltalehti.fi)

Suomen tulevaisuus on sidottu Ukrainaan. Mikäli Ukraina häviää, häviää myös Suomi. Siksi en ymmärrä puheita, ettei EU:n pidä ottaa yhteisvelkaa Ukrainan tukemiseen. Suomi olisi yhteisvelasta suurin hyötyjä, edes kerran.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu