Kirjaudu blogeihin

Tiedote

Uuden Suomen vaalikone julki – Etsi ehdokkaasi eurovaaleissa

Sarasvuon, Enbusken, Jungnerin ja Vladimir Putinin markkinoima Jeesus. Kuka huomaa eron?

Jari Sarasvuo, Tuomas Enbuske ja Mikael Jungner brändäävät luterilaisen kirkon Jeesusta kuin pesuainepulloa: meidän tuotteella likapyykki puhtaan valkoiseksi.

Jyrki Lehtolan kolumnissaan avaa viiltävän terävästi kirkon markkinointia: ”Sarasvuo, Jungner ja Enbuske saarnaavat armosta mutta blokkaavat väärä­uskoisia ja harhautuneita – olisiko Jeesus tehnyt niin?

Jäsenkadosta kärsivän kirkon oli keksittävä jotain.

Tulisiko kristinuskon sanomassa vähentää sekä uskon että sanoman osuutta? Olisiko aika hylätä Jumala ja syleillä jumalankaltaisia?

Lehtolan mukaan ”vastaus tulevaisuuden ongelmiin löytyi menneisyyden tv-ohjelmista.”

Kolmen viimeisimmän Kirkko ja kaupunki -lehden kansikuvaäijinä jumalaisilla silmillään kameraa katsovat Jari Sarasvuo, Tuomas Enbuske ja Mikael Jungner. Kaikki nöyriä menneisyyden tv-kasvoja, jotka kuullessaan jumalanpalveluksessa papin julistavan ”Kiitos Herralle!” vastaavat kohteliaasti ”Ole hyvä vaan!”.”

Taivaallisia valintoja. Toimitusjohtaja Jungner sai jopa pitää Helsingin tuomiokirkossa messun, vaikka kuvaa itseään uskovaisen sijasta ”toivovaiseksi”, Jeesus sentään. Messussaan Jungner sanoi 27 kertaa ”armo” ja messu kosketti kuin imartelevan henkilöhaastattelun, terapiapuheen ja uskon profeetallinen törmäys, josta kukaan ei selvinnyt kolhuitta.”

PODCASTAAJA Tuomas Enbuske on aina ollut ylpeä ”rationaalisuudestaan” niin kuin äijät usein ovat. Kolmisen vuotta sitten Enbuske kertoi haastattelussa, että ”olisi coolia” tulla uskoon, mutta ”aivoni on rakennettu niin, ettei se ole helppoa”. Sittemmin Enbuske tuli ”pitkän loogisen päättelyketjun” tuloksena uskoon eikä joutunut naulaamaan tiedotetta brändiuudistuksestaan Lutherin lailla kirkon oveen, koska nykyaikana on kätevämpiäkin kanavia julistaa sanomaa ylimaallisuudestaan.. Jumalan kunniaksi turkulaisia pilkannut Enbuske piti pääsiäissaarnan Turun tuomiokirkossa ja alkoi kirjoittaa kolumneja Kirkko ja kaupunkiin.

Jari Sarasvuon suhde uskoon on äijistä mysteerisin. Sarasvuo ei ole ehkä niinkään löytänyt Jumalaa kuin Sarasvuon, joka Kirkko ja kaupunki -lehden erinomaisesta haastattelusta päätellen voi olla sama asia. Sarasvuo on suostunut isoon henkilöjuttuun ”sillä ehdolla, että saa tavallista laajemman vaikutusvallan artikkelin sisältöön”. Ilmeisesti sen takia, ettei pyyntöön suostuttu, Sarasvuo ei ole järin armollisella tuulella, vaikka Sarasvuon mukaan armo parantaakin yrityksen tulosta ”vaikka kuinka monella tavalla”. Uskosta puhuessaan Sarasvuolla on Jari mielessä. Hän julistaa, että ”Saarnastuolista ei kannata julistaa Jari Sarasvuon vastaisia haista paska -juttuja ja kutsua minua verovälttelijäksi. Se ei kuulu jumalanpalvelukseen”, koska ilmeisesti jumalanpalveluksissa käsitellään nykyään Sarasvuota.

Armosta saarnaavia äijiä yhdistää se, että kaikki ovat hanakoita blokkaamaan eli estämään vääräuskoisia seuraamasta itseään.

Olisiko Jeesus blokannut, estänyt harhautuneita seuraamasta itseään, suuttunut ja hyökännyt päälle, jos alempi olisi todistanut väärin?

Jumalankaltaiset eivät pysty sietämään niitä, jotka kyseenalaistavat heidän totuutensa.

 

Donald Trump ja Vladimir Putin käyttävät myös Jeesusta markkinoidessaan maailmankuvaansa

Lainaan Jyrki Lehtolaa: ”Enbuske kirjoitti, kuinka Pyhä Henki oli antanut hänelle tehtävän ”auttaa lapsiinsekaantujia, murhamiehiä, ihmiskauppiaita”.”

Iltalehti Venäjän presidentin pyhästä tehtåvästä:Venäjän presidentti Vladimir Putin on verrannut itseään Jeesukseen, kertoo brittilehti Times.

Putin teki erikoisen vertauksen selittäessään ”taivaallista tehtäväänsä” opettaa Venäjän nuorisolle ”perinteisiä” arvoja.

Timesin mukaan Putin puhui peittelemättömän uskonnollisin sanankääntein tarpeesta muovata nuorten venäläisten maailmankatsomusta. Lehti katsoo tämän tarjonneen mahdollisuuden ymmärtää syvemmin sitä, kuinka Putin itse näkee oman roolinsa.

Asia nousi esille, kun Putin osallistui moskovalaisen nuorisokeskuksen avajaisiin videoyhteyden välityksellä.

Puheessaan hän vertasi omaa tehtäväänsä Venäjän nuorison suojelijana länsimaisilta vaikutteilta Jeesukseen, joka kutsui Galileanjärvellä tapaamansa Pietarin ja Andreaksen levittämään Jumalan sanaa.

– Muistatteko, kuinka Jeesus tuli Galileaan ja näki kalastajat Galileanjärven rannalla? hän kysyi puheessaan.”

– Toinen oli kalastamassa, toinen oli korjaamassa verkkojaan. Ja hän sanoi heille: ”Lähtekää minun mukaani. Minä teen teistä ihmisten kalastajia, ihmisten sielun kalastajia.” Heistä tuli hänen saarnaajiaan, hänen opetuslapsiaan.

Putinin mukaan tämä oli ”erittäin tärkeää aikana, jolloin maailman uskonnot olivat kehittymässä”.

– Mutta se ei ole yhtään vähemmän tärkeää nyt, jolloin meidän on puolustettava perinteisiä arvojamme, kulttuuriamme, perinteitämme ja historiaamme, hän lisäsi.

– Tämä on erittäin tärkeää maamme tulevaisuudelle.

Mikäli Vladimir Putinin nimi tekstissä vaihdettaisiin Jari Sarasvuoksi, Tuomas Enbuskeksi, Mikael Jungneriksi tai Päivi Räsäseksi, huomaisiko kukaan eroa?

Näyttää tosiaan siltä, että Jumala on hylätty ja syleillään jumalankaltaisia, jotka pukevat jumalankuvansa omien tarpeidensa mukaisella vaatetuksella, epäjumalaksi.

Jari Sarasvuo, Tuomas Enbuske, Mikael Jungner, Vladimir Putin, Päivi Räsänen, Donald Trump…  Kuka huomaa eron heidän markkinoimassaan Jeesuksessa?

Se on suuri eskatologinen kysymys, kansojen tuomio. Matteus 25.

Vuohet ja lampaat eivät tunteneet Raamatun Jeesusta!

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (9)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. vinettoa

  Jeesus? En tunne miestä.

  Ilmoita asiaton viesti

  • Tapio Tuomaala
   Tapio Tuomaala #4140896 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #4140890

   Niin juuri kirjoitin ja niin on Raamatussa ilmoitetun Jeesuksen mukaan.

   Tuomiopäivänä eivät lampaat eivätkä vuohet ole todistuksensa mukaan häntä tunteneet,

   Ilmoita asiaton viesti

 2. Tapio Tuomaala
  Tapio Tuomaala #4140894 Kirjoittaja

  Apostolit perustivat yhteisön, jossa omaisuus jaettiin tasan eikä kellään ollut liikaa tai liian vähän.

  En ota kantaa siihen oliko se vasemmistolaista tai kommunistista nykymittapuun mukaan.

  Mutta ei se ainakaan ollut oikeistolaista.

  Ilmoita asiaton viesti

  • JaakkoKorpi-Anttila
   Vastaus kommenttiin: #4140894

   Apostolit perustivat yhteisön, jossa omaisuus jaettiin tasan eikä kellään ollut liikaa tai liian vähän.

   Lähetyskäsky tuli sopivasti, kun opetuslapset olivat nylkeneet varakkaimpien Jerusalemin seurakunnan jäsenten omaisuuden etenkin omaan kulutukseensa ja maa alkoi polttamaan jalkojen alla. Eikä se tasajakokaan aina toiminut: Ap.t. 6:1 ’Noihin aikoihin, opetuslasten joukon yhä kasvaessa, kreikkaa puhuvat alkoivat syyttää hepreankielisiä siitä, että heidän leskiään syrjittiin päivittäisiä avustuksia jaettaessa. [”Hepreankielisillä” tarkoitetaan sitä Jerusalemin alkuseurakunnan osaa, joka puhui arameaa.][Ap. t. 4:35] ’

   Ilmoita asiaton viesti

 3. maxjussila
  Max Jussila #4140917

  Millä tavalla Enbuske haluaa ”auttaa lapsiinsekaantujia, murhamiehiä, ihmiskauppiaita”? Mahdollistamalla näiden rikoksia, vai?

  Ilmoita asiaton viesti

 4. juhamyllarinen

  Ihmiset elävät ilmasta ja lämmöstä, kuten elävät taloudesta.

  Sama koskee erilaisia ryhmittymiä ja yksilöitä. Myös kirkkoa.

  Toimeentulemisen ehdot vaikuttavat:

  https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/pertti-laestera/vestigia-terrent-jaljet-pelottavat/#comment-4140925

  Globaali-stalismi tulee kapitalismista (tulojen kanavoimisen perinteestä).

  Tällaisen vuoksi otetaan yhteen sisäisesti, vaikka kyse on järjestelmästä, jota käytetään.

  Tässä on turha osoittaa kirkkojakaan. Toisaalta, perustilanne tulisi tuntea paremmin, koska kaikki onnettomuus toistuu eri tavoin.

  Ilmoita asiaton viesti

 5. jpvuorela

  Olisin kyllä mieluummin lukenut skatologiaa kuin eskatologiaa.

  Ilmoita asiaton viesti

 6. heikkironkko
  Heikki Rönkkö #4141131

  Mccarthyismksi mainitaan 1950-luvulla USA:ssa käytyä kommunismin kitkemistä.

  ”Kolmen pitkälti erottumattoman senaatin vuoden jälkeen senaattori Joseph McCarthy nousi yhtäkkiä kansalliseen maineeseen helmikuussa 1950, kun hän väitti puheessaan, että hänellä oli luettelo osavaltion palveluksessa olevista ”kommunistisen puolueen jäsenistä ja vakoojarenkaan jäsenistä”. (Wikipedia)

  Suomen ilmapiiriä viritetään NATO-valmiuteen. Siksi esitellään mm. Sampo Terhon 900-sivuista natsikirjaa.

  Ikäänkuin vain Erkki Tuomioja olisi saanut rajattoman yksinoikeuden lukea historian kirjoja.

  Ilmoita asiaton viesti

 7. grohn
  Lauri Gröhn #4141297

  Kristinuskon sovitusoppi perustuu uhrimagiaan. Skeptikot hoi …

  Ilmoita asiaton viesti