Sari Essayahin julmassa kristillisyydessä otetaan köyhiltä ja annetaan rikkaille

A-studiossa 20.9. nähtiin puistattava puheenvuoro, jossa  kristillisdemokraattien Sari Essayah veti kylmäpäisesti lokaan kristillisyyden pyhät, sosiaaliset perusarvot. Essayah puolusti haukkana rikkaimpien tuloluokkien verohelpotuksia, joiden perusteella esim. pääministeri Petteri Orpo saa pankkitililleen riihikuivaa bonusrahaa noin 2200 euroa.

Vasemmalla kädellään Essayah riistää haavoittuvimmassa asemassa olevilta ihmisiltä heidän jokapäiväistä leipäänsä ja oikealla kädellä hän jakaa lisää niille, joilla ennestään on yltäkylläisesti. Ei enää kierompaan kukaan pysty vääntämään Uuden testamentin sanomaa, jonka ytimessä on köyhien ja sairaiden ja haavoitettujen auttaminen.

Usko ilman näitä tekoja on kuollut.

”Puhdas ja tahraton jumalanpalvelus Jumalan ja Isän silmissä on käydä katsomassa orpoja ja leskiä heidän ahdistuksessaan.”

Sari Essayahia ei kiinnosta käydä katsomassa niitä köyhiä, joilta hän julmasti leikkaa. Jos Essayah kävisi lohduttamassa, ei hän olisi esiintynyt A-studiossa koppavan ylimielisenä puolustaessaan rikkaille jakamaansa, lynkaten köyhiä ja heidän lapsiaan.

Jaakob ottaa kirjeessään rajusti kantaa henkilöihin, jotka eivät auta köyhiä ja sairaita teoillaan:

”Mutta tahdotko tietää, sinä turha ihminen, että usko ilman tekoja on kuollut?”

Jaakob ei säästellyt muutenkaan sanojaan:

”Kuulkaa nyt, te rikkaat, itkekää ja vaikeroikaa sitä kurjuutta, joka on teille tulossa.
Teidän rikkautenne on mätä, ja teidän vaatteenne ovat tulleet koinsyömiksi,
teidän kultanne ja hopeanne on ruostunut, ja niiden ruoste on todistuksena teitä vastaan ja se syö teidän lihanne kuin tuli. Olette keränneet aarteita viimeisinä päivinä.
Katso, teidän maitanne niittäneiden työläisten riistetty palkka huutaa ja huudot ovat tulleet Herran Sebaotin sadonkorjaajien korviin.
Elitte ylellisesti maan päällä ja nautiskelitte. Syötitte sydämiänne kuin teurastuksen päivänä.”

Toki voidaan todeta, että maailmassa on paljon pahempaa riistämistä kuin Suomessa, mutta ei se ole puolustus.

”Joka vähimmässä on uskollinen, on paljossakin uskollinen, ja joka vähimmässä on väärä, on paljossakin väärä.”

 

Korjaus

Poistin blogista Petteri Orpon palkankorotukseen liittyen sanan ”kuukaudessa”. Pahoittelen, ajatus ei kulkenut käden mukana.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu