Sammio
Kirjaudu blogeihin

Tiedote

Parhaat Uuden Suomen blogit kerran viikossa – tilaa uutiskirje täältä!

 

Sauli Niinistö torppasi Ukrainan toiveet, mutta Zelenskyi kuittasi taitavasti

Helsingin Sanomat kertoi, että ”pääministeri Sanna Marin (sd) olisi HS:n tietojen mukaan ollut valmis osallistumaan Pohjoismaiden pääministerien ja Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin viralliseen huippukokoukseen.”

Presidentin kanslian selitykset pääministerin sivuuttamisesta ontuvat kuin puujalkavitsit. Suomi on tapaamisen isäntämaa, joten tuskin kukaan huippukokoukseen osallistunut olisi protestoinut Marinin läsnäolosta. Ehkä muita pohjoismaiden pääministereitä enemmin nolottaa, kun Sanna Marin on joukosta poissa.

Sauli Niinistö jatkoi kotikutoista arvovalta nokittelua Horneteista toteamalla Zelenskyille:

”Siksi emme voisi antaa Horneteja ennen kuin saamme uudet hävittäjät. Ja valitettavasti Hornetit ovat silloin käytännössä loppuun käytettyjä”.

Zelenskyi kuittasi Niinistön näpäytyksen suuren valtiomiehen tyylikkyydellä:

”Mutta me pidämme teidän koneistanne. Ihan vain tiedoksenne.”

Ukraina pitää Suomen Horneteista ja ihan vain tiedoksenne, että ne kelpaavat ukrainalaisille loppuun käytettyinä.

Omistin aikoinaan Ladan. Kun se oli loppuun käytetty enkä enää jaksanut rassata, se sai uuden elämän Neuvostoliitossa. Ladat Suomessa kelpasivat sinne, missä ne oli valmistettu, jopa kaatopaikkojen raadot vietiin.

Mikä Suomessa ei kelpaa eikä silla saa lentää tai ajaa, se kelpaa niille, joilla ei ole yltäkylläisesti. Heillä on intoa ja halua antaa uusi elämä sellaiselle, joka Suomessa kelpaa vain metalliromuksi.

Niinistö olisi voinut jättää oven auki Ukrainan suuntaan jo yksin kohteliaisuudesta vierastaan kohtaan.

Ehkä näpäytys Horneteista Sanna Marinille oli tärkeämpää kuin antaa edes pieni toivon sana Ukrainan presidentille.

Arvatkaa nolottiko suomalaista sohvaperunaa!

 

Volodymyr Zelenskyi on hämmentävän täydellinen valtionpäämies. On kuin hän olisi syntynyt johtaakseen Ukrainaa taistelussa petovaltiota vastaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (11)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. Marko Suutari
  Marko Suutari #3891209

  Ladat ei lentele, ei tässä muuta.

  Ilmoita asiaton viesti

 2. Tapio Tuomaala
  Tapio Tuomaala #3891233 Kirjoittaja

  Sauli Niinistön toiminnan pikkusieluisuus on huomioitu:

  ”Sen sijaan Ukrainan tukeminen, josta huippukokouksessakin keskustellaan, kuuluu ensisijaisesti hallituksen pöydälle. Apupaketeista päätetään valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan ja tasavallan presidentin yhteisissä kokouksissa.

  Tilannetta ei muuta se, että Marinin hallitus on vaalien myötä muuttunut toimitusministeristöksi. Oikeuskansleri on katsonut, että Ukrainan
  tukipaketit ovat asioita, joihin toimitusministeristön toimivalta riittää.

  Jos huippukokouksessa puhutaan Ukrainan auttamisesta, niin onko Niinistöllä mandaattia puhua valtioneuvoston pään yli? Olisiko yhden lautasen lisääminen huippukokoukseen ollut jotenkin epäluontevaa?”

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/5a338f63-bfb2-4091-81ad-77fbf1b941fd

  Ylittikö Niinistö toimivaltansa ja astui pääministerin tontille? Setämiehet?

  Ilmoita asiaton viesti

 3. buimonen
  Börje Uimonen #3891236

  Viimeisten kuukausien aikana on usein hävettänyt olla suomalainen. Luultavasti tätä häpeää on edessä yhä enemmän. Sale on niin suomettumisen mannekiini, mutta sinimusta hallitus se vasta hävettääkin.

  Ilmoita asiaton viesti

 4. Tapio Tuomaala
  Tapio Tuomaala #3891276 Kirjoittaja

  Twitteristä poimittua: ”Tänään muistui jotenkin mieleen Etyk-kokous kesällä 1975. Se, jota ennen Kekkonen hajotti poliittisen hallituksen, että sai loistaa yksin tähtenä.”

  Ilmoita asiaton viesti

 5. Tapio Tuomaala
  Tapio Tuomaala #3891278 Kirjoittaja

  Päivän meemi:

  Miltä tuntuu Suomi ilman Sanna Marinia?

  Orvolta

  Erityisesti tänään!

  Ilmoita asiaton viesti

 6. heikkironkko

  Minun puolueharkintoihin on vaikuttanut italialainen käsitys yllytyshulluista sosiaalidemokraateista likaisten töiden tekijöinä kansainvälisten sotakoneiden myynnin edistämisessä, eiväthän niiden valmistajat sattuneista syistä halua itse tulla kuvatuiksi Butsan hautojen äärellä, vaan antavat demareiden kohentaa mainettaan turvallisuuden alisuorittajina. Tunnetun demari Jens Stoltenbergin seuraajaksi odottaisi muuta kuin pohjoismaista ehdokasta.

  Ilmoita asiaton viesti

 7. artoartovihavainen

  Sitä minä tässä asiassa eniten olen ihmetellyt että miten ne Suomen puolustuksen runkona olevat mainiot hävittäjät niin yhtäkkiä menettävät kaiken toimintakykynsä siinä vaiheessa kun Suomeen tulee uusia hävittäjiä.

  Tuo ei voi pitää paikkaansa, vaan kyse on huonosta selityksestä, jota tuodaan esille kun parempaa selitystä ei haluta antaa.

  Parempi selitys voi olla että vaikka uusia hävittäjiä saadaan nämä vanhat halutaan edelleen pitää osana Suomen puolustusta, koska niitä osataan käyttää, niihin on varaosia, huolto pelaa jne.

  Parempi selistys voisi olla myös vaikkapa se että niistä koneista on aiottu pyytää vielä hyvää korvausta, eli ne myydään, eikä niitä haluta vain lahjoittaa pois.

  Ilmoita asiaton viesti

 8. Tapio Tuomaala
  Tapio Tuomaala #3892579 Kirjoittaja

  Nyt uskaltavat politiikan puskaradiolaisetkin sanoa ääneen:

  ”Marin sai Niinistöltä presidentillisen näpäytyksen
  Politiikan puskaradiossa arvioidaan, että tasavallan presidentti Sauli Niinistö antoi pääministeri Sanna Marinille näpäytyksen kuluneen viikon huippukokouksen järjestelyissä.”

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/c400496d-8c1c-489e-91f5-3df1b1826950

  Niinistöstä kasvoi viime metreillä suomalainen valtiomies, tyyliin Paavo Lipponen.

  Ilmoita asiaton viesti