Kirjaudu blogeihin

Suomeen karu työttömyys, ja entä kenet se yllättää?

Dansken ennuste povaa karuja työttömyyslukuja Suomeen – Taloussanomat – Ilta-Sanomat (is.fi)

Urho Kekkosta  lainaten Orpon hallituksen ”saatanan tunareiden” talouspolitiikka on johtamassa hallitsemattomaan pudotukseen:

”Pankki ennakoi nyt, että Suomen työttömyysaste nousee tänä vuonna 8,2 prosenttiin. Aiemmassa ennusteessaan Danske povasi kuluvalle vuodelle 7,9 prosentin työttömyysastetta.”

”Danske Bankin Suomen-pääekonomisti Pasi Kuoppamäki sanoo tiedotteessa, että työttömyys nousee rakennusalalla eivätkä työllistämisaikeet ole vahvoja muillakaan päätoimialoilla.”

Kun asuntorakentamine hyytyy, vaikutukset leviävät läpi yhteiskunnan.

Asuntorakentaminen seisahtumassa lähes täysin: tammikuussa rakennuslupa vain kuudelle kerrostalolle – Talous | HS.fi

”Asuntojen rakennuslupien määrä romahti tammikuussa lähes 90 prosenttia viime vuodesta. Lukema oli koko tilastohistorian matalin ja ennakoi asuntorakentamisen täyspysäystä.”

””Nyt veti hiljaiseksi”, kommentoi Rakennusteollisuuden pääekonomisti Jouni Vihmo viestisovellus X:ssä Tilastokeskuksen tuoreita rakennuslupalukuja.”

”Tammikuussa rakennuslupa myönnettiin vain 271 uuden asunnon rakentamiseen. Niistä vain kuusi oli kerrostaloja ja valtaosa pientaloja. Vuosi sitten tammikuussa lupia myönnettiin 2 146 asunnolle.”

Petteri Orpoa ja Riikka Purraa talouden kylmät faktat eivät vedä hiljaiseksi, vaan propagandamylly pauhaa täysillä valoisasta tulevaisuudesta, aivan kuin vuosikymmenet sitten uppoavassa Neuvostoliitossa.

Petteri En Muuta Keksinyt Orpo on kuitenkin keksinyt vetoa-apua Euroopasta. Hän kosiskelee eurooppalaista laitaoikeistoa, kuten meni  liittosuhteeseen perussuomalaisten kanssa.

Petteri Orpon esimerkki perussuomalaisuuden normalisoimisessa ei lupaa hyvää myöskään Euroopalle. Ehkä Orpo havittelee itselleen suurempia saappaita kuin mitä Suomesta on saatavilla?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (18)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. Raimo Niemimaa
  Raimo Niemimaa #4152671

  Et kai tosissaan väitä,että rakennusalan konkurssit/työttömyys johtuu tämän hetken hallituksesta.Mitä sinä esim.olisit asian rTkaissu

  Ilmoita asiaton viesti

 2. jgagarin56
  Juha Kuikka #4152673

  Työttömyys on omiaan vähentämään inflaatiota ja varsinkin rakennusfirmojen palveluksia saa halvemmalla.

  Ilmoita asiaton viesti

 3. ilkkavarsio
  Ilkka Varsio #4152739

  Se on mukava huomata, että vasemmisto on vihdoinkin tajunnut rakennusalan gryndereiden tukemisen tärkeäksi.

  Demari Antti Lindtman on jo useampaan kertaan vedonnut hallitukseen, että gryndereille on annettava miljarditolkulla tukea uusien asuntojen rakentamiseen. Kenelle gryndereiden pitäisi niitä asuntoja rakentaa. Kilpailijaksi Kojamon vuokramarkkinoille,vai ? Asumistukia maksetaanSuomessa jo lähes 2 miljardia vuodessa.

  Eivät ottaneet demarit ja vassarit kantaa edellisen hallituksen aikana, kun rakennusyhtiöt elivät täysin ylikuumentuneessa tilanteessa yli varojensa ja polttivat taseensa konkurssin partaalle. Ei ollut huolta, varakkaat saivat ylihinnoiteltuja osakehuoneistoja hirvittävillä yhtiölainaratkaisuilla ja nollakoroilla. Ja nyt nämä pitäisi Orpon hallituksen pelastaa velkarahalla.

  Onko tämä sitä sosialistien markkinataloutta. Mitään ei ole opittu. On ollut STS pankkia, KANSA, rakennusliike HAKA, Osuuskunta EKA

  Ilmoita asiaton viesti

  • Tapio Tuomaala
   Tapio Tuomaala #4152807 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #4152739

   ”Se on mukava huomata, että vasemmisto on vihdoinkin tajunnut rakennusalan gryndereiden tukemisen tärkeäksi.”

   Kiva, kun kerroit, miten persumieliset panettelevat työnantajia työntekijöiden lisäksi.

   Vasemmisto on tosiaan tajunnut rakennusteollisuuden tärkeyden, koska se on avaintekijä yhteiskunnan rahoituksen ja hyvinvoinnin kannalta.

   Nyt vallassa ovat voimat, jotka eivät ymmärrä edes talouden perusasioita. Näin on käynyt, kun aika on mennyt puoluepropagandan levittämiseen ja mustien säkkien mollaamiseen.

   Mestari Halla-aho on tosin ainakin kerran viitannut tehtaaseen fantasioidessaan Tehtaankadun homon ampumisella. Ehkä tehdas-sana joidenkin mielestä tekee persuista työväenpuolueen.

   Ilmoita asiaton viesti

 4. ilkkavarsio
  Ilkka Varsio #4152760

  Työllisyyttä on nostettu monella kikalla.

  Tämä tulkinta työllisten määrästä on surkuhupaisaa kusetusta: Työllinen on henkilö, joka on tutkimusviikolla tehnyt ansiotyötä vähintään tunnin rahapalkkaa tai luontaisetua vastaan tai voittoa saadakseen. Myös tilapäisesti esim. loman tai sairauden vuoksi työstä poissa olleet lasketaan työllisiksi.

  Marinin työllisyystemppu oli jakaa yrityksille 3 miljardia koronatukea ilman takaisinmaksuvelvoitetta. No yrittäjät alkoivat lisätä lyhytaikaisia työsuhteita ja pätkätyöllisiä kymmenillä tuhansilla.

  Nyt kun Marinin tukirahat on syöty niin kaikki ylimääräinen työvoima on siirretty kortistoon. Yrittäjät pyrkivät pitämään firmansa pystyssä omin avuin.

  Ilmoita asiaton viesti

  • Tapio Tuomaala
   Tapio Tuomaala #4152789 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #4152760

   ”Tämä tulkinta työllisten määrästä on surkuhupaisaa kusetusta: Työllinen on henkilö, joka on tutkimusviikolla tehnyt ansiotyötä vähintään tunnin rahapalkkaa tai luontaisetua vastaan tai voittoa saadakseen. Myös tilapäisesti esim. loman tai sairauden vuoksi työstä poissa olleet lasketaan työllisiksi.”

   Kikan otti käyttöön Sipilän hallitus parantaakseen työllisyyslupaustaan. Kusetuksessa oli mukana myös Petteri En Muuta Keksinyt Orpo.

   Ilmoita asiaton viesti

   • ilkkavarsio
    Ilkka Varsio #4152826
    Vastaus kommenttiin: #4152789

    Sipilä ei käyttänyt velkarahaa kolmea miljardia pätkätöiden lisäämiseen: Marin käytti.

    Valtion tarkastusviraston selvityksen mukaan 80 prosenttia koronatuen saaneista yrityksistä ei sitä tosiasiassa edes tarvinnut, mutta kukaan ei perään huutanut.

    Ilmoita asiaton viesti

    • Tapio Tuomaala
     Tapio Tuomaala #4152845 Kirjoittaja
     Vastaus kommenttiin: #4152826

     Heh, Sipilän tontille ei tullut koronaa, Venäjän sotimista eikä sähkö- ja kaasukriisiä.

     Nyt itketään mm. sitä, että puolustusvoimat sai kaikki rahat, mitä tarvitsi. Kokoomus ja persut eivät olisi antaneet, mutta ne ovatkin epäisänmaallisia tyyliin Unkari.

     Ilmoita asiaton viesti

 5. Tapio Tuomaala
  Tapio Tuomaala #4152801 Kirjoittaja

  ”Kun Sanna Marinin hallituksen kausi päättyi, oli maamme työllisyysaste itsenäisyyden historian korkeimmalla tasolla (99%).”

  Vähän liioittelet, mutta Marinin hallitus on muistini mukaan ainoa, joka täytti työllisyyslupauksensa ja vieläpä aikana, jona Suomea riivasi pahin kriisi talvisodan jälkeen.

  Purra sössii, kun maailmantalous on nousussa. Historiallinen saavutus.

  Ilmoita asiaton viesti

 6. maxjussila
  Max Jussila #4152827

  Miksi Suomeen investoitiin viime vuonna 7,9 miljardia USD, kun Ruotsiin samana vuonna 29 miljardia USD? Molemmissa vallan ottivat äärilaitaoikeistohallitukset?

  Miksi pohjoiseen Ruotsiin tarvitaan satatuhatta uutta työntekijää, mutta Suomen puolella ei ole kuin joku Joulupukin paja ja pari poroa?

  Miten Ruotsissa sosialistit ovat pystyneet hoitamaan taloutta, mutta Suomessa mikään puoluekoalitio ei ole onnistunut oikein missään? Samaa toivotonta ympyrän neliöintiä jokaisessa hallituksessa Suomessa.

  Mitään todella rohkeata ei uskalleta edes ehdottaa. Verouudistukset ovat turhanaikaista näpertelyä, kun koko systeemi pitäisi panna uusiksi. Työelämä, toivotonta. Asuntopolitiikkaa ei ole ja sijoittajat ja AY-liike pitävät vuokrat korkeina, koska asuminen hoidetaan asumistuella ja suoraan noiden kahden taskuun.

  Ilmoita asiaton viesti

  • MikaLehtonen
   Vastaus kommenttiin: #4152827

   Irlanti on hyvä esimerkki siitä, mitä rohkealla talouspolitiikalla on mahdollista saada aikaan. Irlanti tunnettiin vielä 30 vuotta sitten taantuvana Euroopan takapihana. Sitten tehtiin talousuudistus, jossa yritysvero lasketttiin 32 prosentista 12,5 prosenttiin. Nopea nousu alkoi, ja nyt Irlanti on yksi maailman menestyneimmistä korkean elintason maista, jossa mm. työllisyys on huippukorkealla tasolla.

   Ikävä kyllä Suomessa rakastetaan sosialismia niin kovasti, ettei tällaiseen suunnan muutokseen ole mitään mahdollisuuksia.

   Ilmoita asiaton viesti