Kirjaudu blogeihin

Suomen oikeistohallituksen vastustama EU:n ennallistamisasetus meni viimein läpi

Kun Suomen oikeistohallituksen vastustama EU:n ennallistamisasetus pääsi maaliin, luonto kiittää.

Suomessa hallituspuolueet itkevät luonnon voittoa.

Kuten Sebastian Tynkkynen X:ssä: ”Surullinen päivä Suomelle. Marinin hallituksen kannattama ja edistämä ennallistamisasetus meni tänään läpi…”

Eikä Sebastian pysty olemaan purkamatta katkeruuttaan: ”EU-vaaleissa PS sai yhden mepin, vihreät 2 ja vasemmisto kolme meppiä. Kansa ei ole koskaan väärässä, vaan sitä saa, mitä on tilannut…”

Sebastianille ei ole tullut mieleen, että kansa ilmaisi tyytymättömyytensä perussuomalaisten tarjoamalle hiilenmustalle tulevaisuudelle.

Belgia löysi haluamansa enemmistön Itävallan avulla.

Itävallan vihreää puoluetta edustava ympäristöministeri Leonore Gewessler julkaisi viestipalvelu X:ssä päivityksen, jossa hän sanoi, että ministerit ovat hyväksymisen velkaa tuleville sukupolville, koska ”ilman tervettä luontoa ei ole tervettä ja onnellista elämää”.”

Tervettä ja onnellista tulevaisuutta parhaan kykynsä mukaan oli kaatamassa Orpon oikeistohallitus, koska ennallistamisasetus maksaa liikaa.

Tulevaisuuden kannalta lapsille tulee maksamaan paljon enemmän, mikäli Suomen soiden ja vesistöjen tilaa ei paranneta.

Orpon hallitus etsii kvartaalivoittoja, koska siltä puuttuu sekä visio että tahto nähdä tulevaisuuteen.

Enkä usko, että Orpon hallituksesta löytyy suoraselkäistä ministeriä puolustamaan luontoa. kuten teki Itävallan ympäristöministeri Leonore Gewessler. Hän äänesti oman hallituksensa kannan vastaisesti.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (17)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. usjussi

  Pannaan toive ja kortti Adlerceuzin varaan että hän oikaisee ne arvot, mihin Henriksson ei enää jaksanut eli kaataa hallitus.
  Uudet vaalit ja pian.
  Edellinen hallituspohja panemaan Suomen asiat kuntoon.
  Kepu mukaan hyväksymään EU:n ennallistamispäätös, koska se on pakko.

  Ilmoita asiaton viesti

  • Teuvo Ahjokannas
   Vastaus kommenttiin: #4160348

   Hyvä idea. Nopeuttaisi Suomen pääsevän eu-nettosaajien joukkoon ennätysajassa. Etelän vetelät pääsisivät maksamaan meidänkin ennaltamiset.

   Ilmoita asiaton viesti

   • Tapio Tuomaala
    Tapio Tuomaala #4160367 Kirjoittaja
    Vastaus kommenttiin: #4160360

    Miksi sitten persut toimivat niin, ettei Suomi pääse EU:ssa maksajasta saajaksi? Pitää tappaa potilas hoidin ja ruuan puutteeseen, kuten Saksikäsi Purra toimii.

    Ilmoita asiaton viesti

    • Teuvo Ahjokannas
     Vastaus kommenttiin: #4160367

     Purra on ajatellut pysäyttävänsä velkaantumisen. Ei taida onnistua, joten nyt voitaisiin palata Marinin kultaiselle velanottotielle. Vasemmistolla on siinä hyvää asiaosaamista.

     Ilmoita asiaton viesti

 2. Esko Karinen
  Esko Karinen #4160362

  Suomen syöjät on nykyään eri ilmansuunnassa kuin helmikuun manifestin aikaan.

  Toivottavasti tässä reservaatissa meille taataan alkuperäisasukkaan status (no ei varmalla taata mitään).

  Ilmoita asiaton viesti

   • JouniHalonen
    Jouni Halonen #4160567
    Vastaus kommenttiin: #4160364

    Noiden sattumaenergiatuotantoaluieiden ennallistaminen olisikin se ainoa ja viimeinen mitä pitäisi tehdä. Loppuun kalutut turvetuotantosuot ennallistuvat ihan itsekseenkin ilman rahan pumppaamista, sillä soistumista ei Suomessa oikein voi pysäyttää. Sama koskee peltojen metsittymistä.

    Ilmoita asiaton viesti

 3. jpvuorela

  Suomalaismepeistä ennallistamisasetusta vastustivat v a i n kepulaiset ja persut, yksissä tuumin.

  Demarit, vihreät, kokoomuslaiset, vasuri ja ruotsalainen kannattivat. Suomen mepit vastaan Suomen hallitus 9–4.

  Huomion arvoista on, että tuleva kokoomuskomissaari Henna Virkkunen äänesti ympäristöministeri Kai Mykkäsen kepulaispersulaista näkemystä vastaan.

  Ilmoita asiaton viesti

  • jpvuorela
   Vastaus kommenttiin: #4160370

   Sosialidemokraatit ovat oppositiossa. Itävallan hallituskokoonpanossa ovat kansanpuolue (kokoomuksen ryhmätoveri) ja vihreät.

   Liittokansleri Nehammer kuuluu kansanpuolueeseen, ympäristöministeri Gewessler vihreisiin. Vasemmistotaustaa hänellä ei ole.

   Ilmoita asiaton viesti

 4. SeppoPajunen
  Seppo Pajunen #4160434

  …Ei sentään kaikki hallitukselle annetut toimeksiannot mene maailmalla maaliin, vaikka metsä-ja sellukeisarit ja vastaavat kansallisesti sanelevatkin…?!
  – Jossakin kulkee heidänkin määräysvaltansa.

  Ilmoita asiaton viesti

  • Kommentti piilotettu
    • MikaLamminp
     Vastaus kommenttiin: #4160465

     Onneksi Ville Niinistö ymmärtää:

     ”EU:n ennallistamisasetus on hyväksytty jäsenmaiden ministerien äänestyksen jälkeen juuri hetki sitten! Historiallinen saavutus luonnonsuojelulle ja sen ansiosta on yhä mahdollista saavuttaa EU:n ja YK:n tavoite pysäyttää luontokato 2030 mennessä. Tämän eteen teimme paljon kulisseissa töitä mm vihreiden meppien ja eri jäsenmaiden edistyksellisten voimien kesken.
     Asetus velvoittaa myös Suomen hallituksia tekemään riittäviä luontotoimia luonnon ekologisesti hyvän tilan saavuttamiseksi eri elinympäristöissä vaiheittain 2050 mennessä. 2030 mennessä tulee ennallistaa 20% taantuneista alueista. Ennallistaminen tarkoittaa talouskäytön ohessa tehtäviä erilaisia toimia luonnon tilan vahvistamiseksi mm vesistöpäästöjä vähentämällä. Velvoite koskee jäsenmaiden hallituksia, ei yksittäisiä maanomistajia. Käytännössä hallituksen on tuettava erilaisia luontoa vahvistavia toimia kuten vesistöjen kunnostuksia ja ojitusten ennallistamista. Se tarkoittaa rahoitusta maanomistajille. Siten Orpon hallituksen on ensi alkuun peruttava luontotoimista tekemänsä leikkaukset. Hyödyt toimista ovat lukuisia vaelluskalojen kantojen elvyttämisestä mökkeilijöiden ja retkeilijöiden virkistysarvojen lisääntymiseen. Suorat taloushyödytkin ovat mittavia.” (Ville Niinistö Facebookissa eilen)

     Ilmoita asiaton viesti

 5. Tapio Rantanen
  Tapio Rantanen #4160521

  Ennallistamisasetuksen on laskettu aiheuttavan Suomelle vuotuiset 700 miljoonan euron kustannukset. Täytyy toivoa, että Itävalta vie päätöksen EU-tuomioistuimeen ja että asetus kaatuu.

  Ilmoita asiaton viesti

   • JouniHalonen
    Jouni Halonen #4160578
    Vastaus kommenttiin: #4160546

    Se menetetään kuitenkin muutaman tuhannen vuoden päästä, olipa ihmisiä eli ei. Se on menettetty aikojen kuluessa jo useamman kerran ja aina on elämä palannut jäiden sulettua. Jos aivan luonnontilaa haluaa lyhyeksi aikaa, niin yhtälöstä on poistettava ylikuluttava ihminen. Ja sehän ei liene sopiva ajatus nykyisessä menossa.

    Ilmoita asiaton viesti

  • jpvuorela
   Vastaus kommenttiin: #4160521

   Ei kaadu, koska ei ole juridisia perusteita. Missään kohtaa EU-lainsäädäntöä ei sanota, että ympäristöministerien on noudatettava Itävallan kansanpuolueen ja Suomen kokoomuksen määräyksiä.

   Ilmoita asiaton viesti