Suomi menetti miljardien terästehdasinvestoinnin, koska perussuomalaiset panostavat hiilenmustaan tulevaisuuteen

”Ruotsissa on panostettu valtiojohtoisesti vihreän teräksen tuotannon kehittämiseen jo vuosia. Siksi oli luontevaa, että jätti-investointi meni Ruotsiin, kirjoittaa HS:n taloustoimittaja Anni Lassila.”

Petteri Orpon hallitus perussuomalaisilla voimaterästettynä on kääntynyt toiseen suuntaan kuin vihreään tulevaisuuteen panostava Ruotsi. Orpo toimii perussuomalaisen mustan hiilitulevaisuusvision mukaisesti. Orpo tarvitsee ay-liikkeen kaatamiseen työväestöä vihaavien perussuomalaisten tinkimättömän lojaalisuuden.

”Suomi hävisi jätti-investoinnin Ruotsille – SSAB investoi 4,5 miljardia euroa fossiilittomaan teräs­tehtaaseen Luulajassa.”

Saattaa olla, että Suomi olisi hävinnyt kisan Ruotsille ilman nykyisen hallituksen tumpelointiakin. Ruotsalaiset osaavat sanoa ikävät asiat niin kiltisti, että häviäjä tuntee voittaneensa, kuten terästehdaskisassa häviämisen.

Kun Suomi on tehnyt käsijarrukäännöksen täydessä vauhdissa ja ajetaan menneeseen maailmaan, niin miksi kukaan suurinvestoija sijoittaisi Suomeen? Mitä isompi yhtiö, sitä tarkempi se on imagostaan, jonka ytimessä on vihreä siirtymä.

Huomenna Suomi saattaa olla Afganistanin kanssa samalla viivalla, kun kilpaillaan investoinneista. Äärioikeistolaiset perussuomalaiset ovat Suomelle imagohaitta vastustaessaan vihreää siirtymää ja veivatessaan Suomea hiilenmustaan tulevaisuuteen.

Raahen terästehtaan menetys on varoituskellon soitto. Petteri Orpolla on kuitenkin korvatulpat korvissa ja silmälaput silmillä, ettei hän kuulisi ja näkisi – ja että voisi selittää omatunnolleen ay-liikkeen kaatamisen Kiinan mallin mukaisesti olevan tärkeämpää kuin ilmasto- ja luonnonsuojelu.

Orpon ei kannattaisi ottaa Kiinasta mallia ilmastotalkoisiin sen enempää kuin työväestön kohteluun.

Vai ovatko hallituspuolueiden edustajat käyneet yhdessä Jyri Häkämiehen delegaation kanssa tutustumassa salaa Kiinan tehtaisiin, joissa uiguurit tekevät pakkotyötä eivätkä valita, kuten suomalaiset duunarit?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu