Tampereen taudin leviäminen pitää estää!

Tamperelaisen Aamulehden eläkkeellä oleva toimittaja Matti Kuusela nostatti mediamyrskyn kertomalla, että hänen kirjoittamissaan uutisjutuissa on fiktioita. Tamperelaisen kirjailijan Facebook päivityksestä ymmärsin, että kysymys on laajemmasta ilmiöstä:

”Siksi en voi ymmärtää, että niitä nyt paheksutaan faktajournalismiin kriteerein. Ei mulle tuottanut koskaan vaikeuksia ymmärtää, että lehdissä nyt siteerattu keskustelu Eeva-Liisa Mannerin kanssa on Kuuselan oma toive siitä, miten tapaamisen olisi tullut mennä.”

Kuuselan ulostulo sattui pahaan saumaan. Kun lehdistön, etenkin Helsingin Sanomien, kimppuun käydään suomalaisesta äärioikeistosta käsin kyseenalaistaen tiedonvälityksen luotettavuuden, niin Kuusela sylkäisi sappea Tampereen ulkopuolisen lehdistön silmille.

Turun tauti tuli tunnetuksi sisäpiirikorruptiosta. Matti Kuusela paljasti Tampereen taudin, joka on ollut piilossa ehkä vuosikymmenet. Taudinkuvaan kuuluu sekoittaa fiktioita tosiasioina pidettävän sekaan. Taudista on tullut osa tamperelaispiirin identiteettiä eivätkä he siksi kykene diagnosoimaan omaa suhdettaan luotettavaan mediaan.

Matti Apunen on yksi Tampereen taudin kantaja ja levittäjä.

Ex-päätoimittaja Matti Apunen alaisensa Kuuselan sepittämistä lehtijutuista: ”Journalismissa pitäisi olla tilaa leikittelylle”

Nyt ymmärrän, miksi olen aina poistanut varmistimen Apusta kuunnellessani. Ei voi tietää, mikä on totta ja mikä fiktiota. Tampereen taudissa on jotain, mikä varoittaa alitajuntaa. Lähestytään QAnon rajapintaa eikä voi olla varma, koska sukelletaan pinnan alle. Ilmiö pitää kuulijan varuillaan.

Toinen Tampereen taudin julkkiskantaja on Ylen vastaavana päätoimittaja Jouko Jokinen, joka ollut myös Aamulehden päätoimittaja.

Tampere taudin kantajat tukevat toinen toisiaan. Tästä voi päätellä, miten tauti vaikuttaa todellisuuden hahmottamiseen. Tampereen taudissa sisäpiiri tietää, miten temppu tehdään ja miten suurta yleisöä pidetään pilkkana.

Ehkä Tampereen tautilaiset hihittelevät keskenään muun Suomen tyhmyydelle.

Tampereen taudin oireiston kiteyttää taudin julkisuuteen nostanut omilla sanoillaan:

”En ymmärrä, etteivät ihmiset ymmärtäisi”

(Blogiin on sekoitettu kuuselointia. On lukijan vastuulla erottaa se todellisuudesta.)

 

Avoin varoitus fiktiivisestä journalismista eli kuuseloinnista:

Pelätään, että Tampereen tauti on päässyt leviämään sisäpiirin ulkopuolelle. Mikäli tautia havaitaan yli puolella tamperelaisista, Tampere pitäisi eristää muusta Suomesta katkaisemalla sinne kulkevat tietoliikennekaapelit. Virus leviää mediaverkoissa. Viruksen aiheuttamaa tautia kutsutaan kuusela-apunen syndroomaksi.

Pääministeri Petteri Orpo harkitsee valtiovarainministeri Riikka Purran vaatimuksesta poikkeusolojen julistamista yhdessä tasavallan presidentti Alexander Stubbin kanssa. Suomi on pelastettava.

Nimettömät hallitusta lähellä olevat lähteet kertovat, että perussuomalaiset ministerit kokevat Tampereen taudin kilpailijakseen ja vaativat siksi tiukempia poikkeusoloja, joilla estettäisiin ihmisten vapaa liikkuminen Tampereelta ulos ja sisään. Myös kokoomuksesta löytyy laajaa kannatusta Tampereen eristämiselle. RKP kannattaa poikkeusoloja, mikäli niitä ei laajenneta ruotsin kielisille alueille. KD kannattaa perussuomalaisia sen jälkeen, kun se sai lupauksen, ettei mikään poikkeusolo koske turkistarhoja. Pääministeri Orpon suuntavaiston kerrotaan pettäneen. Hänen havaittiin eksyneen Säätytalon saleihin.

Oikea media odottaa Säätytalon ulkopuolella tietoja Orpon löytymisestä.

”Hei, nyt tuli tieto korvanappiin. Vessasta kuuluu oksentelun ääniä. Toivotaan, ettei se ole Orpo. Mutta jos se on Orpo, niin toivotaan, ettei hän ole saanut Tampere taudin aggressiivista muunnosta…”

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu