Kirjaudu blogeihin

Tiedote

Eurovaalit: Katso tulokset tästä

Teemu Keskisarja kirjoittaa Suomen historiaa perussuomalaiseksi

Teemu Keskisarja kirjoittaa Suomen historiaa perussuomalaiseksi- Menetelmä on sama kuin Venäjällä tai helluntaisaarnaajilla. Ujutetaan tarinoihin totta ja tarua.

Keskisarja käytti eduskunnassa rasistista kieltä, mutta piilotti sen historiallisten kliseiden sekaan. Keskisarjan sanavalinta ”Pohjolan neekerit” oli tahallinen provosoiva valinta.

Pohjoismaiden tutkimuksen professori Peter Stadius: ”Jos Suomessa käyttää n-sanaa, kyllä jokaisen pitäisi tietää, mitä se tarkoittaa. Se on rasistista retoriikkaa.”

Ainoat, jotka varmasti eivät nähneet Teemu Keskisarjan rasistista keskisormen heiluttamista eduskunnassa, olivat Petteri Orpo ja Anna-Maja Henriksson. Heille Keskisarjan Pohjolan neekerit ovat luotettavaa historiaa, vaikka niin ei ole Stadiuksen mukaan.

Melkoisen ylilyönnin Keskisarja tekee perussuomalaisessa historiankirjoituksessaan väittäessään, ”että Impivaara ei pystynyt rotusortamaan ketään”.

Vastoin historioitsija Keskisarjan opetusta ”Suomessa sorron alla olivat vähemmistöt, kuten romanit ja saamelaiset. Esimerkiksi Suomen kansalaisista saamelaisista kirjoitettiin, ettei heillä ole muuta vaihtoehtoa kuin kuolla pois.”

Keskisarja: ”Suomi on nimenomaan vähemmistöille maailman turvallisin maa”.

Professori Peter Stadius: ”Jos näin on, Keskisarja voisi aloittaa lopettamalla n-sanan käytön. Miten Suomen kansalainen, joka ei ole valkoihoinen, kokee tämän sanan?”

Keskisarja on oman todistuksensa mukaisesti luotettava historioitsija. Siksi hän kirjoittelee Suomen Uutisiin ja Sarastukseen.

Somesta historioitsija Teemu Keskisarjaa ei tavoita, koska some kuuluu hänen mukaansa roskaväelle. Tarkoittaa keskisarjalaisuuudessa sitä, että parempi väki kuuluu  perussuomalaisiin. He eivät alennu impivaaralaisina someriekuntaan.

Perussuomalaisesta someselibaatista tullaan todistamaan vuonna 2111 ilmestyvässä teoksessa Perussuomalaisuuden historia, joka perustuu Teemu Keskisarjan kirjoihin, artikkeleihin sekä muistiinpanoihin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (165)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. MattiVillikari1

  Jos Keskisarja kertoo, että ruotsalaiset käyttivät suomalaisista tuota ilmaisua, se ei tietenkään ollut Keskisarjan provosoiva sananvalinta.

  PS. Kun kirjoituksessa on hyväksyttyä ilmaista tuo sana korvaamalla muutama kirjain pisteillä, miten se voidaan tehdä puheessa?

  Ilmoita asiaton viesti

   • AssiCalma
    Asko Mylläri #3977050
    Vastaus kommenttiin: #3976187

    Ja sinä olet?
    Olet itseäsi täynnä oleva elämääsi pettynyt punakaartin ykkösnyrkki , mutta vain omissa ajatuksissasi.
    Keskisarjan tiedoilla kaltaistasi käytetään laskettelussa sauvana ja kesäaikaan huviveneiden poijuna.

    Kynäsi on tylstynyt, eikä järjen valo ole sitä koskaan suuremmin näköjään häirinnyt. Mutta Lenin setä ja sinä te vain asutte edelleen siellä venäjällä.
    Luulet voivasi vapaasti arvostella itseäsi parempia sen punaisen suojavärisi takaa.
    Se on kuule mennyttä aikaa. Totta kai äärettömästi Sinua harmittaa kun vaaleissa saitte kunnolla siipeen. Eikä se siihen jää.
    On se hauskaa kun kaiken maailman kummolat teitä siellä punalinnakkeessa monottaa. Ei ole Tamperekaan niin kuin ennen. Onneksi .

    Ilmoita asiaton viesti

 2. heikki känsälä

  Tämä pörröpää veti itsensä mukana persut alta lipan.
  Juuri kun rasisminvastainen lausunto oli hyväksytty.
  Mistä ihmeestä nämä typerykset poikkeuksetta persuihin yhtyy?

  Ilmoita asiaton viesti

  • MarkkuSavikivi
   Vastaus kommenttiin: #3975829

   Olet tietämätön Suomen lähihistoriasta Tuomaalan tapaan. Ja professori Stadiuksenkin tiedot ovat improbaatturitasoa. Vai olisiko kyseessä muistinmenetys?

   Jos neekeri -sanaa voi käyttää vain halventavasti, niin se kyllä kuvaa de Gobineaun asennetta fennoihin, vaikka hän itse ei olisi sanaa käyttänytkään.

   Ilmoita asiaton viesti

 3. EeroPyykkl

  Teemu Keskisarja on ihan tavallinen persu.

  Ilmoita asiaton viesti

 4. Kommentti piilotettu
 5. TuomoKokko
  Tuomo Kokko #3975847

  Onko bloggaajan mielestä somessa roikkuminen jonkinlainen velvollisuus?

  Ilmoita asiaton viesti

  • heikki känsälä
   Vastaus kommenttiin: #3975847

   En kyllä huomioinut somessa riippuvuutta Keskisarjan osaltakaan.
   Mitä tulee hänen puheenvuoroonsa,niin vaikea sen rimaa on alittaa. Mahdollista toki.

   Ilmoita asiaton viesti

   • MarkkuSavikivi
    Markku Savikivi #3976592
    Vastaus kommenttiin: #3975857

    Tyhmiä varten pitää vähän provosoida. Olisi ääliömäistä takertua yhteen sanaan, joka kuitenkin kuvasi hyvin germaani-arjalaisten asennetta fennoihin.

    Fredenthal solvasi halventavasti turaaneja kuten turkinsukuisia, ruotsalaisten karoliinien oppien mukaisesti.

    Ehkä pitäisi kysyä, mitä mieltä Turkin presidentti Erdogan on karoliinien opeista.

    Ilmoita asiaton viesti

 6. Juha Hytönen
  Juha Hytönen #3975864

  Keskisarja provosoi, ei kai sitä kukaan kiistä ja provosoidessaan myös yksinkertaistaa historiaa. Siitä taas ei ole syytä provosoitua ja alkaa länkyttämään, että hui, kauhea rasisti se Keskisarja.

  Keskisarja kun ei ole alkanut käyttämään tuota maailman pahinta sanaa politiikkaan tultuaan, vaan on jo vuosia sitten johdonmukaisesti kritisoitunut kyseisen sanan hysteeristä paheksuntaa niissäkin yhteyksissä, joissa sanaa ei taatusti ole edes ajateltu käytettävän rasistisesti.

  Ilmoita asiaton viesti

  • JuhaMakkonen1
   Juha Makkonen #3975867
   Vastaus kommenttiin: #3975864

   Keskisarja provosoi, ei kai sitä kukaan kiistä ja provosoidessaan myös yksinkertaistaa historiaa.
   —————————–

   Jos Keskisarja haluaa olla vakavasti otettu historioitsija, hänen ei pidä provosoimalla yksinkertaistaa sitä poliittisen ideologiansa mukaiseksi, vaan pitäytyä totuudessa.

   Ilmoita asiaton viesti

   • Juha Hytönen
    Juha Hytönen #3975893
    Vastaus kommenttiin: #3975867

    Keskisarja on vakavasti otettava tutkija, ei hänen kirjojaan ole kukaan pystynyt lyttäämään. Ja niistä ei tietääkseni ole löydetty mitään rasismin tai äärioikeiston sympatisointia.

    Ilmoita asiaton viesti

    • EeroPyykkl
     Vastaus kommenttiin: #3975893

     Keskisarja paljasti teoksessaan Hulttio Mannerheimin saaneen kenkää Kadettikoulusta mm. juoppouden ja homouden takia. Miten mahtaa sopia persujen takkutukan alle?

     Ilmoita asiaton viesti

     • Juha Hytönen
      Juha Hytönen #3975973
      Vastaus kommenttiin: #3975903

      Ihan tarkkaan ottaen ei paljastanut, vaan tarkensi kuvaa potkujen syistä. Ja homostelu jäi vielä spekuloinnin asteelle. En myöskään usko, että Hulttio-kirjan Mannerheim-kuvauksella olisi mitään merkitystä sen paremmin persuille kuin vaikkapa demareillekaan.

      Ilmoita asiaton viesti

    • JuhaMakkonen1
     Juha Makkonen #3975924
     Vastaus kommenttiin: #3975893

     Keskisarja on vakavasti otettava tutkija, ei hänen kirjojaan ole kukaan pystynyt lyttäämään. Ja niistä ei tietääkseni ole löydetty mitään rasismin tai äärioikeiston sympatisointia.
     ———————————–

     Voi toki olla näin mutta hänen provosoivat mielipiteensä ja poliittinen ideologiansa eivät voi olla vaikuttamatta hänen uskottavuuteensa myös historioitsijana.

     Ilmoita asiaton viesti

     • MarkkuSavikivi
      Markku Savikivi #3976611
      Vastaus kommenttiin: #3976189

      Ammattitaitoinen puhuja voi olla. Eduskunnassa ei harjoiteta tiedettä vaan puhetaitoa.

      Professori Stadius olisi voinut kritiikissään olla ammatillisempi ja antanut yleisön ymmärtää, että Stadius ymmärsi puheen ytimen. Eli rotusorron fennoja kohtaan.

      Mielestäni rotusorto saattoi olla tärkeä tekijä vuoden 1918 kapinan puhkeamiseen. Kapinan takia kuoli yli 30000 ihmistä ja nälkää nähtiin kapinan jälkeen.

      RKP:n ja Folktingetin pj. Eric von Rettig sanoi puheessaan kapinan jälkeen, että kyseessä oli kahden eri rodun välinen sota.

      Suomessa valtaa pitävät ”Suomessa asuvat ruotsalaiset” vaikuttivat asioihin niin, että ruotsalaisia punaisia vapautettiin siinä, missä fennoja teloitettiin.

      Ruotsalaiset näyttävät olleen myös sisäministeri Ritavuoren (e. Rydman) murhan salaliitossa, jonka tutkinta jätettiin kesken.

      —-

      Vaikka RKP on ollut sekä rotunationalistinen että etnonationalistinen, niin SUPO ei ole pitänyt sitä ääriliikkeenä, koska se ei ole harrastanut terrorismia.

      Myöskään PS ei ole ääriliike samalla perusteella, vaikka kielitankerot ja kiihkoilijat eivät tunnu tätä ymmärtävän.

      Puolue ei ole koskaan ollut rotunationalistinen ja etnonationalismikin on miedompaa kuin RKP:lla.

      Jussi lakkautti aiemman PS:n nuorisojärjestön, koska se alkoi lähestyä RKP:n tyyliä.

      Ilmoita asiaton viesti

   • MarkkuSavikivi
    Markku Savikivi #3976553
    Vastaus kommenttiin: #3975867

    Totuudessa Teemu juuri pysyi. Monet muut haluavat pitää tietämättömyydestään kiinni, maksoi mitä maksoi.

    Minä olen tiennyt nämä asiat monet vuodet.

    Ilmoita asiaton viesti

  • heikki känsälä
   Vastaus kommenttiin: #3975864

   Keskisarja tuli Aarrelehteen kolumniksi Aaltoilan tilalle. Puolen vuoden kuluttua lopetin kestotilaukseni,joka oli ollut voimassa varmaan liki parikymmentä vuotta. Ensimmäisestä numerosta alkaen.
   Keskisarjaa en ymmärtänyt,Joten siirryin lehdestä sivuun. Näin minä sen koin. Ilmeisesti minun olisi pitänyt ymmärtää…..

   Ilmoita asiaton viesti

    • MikaLamminp
     Vastaus kommenttiin: #3975894

     Onhan se mahdollista. 1980-luvulla luin Uutta Suomea nimenomaan Paavo Haavikon kolumnien takia. Oli siinä toki muutakin hyvää; oli Helsingin Sanomillekin hyväksi, että oli toinenkin valtakunnallinen sanomalehti, edes yksi kilpailija. Nythän Helsingin Sanomat on maakuntalehti siinä missä Aamulehti ja Turun Sanomatkin.

     Ilmoita asiaton viesti

     • Juha Hytönen
      Juha Hytönen #3976029
      Vastaus kommenttiin: #3976013

      Varmaan näin, tosin Aarre on nyt lähinnä metsänomistajien lehti eikä verrattavissa sanomalehteen, joten kuvittelin, että sen tilaamiselle on tietyt syyt. Mutta voi sitä lehteä lukea vain kolumnin vuoksikin.

      Ilmoita asiaton viesti

      • MikaLamminp
       Vastaus kommenttiin: #3976029

       Joo, minullekin Aarre tuli joskus, mutta ei kolumnistin takia. Jossain vaiheessa päätin että karsin lehtitilauksia kun en ehdi kaikkea kunnolla lukea ja Aarre oli yksi niistä jotka saivat jäädä tilaamatta.

       Ilmoita asiaton viesti

 7. JuhaMakkonen1
  Juha Makkonen #3975865

  Keskisarja on oman todistuksensa mukaisesti luotettava historioitsija. Siksi hän kirjoittelee Suomen Uutisiin ja Sarastukseen.
  ————————–

  Tämä Keskisarja kirjoitti muuten ihan naurettavan, toisin sanoen persumaisen kolumnin Suomen Uutisiin, missä hän lyttäsi Hesarin.

  Alas on kaveri vajonnut.

  Ilmoita asiaton viesti

 8. Tapio Tuomaala
  Tapio Tuomaala #3975876 Kirjoittaja

  ”Teemu Keskisarja: ”some on roskaväelle”, miten somepersut ottavat puoluetoverin haasteen vastaan?”

  https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/tapio-tuomaala/teemu-keskisarja-some-on-roskavaelle-miten-somepersut-ottavat-puoluetoverin-haasteen-vastaan/

  ”Keskisarja ampuu puoluetovereitaan kuolettavasti jalkaan kertomalla 23 mediassa: ”Some on roskaväelle”.

  Punastukoon ja hävetköön jokainen somepersu Teemu Keskisarjan edessä.

  Keskisarja voisi kertoa julkisesti, ovatko hänen sometoverinsa oikeassa vai onko heidän väitteensä syvästä päädystä: ”Keskisarjan fanit kertoivat, että Keskisarja tekee Yle-dokkareita omilla rahoillaan eikä niihin kulu yhteisiä varoja senttiäkään.”

  Ilmoita asiaton viesti

 9. Ukkram09

  Vihervasemmiston rasistijahti jolla kansaa yritetään jakaa kahtia, rasisteihin eli teihin ja ei rasisteihin eli meihin, pelaa suoraan Venäläisten pussiin. Tasavallan Presidentti Niinistö varoitti juuri äsken sodan laajenemisesta ja ydinsodan uhasta, ja juuri nyt tarvitaan kansaa yhdistäviä toimia ja tekoja, eikä kansalaisia eri kastiin jakavia. Yhtenäisellä kansalla on paljon paremmat mahdollisuudet toimia kriisiaikana ja puolustaa maata, kuin kansalla joka on eripurainen ja kahtia jakautunut.

  Varsinkin poliitikoilta vaaditaan nyt toimia jotka yhdistävät kansaa, eivätkä jaa kansaa kahtia ja tämä on jokaisen poliitikon nyt ymmärrettävä. Samoin myös meidän kansalaisten tulisi toimia vastaavasti, nyt ei ole aika jakaa kansaa kahtia.

  Poliittista peliä rasismilla voidaan jatkaa sitten kun Eurooppaan on palannut rauha.

  Toivoisin hallitukselta myös tekoja joilla yhdistää kansaa ja paras teko tällä hetkellä olisi se, että kaikista huonoimmassa asemassa olevien asemaa ei heikennetä liikaa. Ja opposition tehtävä on lopettaa poliittinen peli jota rasismikortilla pelataan. KIITOS!

  Ilmoita asiaton viesti

  • JuhaMakkonen1
   Juha Makkonen #3975889
   Vastaus kommenttiin: #3975878

   Vihervasemmiston rasistijahti jolla kansaa yritetään jakaa kahtia, rasisteihin eli teihin ja ei rasisteihin eli meihin
   ———————————-

   Kumpaan porukkaan se Laitinen kuuluu?

   Ilmoita asiaton viesti

   • Ukkram09
    Vastaus kommenttiin: #3975889

    Kuten jo sanoin, nyt on aika lopettaa lapsellinen rasistijahti ja etsiä kansaa yhdistäviä tekijöitä, eikä kansaa kahtia jakavia. Joten Makkonen voi lopettaa myyräntyönsä Venäjän hyväksi.

    Nyt myös näemme onko meillä todellisia valtiomiehiä tai -naisia eduskunnassa, vai vain hiekkalaatikolla leikkiviä kakaroita.

    Ilmoita asiaton viesti

    • JuhaMakkonen1
     Juha Makkonen #3975925
     Vastaus kommenttiin: #3975895

     Kuten jo sanoin, nyt on aika lopettaa lapsellinen rasistijahti ja etsiä kansaa yhdistäviä tekijöitä, eikä kansaa kahtia jakavia.
     ———————————-

     Rasismi itsessään jakaa kansaa koska rasistit jakavat Suomalaiset ”meihin ja niihin toisiin”.

     Se jos mikä pelaa venäjän pussiin.

     Kaikki persujen ideologiset sisarpuolueet Euroopassa venäjän naapurimaita lukuun ottamatta ovat venäjän puolella.

     Se jos mikä pelaa venäjän pussiin.

     Ilmoita asiaton viesti

     • Ukkram09
      Vastaus kommenttiin: #3975925

      Makkonen voisit lakata juoksemasta perässäni palstalla noiden valheidesi kanssa.

      Kyseessä ei oikeasti ole rasismi, vaan hävityt vaalit. Vihervasemmisto ei kunnioita vaalitulosta ja demokratiaa ja on siksi järjestänyt rasistijahdin jonka varjolla haluaa vallan takaisin itselleen. Ei vihervasemmistoa kiinnosta valtion tai kansalaisten asiat, vaan vain valta. Jonka takaisin saamiseksi käytetään kaikki irvokkaimmatkin keinot.

      Perussuomalaiset on maan toiseksi isoin puolue ja se kuka väittää, että yli 20% suomalaisista olisi muka rasisteja, valehtelee. Maahanmuuttokriittisyys on aivan eri asia kuin rasismi ja kriittisyydelle löytyy erittäin hyvät perustelut. Eikä tarvitse kuin katsoa maahanmuuttajien väkivaltatilastoja.

      Ilmoita asiaton viesti

      • JuhaMakkonen1
       Juha Makkonen #3977038
       Vastaus kommenttiin: #3975956

       Vihervasemmisto ei kunnioita vaalitulosta ja demokratiaa ja on siksi järjestänyt rasistijahdin jonka varjolla haluaa vallan takaisin itselleen.
       ———————————-

       Jaa että rasismin vastustaminen ei kuulu demokratiaan. Eipä taida kuulua edes sanavapauteen, vai kuinka?

       Ilmoita asiaton viesti

       • Ukkram09
        Vastaus kommenttiin: #3977038

        Lueppa Makkonen nyt tuo kommenttini huolella ja yritä ymmärtää mitä siinä sanotaan. Palsta on mennyt todella lapsellisten vänkääjien palstaksi.

        Ja voisit oikeasti lopettaa perässäni juoksemisen ja kommentoida blogia ihan omalla kommentillasi, aivan kuten minäkin teen. Ei minulla ole minkäänlaista tarvetta keskustella kanssasi. Vai onko tarkoituksesi yrittää häätää palstalta meikäläinen häiriköimällä ihan turhilla kommenteilla?

        Ilmoita asiaton viesti

        • JuhaMakkonen1
         Juha Makkonen #3977042
         Vastaus kommenttiin: #3977040

         Ja voisit oikeasti lopettaa perässäni juoksemisen ja kommentoida blogia ihan omalla kommentillasi, aivan kuten minäkin teen. Ei minulla ole minkäänlaista tarvetta keskustella kanssasi.
         ——————————

         Ihan itse kirjoitan kommenttini enkä juokse kenenkään perässä. Otan kantaa asioihin aivan kuten sinäkin teet.

         Ja jos sinulla ei ole tarvetta keskustella kanssani, niin miksi sitten keskustelet kanssani?

         Ilmoita asiaton viesti

         • Ukkram09
          Vastaus kommenttiin: #3977042

          Sinä tulet kommentoimaan minun kommenttejani ja vääristelet niiden sisältöä, siksi minun pitää oikaista vääristelevät juttusi. Ovelaa peliä, kun ei asiakirjoituksilla pärjää, pitää juosta muiden perässä vääristelemässä näiden kommentteja.

          Ilmoita asiaton viesti

          • JuhaMakkonen1
           Juha Makkonen #3977044
           Vastaus kommenttiin: #3977043

           Sinä tulet kommentoimaan minun kommenttejani ja vääristelet niiden sisältöä, siksi minun pitää oikaista vääristelevät juttusi
           ——————————

           Et ole kertonut mitä olen vääristellyt. Kerro vain suoraan niin korjaan heti virheeni?

           Ilmoita asiaton viesti

           • Ukkram09
            Vastaus kommenttiin: #3977044

            Kirjoitin, että vihervasemmisto on järjestänyt rasistijahdin saadakseen häviämänsä vallan takaisin.

            Sinä vastasit. -Jaa että rasismin vastustaminen ei kuulu demokratiaan. Eipä taida kuulua edes sanavapauteen, vai kuinka?-

            Minä en siis kirjoittanut ettei rasismin vastustaminen kuulu demokratiaan, vaan kirjoitin, että rasistijahti on tehty vihervasemmiston toimista, koska haluavat sillä vallan takaisin itselleen.

            Todella törkeää sinulta jatkaa Venäjän hyväksi tehtyä peliä rasismilla, vaikka olet selvästi tietoinen Salosen blogissaan esille tuomasta rasismin määrästä maassamme. Eli jos olemme maailman kuudenneksi vähiten rasistinen valtio, niin maan ongelmat ovat aivan muussa kuin rasismissa.

            Ilmoita asiaton viesti

            • JuhaMakkonen1
             Juha Makkonen #3977046
             Vastaus kommenttiin: #3977045

             Minä en siis kirjoittanut ettei rasismin vastustaminen kuulu demokratiaan, vaan kirjoitin, että rasistijahti on tehty vihervasemmiston toimista, koska haluavat sillä vallan takaisin itselleen.
             ——————————

             Näin sinä kirjoitit.

             #comment-3975956

             ”Kyseessä ei oikeasti ole rasismi, vaan hävityt vaalit. Vihervasemmisto ei kunnioita vaalitulosta ja demokratiaa ja on siksi järjestänyt rasistijahdin jonka varjolla haluaa vallan takaisin itselleen.”

             Eli tässä väität, että vihervasemmisto ei kunnioita vaalitulosta ja demokratiaa.

             Eli kukas tässä taas vääristeli?

             Ilmoita asiaton viesti

             • Ukkram09
              Vastaus kommenttiin: #3977046

              Vihervasemmisto on tehnyt valheellisen kampanjan rasismista, jossa liioitellaan maassamme esiintyvää rasismia, koska eivät asiakysymyksillä, osaamisella ja pätevyydellä pärjää. Ja tehneet sen sen takia, koska eivät kunnioita demokratiaa.

              Edellisessä keskustelussa rasismista, kun tulit kanssani juttelemaan, väitit ettei rasismi voi kohdistua valtaväestöön pienen vähemmistön toimista ja kun linkitin Wikipedian rasismia käsittelevään juttuun ja osoitin väitteesi valheeksi, lopetit keskustelun. Nyt tulit jatkamaan edellistä häviämääsi keskustelua ja näin toimintasi on eräänlaista vainoamista.

              Oksettavaa maanpetoksellista toimintaa näin sodan kynnyksellä, yrittää jakaa kansaa kahtia valheilla.

              Ilmoita asiaton viesti

              • JuhaMakkonen1
               Juha Makkonen #3977049
               Vastaus kommenttiin: #3977047

               Vihervasemmisto on tehnyt valheellisen kampanjan rasismista, jossa liioitellaan maassamme esiintyvää rasismia, koska eivät asiakysymyksillä, osaamisella ja pätevyydellä pärjää. Ja tehneet sen sen takia, koska eivät kunnioita demokratiaa.
               —————————-

               Mitä ihmettä tarkoittaa ”liioittelee rasismia”? Aivan kuin rasismi olisi hyväksyttävää, jos sitä ei ole liikaa.

               Ja edelleen väität sitkeästi, että rasismin vastustaminen on demokratian vastustamista. Oppositio ei ole missään vaiheessa sanonut, ettei kunnioita vaalitulosta.

               Ilmoita asiaton viesti

               • Ukkram09
                Vastaus kommenttiin: #3977049

                Makkonen kun kerran toisensa perään valehtelet palstalla ja vääristelet minun kommenttejani, kyse on kiusaamisesta ja häirinnästä. Joten voisitko jättää minut rauhaan toiminnaltasi?

                Ilmoita asiaton viesti

                • JuhaMakkonen1
                 Juha Makkonen #3977211
                 Vastaus kommenttiin: #3977101

                 Kerro mitä valehtelen?

                 Sinä itse valehtelit, että rasismin vastustaminen on demokratian vastustamista ja toin sen vain esille.

                 Ja minä kommentoin täällä niin kuin sinä ja kaikki muutkin. Valita ylläpidolle, jos et halua muiden kuin persujen kirjoittavan tänne.

                 Ilmoita asiaton viesti

                 • Ukkram09
                  Markku Laitinen #3977236
                  Vastaus kommenttiin: #3977211

                  Valehtelet kaiken kertomasi ja vääristelet kommenttejani. Kun pyydän sinua lopettamaan perässä juoksemiseni ja häiriköintini, niin jokainen normaali ihminen tekisi sen. Koska sinulla on mahdollisuus kirjoitella kommenttisi ihan mihin blogiin haluat.

                  Mutta koska juokset perässäni ja valehtelet jatkuvasti, sekä vääristelet kommenttejani blogista toiseen, kyse on vainoamisesta.

                  Ilmoita asiaton viesti

                  • JuhaMakkonen1
                   Juha Makkonen #3977278
                   Vastaus kommenttiin: #3977236

                   sinulla on mahdollisuus kirjoitella kommenttisi ihan mihin blogiin haluat.
                   ——————————

                   Aivan kuten kaikilla muillakin.

                   Mutta annan vinkin miten saat minut pois ”häiriköimästä”. Rupea puhumaan totta.

                   Ilmoita asiaton viesti

                   • Ukkram09
                    Markku Laitinen #3977352
                    Vastaus kommenttiin: #3977278

                    Et pysty missään kohtaa osoittamaan minua valehtelijaksi, mutta sinun valheistasi on täydellinen näyttö tällä palstalla.

                    Antavat neuvon, että kun joutuu sinunlaisesi nettivainoajan kohteeksi, pitää pyytää sinua lopettamaan ja kerätä kaikki valheelliset ja kommenttejani vääristelevät kommenttisi talteen.

                    Ilmoita asiaton viesti

                    • JuhaMakkonen1
                     Juha Makkonen #3977545
                     Vastaus kommenttiin: #3977352

                     Antavat neuvon, että kun joutuu sinunlaisesi nettivainoajan kohteeksi,
                     —————————-

                     Minä teen täällä ihan samaa kuin sinäkin, esitän mielipiteeni, joten jos minä olen nettivainoaja niin olet sitten sinäkin.

                     Ilmoita asiaton viesti

                     • Ukkram09
                      Markku Laitinen #3977601
                      Vastaus kommenttiin: #3977545

                      Ei vaan sinä esittelet valheita ja vääristelet minun kommenttejani. Ei siis mitään tekemistä asianmukaisten kirjoitusten kanssa.

                      Ilmoita asiaton viesti

  • Tapio Tuomaala
   Tapio Tuomaala #3975972 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3975878

   Laitinen: ”Vihervasemmiston rasistijahti jolla kansaa yritetään jakaa kahtia, rasisteihin eli teihin ja ei rasisteihin eli meihin, pelaa suoraan Venäläisten pussiin. ”

   Venäläisten pussiin pelaavat ainoastaan persut ja tästä on muutakin tietoa kuin mistä Suomen Uutiset propagandoi.

   https://www.suomenmaa.fi/uutiset/uhka-demokratialle-on-olemassa-perussuomalaiset-lisaavat-vastakkainasettelua-kertoo-ajatuspaja-alkion-kansalaiskysely/

   Mistä lainauksia:

   Uhka demokratialle on olemassa” – perussuomalaiset lisäävät vastakkainasettelua, kertoo Ajatuspaja Alkion kansalaiskysely”

   ”Perussuomalaisten toiminta lisää vastakkainasettelua, kertoo Ajatuspaja Alkion tuore kansalaiskysely. Tätä mieltä oli 59 prosenttia kyselyyn vastanneista.

   Kyselytutkimuksessa selvitettiin, millaista puhetta ja toimintaa kansalaiset poliitikoilta ja puolueilta odottavat ja arvostavat.

   Politiikan puhekulttuurin kärjistyminen näkyy myös selkeästi tutkimuksessa. Puhekulttuuri on kärjistynyt viimeisen viiden vuoden aikana. Tätä mieltä oli peräti 68 prosenttia kaikista vastaajista.”

   Olen vuosia kutsunut halla-aholaisia, jotka muodostavat puolueen sisälle uskonnollisen hurmoskultin, Putinin viidenneksi kolonnaksi. Tätä tukee tutkittu tieto. Kansan jakaantuminen on suoraan Putinin/Halla-ahon peruskäsikirjasta.

   Suuri osa persujen äänestäjistä on niitä, jotka odottavat Purralta tekoja elintasonsa nostamista. Ei tule lisää leipää, vaan lisää sirkushuveja, kuten viime kuukaudet on nähty. Putin satavarmasti tykkää persuteatterin esityksestä.

   Ilmoita asiaton viesti

   • Ukkram09
    Vastaus kommenttiin: #3975972

    Noita poliittisia ajatuspajoja on vaikka minkälaisia ja ne antavat juuri sellaisia lausuntoja kuin niiden käsketään antaa. Ehdotin tässä, että nyt olisi aika alkaa yhdistämään kansaa, eikä jakamaan kahtia, koska se pelaa suoraan Venäjän pussiin. Mutta turha teille vihervasemmistolle on mitään järkeä yrittää päähän tunkea, kun ei se mene perille.

    Mielestäni toimintasi Tuomaala on maanpetoksellista toimintaa juuri sodan kynnyksellä ja toivon, että kaikki sinunlaisesi maanpetturit saadaan vastuuseen teoistaan.

    Ilmoita asiaton viesti

   • MikaLamminp
    Vastaus kommenttiin: #3975972

    Nyt presidentinvaalien alla olisi syytä lukea Lauri Nurmen ansiokas Halla-aho-kirja, jossa valotetaan vihapuhemiehen liian vähälle huomiolle jääneitä blogikirjoituksia ja kytköksiä äärioikeistolaiseen Suomen Sisu -ryhmään ja sen ajatteluun.

    Siinäpä oikea SS-ryhmä, nimi on tuskin silkkaa sattumaa. Sen pohjana ollut Thule-seura otti nimensä suoraan saksalaisten Thule-seuralta, jonka perusajatuksia oli arjalaisen rodun ylivertaisuus. Juuri thulelaiset perustivat Saksan kansallissosialistisen työväenliikkeen, Hitlerin ponnahduslaudan tunnetuin seurauksin.

    Halla-ahon vuosina 2003–2015 kirjoittaman blogin läpikäynyt Nurmi paljastaa kirjoittajan maailmankuvan taustoja, joista persujohtaja pitää nykyään suunsa supussa. ”N**kerien” ja ”ählämien” nimittelyn lisäksi hän kuittaa holokaustin, juutalaisten kansanmurhan, ”holohölinäksi”.

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/puheenaiheet/kolumni/artikkeli-1.1303006?fbclid=IwAR26MfqCTZCP749MAwMAbpVD8mXTAlOnwzQDbtc_dl1UPjcSSW36bT4nXN

    Tällaiset puheet jopa rääväsuinen Marine Le Pen on kitkenyt puolueestaan sen jälkeen, kun hänen isänsä Jean-Marie Le Pen kuohutti nimittämällä juutalaisten kansanmurhaa historian detaljiksi ja keskitysleirejä krematorioiksi. Halla-aho ei ole sanonut itseään irti kirjoituksistaan vieläkään.

    Ilmoita asiaton viesti

    • Ukkram09
     Markku Laitinen #3976096
     Vastaus kommenttiin: #3976007

     Palstan narsisti tuli taas tuomaan itsensä esille.

     Lamminpää on jo vuosien ajan keksinyt monille Perussuomalaisille poliitikoille haukkumanimiä, esimerkkinä vaikka Laura Huhtasaari jota Lamminpää on vuosia kutsunut Porin jääprinsessaksi ja myös minulle hän keksi haukkumannimen jota toisti palstalla vuosia. Tällainen toiminta katsotaan kiusaamiseksi nykyään. Lamminpää lopetti haukkumanimien käytön sen jälkeen kun toin asian esille, mutta sitä ennen oli vuosia toistanut näitä haukkumanimiä ja syyllistynyt siis vuosien kiusaamiseen julkisella palstalla useita henkilöitä kohtaan.

     Narsistiseen persoonallisuushäiriöön kuuluu totuuden muuntelu ja muiden syyttäminen siitä mitä itse tekee. Lamminpää väitti vuosia tällä palstalla joutuneensa perussuomalaisten vainon ja häiriköinnin kohteeksi, muttei kyennyt useista pyynnöistäni huolimatta esittää asiasta minkäänlaista näyttöä. Lamminpään omasta toiminnasta perussuomalaisia kohtaan on palstalla täydet näytöt.

     Kaikki palstaa lukeneet ovat myös nähneet Lamminpään valtavan julkisuushakuisuuden ja tarpeen tuoda itsensä esille ilman, että hänen kommenttinsa juuri koskaan käsittelee puhuttavaa aihetta. Yhteen aikaan Lamminpää kirjoitti yhden yleiskommentin päivässä jonka postasi lähes kaikkiin blogeihin, vaikkei kommentti liittynyt mitenkään blogien aiheisiin. Tällainen toiminta viittaa myös narsistiseen persoonallisuushäiriöön.

     Toin asian julki siksi, että kaikki lukijat ymmärtävät minkä laatuisesta henkilöstä on kyse Lamminpään kohdalla. Sama Lamminpää on nettitietojen mukaan kristillisen koulun opettaja ja täällä hän näyttää malliesimerkkiä kristillisen koulun opettajan käyttäytymisestä. Jos minun lapseni olisi Lamminpään oppilas, vetäisin lapseni välittömästi pois tuollaisen kaverin opetuksesta.

     Ilmoita asiaton viesti

     • MikaLamminp
      Vastaus kommenttiin: #3976096

      Helpottiko? 😀 Ei se porilainen blondivitsi ole sen pahempi kuin vihapuhemies Jussi, vähän tyhmempi vain.

      Antirasististen järjestöjen ADL:n ja SPLC:n mukaan holokaustin vähättely on juutalaisvastaista ja yhtä pahaa kuin sen suoranainen kieltäminen. Kun Halla-aho jakaa samassa tilassa sekä rotuerottelua kannattavaa kirjallisuutta että holokaustia vähättelevää tekstiä, se todennäköisyys, että Halla-aho vihaa sekä mustia että juutalaisia, on melko suuri.

      ”Pimeä aika” tarkoittaakin Halla-aholle holokaustin ”liiallista” käsittelyä ja rotujen sekoitusta. Rotuerottelu ja nihkeä suhtautuminen juutalaisiin ovatkin leimaava osa Halla-ahon varhaista tekstituotantoa.

      Esimerkiksi vuonna 2004 Skriptassa Halla-aho julkaisi artikkelin, jossa valittaa jälleen, että holokaustista puhutaan liikaa ja paisutetaan. Hän nimeääkin juutalaisten massamurhan “hölö-hölinäksi” ja sanoo juutalaisilla olevan hallitseva asemassa mediassa. Myöhemmin Halla-aho ilmoittaa Schriptassa vastustavansa islamia, juutalaisuutta ja afrikkalaisia luonnonuskontoja, koska kokee niitten olevan “genitaaliuskontoja”, jossa seksi on niin keskeisessä osassa, ettei niitten kannattajat voikaan olla muuta kuin raiskaajia. Mutta Halla-aho on maltillistunut sen verran, että hän kirjoitti, että juutalaiset ovat integroituneet länsimaihin, koska ovat luopuneet uskontonsa barbaarisista puolista.

      https://spektaakkeliyhteiskunta.com/2020/11/27/halla-aholaisuuden-pimea-ydin/

      Ilmoita asiaton viesti

      • Ukkram09
       Markku Laitinen #3976247
       Vastaus kommenttiin: #3976227

       Helpotti, ohjeet kertovat, että kun joutuu vakavia persoonallisuushäiriöitä omaavan henkilön kohteeksi, asia pitää paljastaa ja ottaa avoimesti esille.

       Mutta kun sinä kerran olet kristillisen koulun opettaja, niin eikö se edellytä jonkinlaista kristillisyyttä? Ja eikä raamattu sano jotenkin näin. -Sillä meillä ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltoja vastaan ja pahuuden henkiolentoja vastaan.-

       Ja se, että toistuvasti olet vuosikausia hyökännyt yksittäisiä henkilöitä vastaan, on täysin kristillisyyden vastaista.

       Ilmoita asiaton viesti

       • MikaLamminp
        Vastaus kommenttiin: #3976247

        Höpö höpö. Olen kyllä kritisoinut ankarasti sellaisia tallukoita kuin Jussi Halla-aho, Laura Huhtasaari, Riikka Purra, Vilhelm Junnila, Päivi Räsänen ja Mikko Paunio. He kuitenkin ovat kaikki tulleet julkisuuteen poliitikkoina joten heitä voi, saa ja kuuluukin kritisoida. Sen sijaan Suomen uutisten päätyhjäntoimittaja Matias Turkkila valjasti kaikki näppäimistösoturinsa minun kimppuuni kun joku varavaltuutettu jostain Itä-Suomesta oli pillastunut kun kirjoitin vähän ilkeästi hänen pyhästä lehmästään. Näin siitä huolimatta että en ole koskaan ollut missään merkittävässä poliittisessa asemassa enkä ole edes mikään julkkis.

        Ilmoita asiaton viesti

        • Ukkram09
         Markku Laitinen #3976369
         Vastaus kommenttiin: #3976278

         Sinulla varmaan on todisteet kohtaamastasi Matias Turkkilan kimppuusi hyökkäämisestä, vaikket niitä ole täällä esittänytkään lukuisista pyynnöistä huolimatta?

         Ja vaikket olekaan merkittävässä poliittisessa asemassa, niin epätoivoisesti olet hakenut julkisuutta hyvin arveluttavin keinoin jo vuosikausia tällä palstalla. Hienoa on kuitenkin miten vihreiden kannatus on laskenut kirjoitustesi aikana ja ilmeisesti kannatus ei ole vielä riittävän alhaalla, kun käytöstapasi eivät ole muuttuneet.

         Laittaa epäilemään, että oletkin salaa sisäisesti Perussuomalainen ja ehkä et itsekään vielä ole tiedostanut asiaa, niin hyvää vaalityötä teet Perussuomalaisten eteen noilla henkilöihin osuvilla jutuillasi.

         Ilmoita asiaton viesti

          • Ukkram09
           Markku Laitinen #3976617
           Vastaus kommenttiin: #3976376

           Jokainen on vuosia nähnyt tällä palstalla toimintasi, sen sijaan sinulla ei ole mitään muuta näyttöä kohtaamastasi Turkkilan kimppuusi hyökkäämisestä kuin narsistiset kuvitelmasi ja väitteesi.

           Ilmoita asiaton viesti

           • MikaLamminp
            Vastaus kommenttiin: #3976617

            Jokainen odottaa milloin seuraavan kerran teet itsesi pelleksi. En ole ainoa joka muistaa miten rupesit vänkäämään Saariahosta ja Sibeliuksesta kanssani.

            Ilmoita asiaton viesti

            • Ukkram09
             Markku Laitinen #3976674
             Vastaus kommenttiin: #3976619

             Älä nyt Lamminpää siirrä maalitolppaa. Olet useita kertoja väittänyt joutuneesi Perussuomalaisten häiriköinnin ja jonkinlaisen vainoamisen kohteeksi, ja nyt olet väittänyt joutuneesi Turkkilan hyökkäyksen kohteeksi, mutta et useista pyynnöistä huolimatta ole kyennyt esittämään asiasta todisteita.

             Joten esitä nyt ne todisteet väitteidesi tueksi, ettet nyt julkisella palstalla leimautuisi pa*kan puhujaksi.

             Ilmoita asiaton viesti

             • MikaLamminp
              Vastaus kommenttiin: #3976674

              Sinähän se paskanpuhuja olet. Minä en kommentoinut tässä ketjussa möläytyksiäsi, sinä sen aloitit. Rupesit juoksemaan perässäni ja syytit siitä minua niin kuin tapasi on.

              Mutta kun nyt kerran tuli puheeksi, niin kyllä Suomessa toden totta on jotain mistä saa olla ylpeä: suomalainen taide, musiikki ja kirjallisuus. Saariaho sai elämänsä aikana lukuisia tunnustuksia ja palkintoja, mutta yksi merkittävimmistä tuli hänen kollegoiltaan. Muutama vuotta sitten 174 säveltäjää listasi BBC:n pyynnöstä viisi kaikkien aikojen merkittävintä säveltäjää. Saariaho ylsi yhteistuloksissa sijalle 17, kun listan kärjessä on Johann Sebastian Bach ja sijalla 12 Jean Sibelius.

              https://yle.fi/a/74-20001581?utm_medium=social&utm_source=facebook-share&fbclid=IwAR0A4kpfgAPOo0xZ4Dx2nKW0fgGx_QfU4libvXR3m_dUrDRKqES4dLopJrw

              Ilmoita asiaton viesti

              • Ukkram09
               Markku Laitinen #3976869
               Vastaus kommenttiin: #3976710

               Saariaho ja hänen taiteellinen menestyksensä ei liity millään lailla esillä olevaan aiheeseen. Eikä kommenttisi myöskään anna vastausta esittämääni kysymykseen. Joten voimme todeta sinun syytelleen vuosia täällä Perussuomalaisia turhaan ja nyt olet yksilöinyt väitteesi koskemaan yhtä henkilöä, Matias Turkkilaa, etkä kuitenkaan mitenkään ole kyennyt esittämään syytteillesi minkäänlaista todistuspohjaa. Vaikka tässäkin olen sitä monta kertaa pyytänyt.

               Että kasvahan nyt aikuiseksi ja ala käyttäytyä aikuisen ihmisen tavoin. Lukijoiden kannattaa muistaa, että Lamminpää edustaa vihreää puoluetta.

               Ilmoita asiaton viesti

               • MikaLamminp
                Vastaus kommenttiin: #3976869

                Lukijoiden kannattaa muistaa, että Laitinen edustaa perussuomalaisia. Valehteleminen on niiden kulttuurinen ellei peräti geneettinen peruspiirre, kuten nettikirjoittelija, presidenttiehdokas (heh heh) Jussi Halla-aho Schriptaansa söhersi. Niinpä hän vauhkoili jokin aika sitten että minä muka valehtelen, kun kerroin että Saariahoa pidetään aikamme merkittävimpänä säveltäjänä. ”Todisteeksi” väitteelleen hän esitti netistä löytämänsä jonkun jampan suosikkisäveltäjien listan, jolle eivät mahtuneet sen paremmin Sibelius kuin Saariahokaan.

                BBC Music Magazine kysyi yhteensä 174:ltä nykyiseltä taide- ja konserttimusiikin säveltäjältä, kuka on kaikkien aikojen merkittävin säveltäjä. Kukin vastanneista äänesti viittä eri säveltäjää.

                Ykkössijalle nousi Johann Sebastian Bach, mutta viidenkymmenen parhaan joukosta löytyy myös kaksi suomalaista: Jean Sibelius sijalta 12 ja Kaija Saariaho sijalta 17. Saariaho (1952-023) on lisäksi listauksessa korkeimmalla oleva naispuolinen säveltäjä.

                ”Kaija Saariaho on yksi aikamme suuria säveltäjiä”, perusteli valintaansa islantilainen Anna Thorvaldsdottir. ”Lisäksi koen, että hänen musiikkinsa voimakas läsnäolo on vuosien varrella toiminut erityisen tärkeänä roolimallina nuoremmille sukupolville, ennen kaikkea nuorille naisille, jotka löytävät inspiraatiota ja rohkaisua tästä vastustamattomasta säveltäjästä.”

                https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006305445.html

                Muita pohjoismaalaisia ei päässyt listalle lainkaan, ja naisiakin on vain kaksi: Saariaho ja 1100-luvulla elänyt Hildegard von Bingen.

                Ilmoita asiaton viesti

                • Ukkram09
                 Markku Laitinen #3976993
                 Vastaus kommenttiin: #3976879

                 Lamminpää yrittää epätoivoisesti kiemurrella ja siirtää keskustelun pois esittämistään väitteistä, koska ei pysty todistamaan useita vuosia tekemiään väitteitä Perussuomalaisten häntä kohtaan tekemästä häiriköinnistä tai vainosta. Kuten ei myöskään Turkkilan häntä vastaan tekemästä hyökkäyksestä.

                 Toiminta on tyypillistä vihreiden toimintaa, jossa esimerkiksi toimittajien tekemiin kysymyksiin vastataan ihan muilla asioilla kuin itse kysymyksiin vastaamalla. Vihreiden kannatus on pudonnut yli kolmanneksella juuri tällaisen toiminnan takia. Kansalaiset ovat nähneet miten vihreät toimivat, kun osaaminen ja pätevyys eivät riitä valtion asioiden hoitamiseen, niin valheilla ja muita haukkumalla yritetään sitten tehdä politiikkaa.

                 Ilmoita asiaton viesti

                 • MikaLamminp
                  Vastaus kommenttiin: #3976993

                  Valehtelemalla ja solvaamalla persujen kannatus on luotu. Sinua selvästi harmittaa että sekään ei sinua auta. Olet edelleen vain ilmassa istuva nolla joka kuvittelee olevansa siinä asemassa että voi esittää minulle vaatimuksia. Voin paljastaa sinulle että et ole, ei kukaan täällä.

                  Ilmoita asiaton viesti

                  • Ukkram09
                   Vastaus kommenttiin: #3977064

                   Heh heh, valehtelet taas niin, että korvat heiluu. Kun sinä sanot minua ilmassa istuvaksi nollaksi ja juokset perässäni vuosia kiusaamassa ja häiriköimässä, niin silloinhan sinä et ole edes sitä nollaa. Ei kai tuollainen itsensä kirjalliseksi kuuluisuudeksi nostanut, kehtaa minkään nollan perässä juosta.

                   Näkeehän sen noista suosituksista kumman jutut täällä on suositumpia ja senhän takia juoksetkin perässäni hakemassa julkisuutta minun siivelläni, kun et sitä muuten saa.

                   Ilmoita asiaton viesti

                   • MikaLamminp
                    Vastaus kommenttiin: #3977100

                    En ole mikään kuuluisuus enkä nostanut itseäni kirjailijaksi, kustantajat sen tekivät. Kaikkihan sinun mielestäsi perässäsi juoksevat, mutta väitteesi uskottavuus on alta nollan.

                    Tykkäystä saa halvimmalla kun haukkuu minua. Persut eivät ikinä anna anteeksi sitä että olen arvostellut heidän rakasta vihapuhemiestään.

                    Ilmoita asiaton viesti

                    • Ukkram09
                     Markku Laitinen #3977151
                     Vastaus kommenttiin: #3977130

                     Kovasti olet tälläkin palstalla mainostanut kirjaasi, kunnes huomautettiin sen olevan palstan sääntöjen vastaista. Ja jokainen on nähnyt miten olet vuosikausia juossut perässäni kiusaamassa ja häiriköimässä yrittäen hakea julkisuutta minun kauttani.

                     Tottakai tuollaisen mitättömyyden pitää hakea julkisuutta niiden suositumpien kirjoittajien siivellä, kun ei sitä muuten saa. Sitähän teet nytkin ja todisteena siitä on se, etteivät kommenttisi kosketa lainkaan puhuttavaa asiaa.

                     Ilmoita asiaton viesti

                     • MikaLamminp
                      Vastaus kommenttiin: #3977151

                      Taas kerran meni kaikki väärin. En ole koskaan mainostanut mitään kirjaani (niitä on toistaiseksi neljä) täällä, mutta kun yksi huru-ukko alkoi juosta perässäni haukkumassa kirjaa jota ei ole lukenut, kerroin mitä kriitikolla on ollut sanottavaa. Ja usein blogini ovat nousseet suosituimmiksi, näin kävi viimeksikin. Joten en kaipaa teikäläisiltä vetoapua.

                      Ilmoita asiaton viesti

                      • Ukkram09
                       Markku Laitinen #3977234
                       Vastaus kommenttiin: #3977210

                       Heh heh, jos kirjasi olisi edes vähänkin suosittu tai olisit suosittu blogisti, niin ethän juoksisi minun perässäni hakemassa epätoivoisesti julkisuutta. Sinunhan kannattaisi kirjoitella blogeja ja kirjoitella ja myydä kirjoja. Eli valehtelet taas kerran kuten kunnon narsistin kuuluukin.

                       Ilmoita asiaton viesti

                       • MikaLamminp
                        Vastaus kommenttiin: #3977234

                        On se vähän suosittu blogi kun se oli kaikkein suosituin. Kiitos kannustuksesta, jatkan ilmankin. Ensi syksynä tulee taas uusi kirjakin.

                        Ilmoita asiaton viesti

                         • MikaLamminp
                          Vastaus kommenttiin: #3977350

                          Ei kummastakaan. Mutta enhän minä mikään kiusaaja olekaan.

                          Kiusallisen suosittu viimeisin blogini kyllä oli, nousi kaikkein luetuimmaksi. Sekö sinua kiusaa?

                          Monet suurimmista mestariteoksista on tehty viimeisillä voimilla, kuten J. S. Bachin Die Kunst der Fuge ja Kaija Saariahon Verneri Pohjolalle säveltämä trumpettikonsertto HUSH.

                          Verneri Pohjola on merkittävää muusikkosukua, hänen isänsä oli basisti ja säveltäjä Pekka Pohjola ja isotätinsä pianisti Liisa Pohjola. Suuren isän poikana hän on kärsinyt itsetunto-ongelmista, mikä tuntuu merkilliseltä kun ottaa huomioon millainen mestari hän omassa lajissaan on.

                          Kaija Saariaho (1952–2023) nimettiin viime keväänä taiteen akateemikoksi, ja hänen kiitospuheensa oli niin hieno, että en voi olla siteeraamatta sitä tässä:

                          ”Jotta en jäisi Suomen viimeiseksi säveltäjäakateemikoksi, on monen asian muututtava tässä maassa. On annettava jokaiselle suomalaiselle varhain mahdollisuus harrastaa ja kokea taidetta sen monissa muodoissa. Kaikkien tulisi kokea olevansa näiden kokemusten äärelle tervetullut, ja tulisi voida toivoessaan valita taide ammatiksi. On tärkeää opettaa, että kaiken arvoa ei voi laskea euroina, kaiken merkityksellisyys ei käy ilmi sekunnissa eikä ehkä vuodessakaan: ei tunteiden, ei metsien, ei musiikin. Maailmassa, jossa jokainen helposti elää omassa kuplassaan, on vaarana, että kokonaiset sukupolvet sulkeutuvat sisäänsä, ellei taidekoulutuksen ja taide-elämysten kautta jatketa ovien lakkaamatonta avaamista. Ovia, joiden kautta itsekin pääsin pienen suomalaisperheen tyttönä maailmalle, ja asemaan, johon minulla ei naisena ollut mallia.

                          Nuoret kollegani, omistan tämän arvonimen teille ja jaan sen kanssanne.

                          Sen aloittaman ketjun kautta – pysyn teidän seurassanne aina.”

                          Ilmoita asiaton viesti