Sammio
Kirjaudu blogeihin

Tiedote

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys on alkanut – Etsi ehdokkaasi Uuden Suomen vaalikoneessa

Teemu Keskisarja: ”some on roskaväelle”, miten somepersut ottavat puoluetoverin haasteen vastaan?

Teemu Keskisarjan liittyminen perussuomalaisten joukkoon ei yllättänyt. Tapa, jolla peliliike tehtiin, kertoo paremmin kuin mikään muu siitä, että Keskisarja löysi moraalisen puolueensa.

Keskisarjan vedätyksestä kertoo Helsingin Sanomat: ”Keskisarjan ehdokkuus ei ollut Ylen eikä sarjan tekijöiden tiedossa, sanoo Ylen luovat sisällöt ja media -yksikön vastaava päätoimittaja…”Ehdokkuus tuli meille tänään yllätyksenä”.”

Keskisarja jallitti Yleä. Hän ja persujen sisäpiiri on tiennyt Keskisarjan ehdokkuudesta, mutta Ylelle ei kerrottu. Panttaamalla ehdokasilmoitusta Yle ehti laittaa Keskisarjasta kertovan ohjelman Yle Areenaan.

Keskisarjan peruspersumaiseen toimintatapaan viittaa Ylen pomo:

”Ei sellaisen (vaaleihin asettumisen) kyseleminen jatkuvasti olisi oikein korrektiakaan. Paras tapa välttää tällaiset tilanteet olisi, että ehdokkaaksi lähtevät tekijät itse kertoisivat meille suunnitelmistaan ajoissa.”

Persut ovat kovasti leikkaamassa Ylen rahoitusta. Olisi kiva kuulla Keskisarjan mielipide Ylen alasajosta, etenkin  kun Keskisarja on saanut kasvonsa televisiosarjaksi. Terävää kynää Keskisarja tarvitsee persupopulismin ytimessä, jossa logiikka loistaa poissaolollaan.

Keskisarja nostaa egonsa muiden poliitikkojen yläpuolelle kehumalla vaalimainoksessaan: ”Minulla on instagram-poliitikkoihin verrattuna terävä kynä.”

En ole huomioinut terävää kynää, mutta ehkä poliitikko Keskisarja on terävämpi kuin historioitsija Keskisarja, joka kehuu kirjoittavansa vain kuolleista.

Keskisarja ampuu puoluetovereitaan kuolettavasti jalkaan kertomalla 23 mediassa: ”Some on roskaväelle”.

Punastukoon ja hävetköön jokainen somepersu Teemu Keskisarjan edessä.

Keskisarja voisi kertoa julkisesti, ovatko hänen sometoverinsa oikeassa vai onko heidän väitteensä syvästä päädystä: ”Keskisarjan fanit kertoivat, että Keskisarja tekee Yle-dokkareita omilla rahoillaan eikä niihin kulu yhteisiä varoja senttiäkään.”

Huhuu, terävää kynää toivotaan paikalle!

 

Mielenkiintoinen Keskisarjan ulostulo:

Historioitsija Teemu Keskisarja kävi kasteella ja liittyi kirkkoon: ”Ainoa tavoitteeni on oman sieluni pelastaminen”

Historioitsija joutuu kristillisen teologian suolla maastoon, jossa historiasta tulee kivireppu. Miten kirkkoon liittymällä on mahdollista pelastaa sielunsa? Kirkkohistoria kertoo sielun kadottamisesta.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (62)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. SeppoPajunen
  Seppo Pajunen #3838677

  Keskisarjan tieteellisen tutkimuksen kansanomaistamisen tyylistä pitäneenä ja kerran häntä livenäkin kuunnelleena on pakko sanoa, että pientä pettymystä tunnen…?

  Ilmoita asiaton viesti

 2. Tapio Tuomaala
  Tapio Tuomaala #3838680 Kirjoittaja

  Teemu Keskisarjan toteamus ”Suvusta en saa yhtään ainoaa ääntä” on outo, koska se viittaa murrosiän kriiseihin. Ketä vastaan hän kapinoi ja keneltä tarvitsee provosoimalla huomiota? Luulisi Keskisarjan meriiteillä itsetunnon olevan kunnossa.

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/a4d946c6-ed39-4f1c-80d3-5c69b802920a

  Ilmoita asiaton viesti

  • SeppoPajunen
   Seppo Pajunen #3838690
   Vastaus kommenttiin: #3838680

   Kovin harvat tieteen tekijät seisovat poliitikoiden ja uskovaisten rinnalla puolustelemassa heidän, Raamatussa ja puolueohjelmissa olevia, ”ikuisia” ja vaihtoehtoisia totuuksiaan…?!

   Ilmoita asiaton viesti

   • JpLehto
    Jp Lehto #3838774
    Vastaus kommenttiin: #3838690

    Imetellä täytyy miten jonkin ihmise katse voi olla noin kiero, kuin Pajusella?

    Mieleen tulee nyt heti ainakin Ohisalo ”köyhyystutkija”, Anna Kontula sosiologi, Veronika Honkasalo nuorisotutkija jne…..
    Eiköhän niitä löydy.

    Ilmoita asiaton viesti

    • SeppoPajunen
     Seppo Pajunen #3838915
     Vastaus kommenttiin: #3838774

     …En ole huomannut ko tutkijoiden vetoavan ja heiluttelevan politiikan teossaan Raamattua, kuten esim. Räsänen ja Mika Niikko…?
     – Fakta vakuuttaa Raamatun-ja muita vaihtoehtoisia totuuksia paremmin puolueohjelmissakin-poliitikon poliittisista puheista-ja vetoomuksista puhumattakaan. -On ikään kuin uskottavampaa ja vakuuttavampaa.

     Jumalaan uskoo enää 20%, eli joka viides.
     15-40-vuotiaista sitäkin vähemmän.
     – Tiedemiehistä vieläkin vähemmän…?

     Ilmoita asiaton viesti

  • Tapio Tuomaala
   Tapio Tuomaala #3838691 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3838680

   Mikäli Keskisarja on räväkkyytensä mittainen, niin ongelmia tulee persujen joukoissa. Joko jatkat teemukeskisarjana tai otat persujen virsikirjan kiltisti käteen ja laulat yhteistä virttä, jonka numeron suntio laittaa tauluun.

   Kuinka pitkään Keskisarja jaksaa laulaa persukuorossa?

   Ilmoita asiaton viesti

 3. Kalle Veitola
  Kalle Veitola #3838701

  Uliuli…siellä taas yksi vihervassari ulisee, kun joku tekee järkiratkaisun.

  Ilmoita asiaton viesti

 4. IiroNordling
  Iiro Nordling #3838769

  Teemu Keskisarjan menee joidenkin trendejä vastaan. Muiden jättäessä uskonnon, mies kokee tarvetta pelastaa sielunsa.

  Ihan hyvä lähtökohta. Tuskinpa Keskisarja vallantunteisesti ajaa materialistisia tavoitteita eduskunnassa. Miksi siis riitelisi.

  Eduskunnassa ja ministerien avustajina ym on ennen ollut historiaa tuntevia ihmisiä. Sikäli hyvä on saada joukkoon yksi hyvä sellainen eli Keskisarja, joka on varmaan muidenkin puolueiden ehdokkaille hyvä tiedonlähde. Muut edustajat ovat seuranneet lähinnä päiväkohtaisia uutisvälineitä.

  En ota kantaa miksi Keskisarjan valitsi Persut. Varmaankin joitakin kymmeniä vuosia sitten älyköt olisivat olleet vasemmalle kallellaan tai sitten menneet kepuun tai kokoomukseen. Enemmänkin tämä kertoo siitä, että vihervasemmisto on liian ideologista ja kokoomus on pelkkää maallista menestystä tavoittelevien yhteisö, jossa on ripaus NATO uhoa.

  Ilmoita asiaton viesti

  • MikaLamminp
   Vastaus kommenttiin: #3838769

   ”Olen lukenut krist. mystikkoja – jotka kirkko (vallanhimossaan? pelossaan?) miltei järjestään kaikki on kieltänyt – ja olen tullut siihen käsitykseen, että syvemmällä kaikki suuret uskonnot yhtyvät. Ajattelen, että voisin päästä yksilöllisyyteni taakasta keskittymisen, mietiskelyn avulla & tahtomalla tahdosta luopumista päästä tahdosta.” Manner 16.2.1966

   En ole itsekään ihan varma siitä mitä Manner ajaa takaa tässä kirjeessään Anna-Liisa Mäenpäälle. Nähdäkseni hän tarkoittaa ainakin sitä, että kristinusko, islam ja juutalaisuus ovat viime kädessä saman uskonnon lahkoja – asia josta ainakin minun on helppo olla samaa mieltä – mutta saattaa olla että Manner on taipuvainen näkemään kaikki uskonnot yhtenä, mitä on jo hiukan vaikeampi niellä. Ainakin minun, mutta ei ehkä Mannerin, jonka uskonnollisesta ajattelusta ottakoon selvää ken voi; hänen älykäs ja kulttuuritietoinen panteisminsa saattaa sisällyttää itseensä kaiken animismia myöten: ”Sieluja on kaikkialla. Kaada puu ja teet sen hengen kodittomaksi. Tai se muuttaa kotiisi ja tuo sinne surun, humina täyttää pääsi.” (Muistinvaraisesti siteerattu Kuolleista vesistä)

   Manner muuten eräässä kirjeessään Anna-Liisa Mäenpäälle puhuu suoraan perin ristiriitaisesta uskonnollisesta maailmastaan, ”jossa on sekaisin kristillisiä ja buddhistisia tendenssejä, ja Platoniakin tietysti ja ties mitä muuta; ihminen joka ei ole saanut metafyysistä maailmankuvaansa järjestykseen tuntee ikävää lapsuutensa uskoon, ja minun mielestäni tämä kadotettu usko (jonka sitä paitsi useimmat nykyajan ihmiset ovat kadottaneet) on kristallisoitunut Sinussa. Näin olen vaistonnut, ja siksi – myös siksi – muodostuit minulle niin kohtuuttoman tärkeäksi. Mutta tuo ’lapsuudenusko’ jää aina haaveeksi.”

   Ilmoita asiaton viesti

   • IiroNordling
    Iiro Nordling #3838863
    Vastaus kommenttiin: #3838847

    ”Mutta tuo ’lapsuudenusko’ jää aina haaveeksi.”

    Asian voi nähdä niinkin, että huolimatta kaikesta ympärillä tapahtuvasta pahuudesta ihmisen tulisi pyrkiä lapsen kaltaiseksi. Tai ainakin yrittää säilyttää lapsen usko.

    Mikäli ihmiset alkavat näkemään muissa vain pahaa ja jopa näkevät omien tarpeidensa ja himojensa tyydyttämisen muita hyväksi käyttäen jopa tavoiteltavana, niin yhteisö menee huonoon suuntaan.

    Lapsen omaisen mielen (viattoman) tai eettisyyden säilyttäminen on tavoiteltava asia. Varmaankaan kerran uskon menettänyt ei välttämättä voi palata täysin lapsuuden uskoonsa.

    Tässä kohtaa voi puhua koetellusta uskosta (joka toivottavasti jää voitolle). Vanha sanonta: lue vähän filosofiaa, vieraannut uskonnosta. Lue paljon filosofiaa lähenet sitä taas.

    Yhdellä lauseella: epäilyn kautta uskoon.

    Ilmoita asiaton viesti

    • MikaLamminp
     Vastaus kommenttiin: #3838863

     Eikö kristillinen unio mystica ole kuitenkin sellainen, että sielun yksilöllisyys säilyy? Ja yksilön tahto ei kai häviä vaan yhtyy Jumalan tahtoon. Tämä on eräänlainen partisipaatiosuhde: tulen osaksi jostakin ja samalla osallistun siihen yksilönä. Islamissa on käsittääkseni samanlainen mystinen perinne ja juutalaisuudessa, mutta ainakin joissain hinduismin mystisissä suuntauksissa tavoitteena on sielun (aman) yhtyminen Jumalan (brahman) kanssa niin, että yksilöllisyys häviää. Abrahamilaiset uskonnot ovat erityisiä myös siinä suhteessa, että niissä Jumalan uskotaan olevan persoona kun taas hinduismissa brahman esitetään joskus epäpersoonallisena henkenä. Ja abrahamilaiset uskonnot lähtevät siitä, että Jumala on jossain mielessä transsendentti kun ainakin jotkin hindulaisuuden suuntaukset lähtevät brahmaanin ja maailman identiteetistä edustaen eräänlaista panteismia. Buddhalaisuuteen, taolaisuuteen ja konfutselaisuuteen nähden erot ovat vielä suurempia, koska näissä ei ole Jumalaa lainkaan ja buddhalaisuudessa ei myöskään sielua. Animistissa uskonnoissa taas kaikella on oma sielunsa, mutta ei Jumalaa. Olen hyvin epäileväinen sen väitteen suhteen, että kaikki uskonnot tai ”suuret uskonnot” yhtyvät.

     Ilmoita asiaton viesti

   • Tapio Tuomaala
    Tapio Tuomaala #3838894 Kirjoittaja
    Vastaus kommenttiin: #3838847

    Paavalin näkemys om itseasiassa melko panteistinen: ”meillä on yksi Jumala, Isä, josta on kaikki, ja me häneen, ja yksi on Herra, Jeesus Kristus, jonka kautta kaikki on ja me hänen kauttaan.”

    Toinen merkittävä huomio liittyy apostolin puheeseen ateenalaisille: ”Ja hän teki koko ihmisten kansan yhdestä verestä asumaan kaiken maan päälle ja hän on säätänyt heille määrätyt ajat ja heidän asumisensa rajat, että he etsisivät Jumalaa, jos ehkä voisivat hapuilemalla hänet löytää, hänet, joka kuitenkaan ei ole kaukana yhdestäkään meistä. Sillä hänessä elämme ja liikumme ja olemme, niin kuin myös muutamat teidän runoilijoistanne ovat sanoneet: ’Sillä me olemme myös hänen sukuaan. Koska me siis olemme Jumalan sukua…”

    Apostoli ei erottanut pakanoita, kuten kristillisyys tekee, vaan ilmoitti heidän olevan samasta puusta ja osallisia samaan puuhun niin hyvässä kuin pahassa. Ei ole epäjumalia, vaan yksi Jumala.

    Kaikki ihmiset ovat ”menneet harhaan, vaikka tahtovat osua maaliin”, mikä on synti-sanan etymologinen tausta niin hepreassa kuin kreikassa. Kaikissa isoissa uskonnoissa etsitään Jumalaa, joka ei panteistisesti ”ei ole kaukana yhdestäkään meistä”.

    Kristinuskon ongelma on suunnaton egoismi, jako pelastuviin ja helvettiin meneviin. Kristilliset opit ovat suurelta osin valtavaa bluffia, jonka rinnalla QAnon on lapsellista näpertelyä.

    Keskisarjan toteamus, että hän tahtoo pelastaa sielunsa on raamatullinen, mutta kukaan ei ole vielä sieluaan pelastanut, koska Jeesus ei ole tullut pelastamaan. Sielu on veressä ja sielu kuolee, kun elämä sammuu. Ihmisen henki palaa Jumalan luo, niin juutalaisen, kreikkalaisen, suomalaisen, kristityn ja ateistin henki.

    Ei ihminen voi paeta Jumalaa, koska on Jumalassa.

    Ilmoita asiaton viesti

 5. JpLehto
  Jp Lehto #3838771

  Jokainen voisi tietenkin itse katsoa ihan ensimmäiseksi peiliin. TUOMAALAKIN. Siitä kai tämä keskustelukulttuuri voisi lähteä aukeamaan.

  Ilmoita asiaton viesti

   • JpLehto
    Jp Lehto #3838841
    Vastaus kommenttiin: #3838802

    Mitäpä itse näet. Kun toinen ihminen on kerran toisen peili, niin miten oletat muiden näkevän itsesi? Sen usein kerrot miten näet muut ja se on rankkaa…sen kerrot otsikossasi. Mutta kuulunut, kuulutko samaan joukkoon?

    Ilmoita asiaton viesti

  • Arvo Tammela
   Arvo Tammela #3838879
   Vastaus kommenttiin: #3838771

   Naamari kasvoillaan esiintyvä henkilö on malliesimerkki ihmisestä, joka kirjoittaa halventavaa tekstiä ihmisistä ja puolueista, mitä ei rohkenisi tehdä ilman naamaria.

   Ilmoita asiaton viesti

   • Tapio Tuomaala
    Tapio Tuomaala #3838924 Kirjoittaja
    Vastaus kommenttiin: #3838879

    Aamulla mietin, miten Uuden Suomen blokeissa solvataan ja haukutaan täynnä vihaa erityisesti Sanna Marinia tietyn puolueen riveistä. Tietyssä puolueessa itketään ja valitetaan, jos joku uskaltaa antaa takaisin heidän edustajilleen.

    Tietty puolue on raukkamainen, sillä se hyökkää erityisesti heikoimmassa asemassa olevia kirjoittajia vastaan tarkoituksena pelotella, jotta keskustelijoiksi jäisivät ainoastaan tämän puolueen edustajat.

    Kynät teräviksi!

    Ilmoita asiaton viesti

    • Arvo Tammela
     Arvo Tammela #3839010
     Vastaus kommenttiin: #3838924

     Naamarihenkilö, kaikki kirjoittajat jotka kirjoittavat kriittisiä mielipiteitä vihervasemmistolaisten vihakirjoituksiin esiintyvät omilla kasvoillaan.

     Toivottavasti uskallat julkistaa kasvosi. Jospa siitä olisi apua!!

     Ilmoita asiaton viesti

     • Tapio Tuomaala
      Tapio Tuomaala #3839103 Kirjoittaja
      Vastaus kommenttiin: #3839010

      Arvo Tammela, meinaatko, että saan turpaan, jos tietyn puolueen edustajat tunnistaisivat kadulla naamasta? Saattaa olla. Väkivallalla uhkailuja on moni saanut kuulla tietyn puolueen edustajilta. Saisitko tyydytystä turpaan saamisestani, kun asia on niin tärkeä?

      Oli minulla pitkään toinen kuva, mutta kun tietyn puolueen edustajat pilkkasivat ulkonäköäni, niin tein pilkkaamisesta vaikeampaa. Onneksi Arvo Tammelalla on niin komea kasvokuva, ettei sitä kommentoida, paitsi kateelliset. 🙂

      Ilmoita asiaton viesti

    • TeppoMesimki
     Teppo Mesimäki #3839183
     Vastaus kommenttiin: #3838924

     Mikä helvetti on heikommassa asemassa oleva kirjoittaja? 🤭🤣🤣🤣

     Jokaisella täällä kirjoittavalla on netti ja he ovat siis samassa asemassa mutta nyt sinun pääkopassa on syntynyt jotain niin erikoista että haluan kuulla tämän vastauksen. 😁

     Ilmoita asiaton viesti

     • JpLehto
      Jp Lehto #3839303
      Vastaus kommenttiin: #3839183

      Nämä tuomaalat ja lamminpäät ovat toimintatavoiltaan täysin putinistia. Ei pienintäkään itsereflektiotä. En tarkoita, että kannatavat putinia, mutta samasta puusta. Ehkä jotain narsismia. Oman kuplan ulkopuolisiin voidaan kohdistaa ihan mitä tahansa…

      Ilmoita asiaton viesti

 6. rjaaskel

  Ihan ymmärrettävää, että blogistia harmittaa. Jos ei harmittaisi, ei olisi tätäkään avausta tullut tehneeksi.

  Ilmoita asiaton viesti

 7. jukkarintatassi

  YLE itte näytti mallia ennen vuoden 2019 eduskuntavaaleja jättämällä kertomatta mm. Hussein Al Taen antiseminismistä ja rasismista. Samoin muutamat turvapaikanhakijoiden raiskaustapaukset jätettin kertomatta ennen vaaleja.

  Ilmoita asiaton viesti

 8. juhamyllarinen

  Ainakin on persoonaa, ja väriedustusta. Tällaistakin potentiaalia voidaan tarvita.

  Ensivaikutelma oli, että samaa kuin Gasparov, vaikka eroa on siinä, miten ovat sitä (x). Niinistö on helppo nähdä osana tätä jatkumoa.

  Ihmisiä voi lukea, tai perusvaikutelmia kertoa. Jakaudutaan spektreihin ja spektripainotuksiin, kuin mitä tekee valo.

  Energiaa kai elävä ihminenkin, mikä ilmaisuna menee nyt sanotuksi ilman tuntemuskytkentää. Liekkö sellaista jollakin, ja jos väitetään näin, mitähän tarkoittaa.

  Jos maailman tilaa ja meininkejä ajattelee, … tällaiset merkitsevät.

  Tarvitaan ehkä enemmän kilpajuoksua olemassaolon tunnistamisen hyväksi. Ihmiset toimijoina ovat muun heijastumaa. Todellisuutta näkisi ihmisistä, ja samoin todennäköistä tulevaisuutta.

  Vinkkeli, jota ei ole tainnut tulla kovin explisiittisesti pointitetuksi.

  Ilmoita asiaton viesti

 9. MikaLamminp

  Sääli että Keskisarja valitsi höyhensarjan puolueen.

  Ilmoita asiaton viesti

  • juhamyllarinen
   Vastaus kommenttiin: #3839275

   Ymmärrän ajatuksesi.

   Voisin toisaalta tuon takia kysyä myös niin, että kannattaisiko Keskisarjan lähteä alittamaan rimaa.

   Pysytkö sinä nyt kärryillä? 😉

   Ilmoita asiaton viesti

   • MikaLamminp
    Vastaus kommenttiin: #3839289

    Luulen että se olisi rima hipoen hyväksytty johonkin fiksumpaankin puolueeseen. Tuossa porukassahan riman ylittävät jopa herra Hakkarainen ja se porilainen blondivitsi.

    Ilmoita asiaton viesti

    • juhamyllarinen
     Vastaus kommenttiin: #3839304

     Luulen että se olisi rima hipoen hyväksytty johonkin fiksumpaankin puolueeseen.

     Tästä en olisi ihan niin vakuuttunut. Ehkä puoluieissa olisi riittävästi arviointikykyä.

     En kyllä tarkoittanut sitä, että mahdolliset lemppaajat ansaitsivat Keskisarjaa mukaansa.

     Jälkimmäisen lisäksi yleistän vahvasti.

     Vieläkö ollaan kelkassa?

     Ilmoita asiaton viesti

   • Kalle Veitola
    Kalle Veitola #3839368
    Vastaus kommenttiin: #3839289

    Ei se pysy…annetaan armoa…tiedäthän sanonnan, että järki ja hiukset ei pysy samassa päässä? Lamminpää on elävä todiste siitä, että on myös mahdollista olla täysi nuija sekä kalju 😁 Jaxuhalit Mikalle…

    Ilmoita asiaton viesti

 10. LauriKiiski
  Lauri Kiiski #3839446

  Onneksi Keskisarja on sentään tolkun mies näihin nälvinisteihin tyhjänpäiväisiin punavihreisiin nähden, joiden suurin ja fiksuin kommentti on ollut jo vuosien ajan tyttöpoikamainen ” jaxuhali ”.

  Ilmoita asiaton viesti

  • Tapio Tuomaala
   Tapio Tuomaala #3839468 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3839446

   Onneksi Keskisarja on tolkun mies persuissa. Se jää nähtäväksi, kenen persukset kestävät pidempään, Keskisarjan vai persukuoron?

   Täytyy myöntää, että jos Keskisarja pääsee eduskuntaan, niin haluan nähdä hänet istumassa persujen osastolla. Ja miksei Keskisarja pääsisi läpi, mutta samalla pudottaa jonkun tolkuttoman.

   Ilmoita asiaton viesti