Unelma, Pekka Haavisto presidenttinä Ugandassa

Unelmassa Pekka Haavisto vierailee puolisonsa kansaa presidenttinä Ugandassa.

Miksi juuri Ugandassa?

Suomen ulkopolitiikan ihmisoikeusperusteinen linja on ristiriitainen tarkasteltaessa Ugandan sateenkaariyhteisöjä

mistä lainaus:

”Keväällä 2023 Ugandan parlamentti hyväksyi kuolemanrangaistuksen osana maan uutta ankaraa homolakia. Uudella lainsäädännöllä on syvät kolonialistiset juuret, ja läntisten maiden tapa reagoida Ugandan uuteen lainsäädäntöön heijasteleekin uuskolonialistista maailmankuvaa. Suomi määrittelee ulkopolitiikkansa perustaksi ihmisoikeuksien ja tasa-arvon edistämisen, mutta keinot tukea Ugandan seksuaalivähemmistöjä ovat ristiriitaisia.”

Ennen kolonialismin invaasiota Uganda oli paratiisi. Kolonialismin vanavedessä paratiisiin luikerteli käärmeitä, kristillinen lähetystyö. Ennen sitä Ugandassa ei ollut  edes sanaa homoudelle. Käärmeet myrkyttivät ugandalaisia homofobioillaan.

Unelmassa Pekka Haavisto vierailee puolisonsa kanssa jossakin Afrikan valtiossa. Haavisto henkilönä kertoisi enemmän kuin miljoona sanaa. Se olisi viesti maailmasta, jossa ihmiset ovat tasavertaisia riippumatta siitä, minkälaisiksi heidät on luotu äitinsä kohdussa.

Suomella olisi Haavistossa toivon sana sukupuolensa vuoksi sorretuille.

Luetaan uudelleen: ”Suomi määrittelee ulkopolitiikkansa perustaksi ihmisoikeuksien ja tasa-arvon edistämisen, mutta keinot tukea Ugandan seksuaalivähemmistöjä ovat ristiriitaisia.”

Ristiriita poistuisi Pekka Haaviston ollessa presidentti, ulkopoliittinen vaikuttaja, vaikka ei sanoisi sanaakaan.

 

Alexander Stubb

Ei Alexander Stubbissa olisi valittamista presidenttinä, ei toki. Mutta Stubbissa ei ole sellaista, mikä erottaisi hänet muista Naton huippukokousten perhepotreteissa.

 

Teologinen jälkilause

”Sillä on eunukkeja, jotka äitinsä kohdusta syntyvät sellaisiksi…” (Matteus 19:12)

Juutalaisilla oli uskonnolliskolonialistinen historiansa.

”Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, teeskentelijät, kun kierrätte meren ja kuivan tehdäksenne yhden käännynnäisen, ja kun hän on siksi tullut, teette hänestä Gehennan (= helvetin) lapsen, teistä kahdennetun!” (Matteus 23:15)

Uganda on kahdennettu kristillisen lähetystyön kaltaiseksi. Hyvän ja pahan hedelmän kypsyminen kestää joskus vuosisadan, kaksi, kolme, ennen kuin hedelmä tulee näkyväksi.

 

Lisäys 5.2.

Laajempi teologinen analyysi  Mitä helvetin lapset tarkoittavat Uudessa testamentissa?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu