Uniperin myynti Saksan valtiolle on edelleen jumalattoman loistava diili

Kun Uniper on tehnyt tänä vuonna rutkasti voittoa, ovat samat marmattajat heränneet arvostelemaan. Ennen Uniperistä luopumista, he kiljuivat, miten Sanna Marin ja Tytti Tuppurainen eivät saaneet pelastettua yhtiötä, jonka Fortumin johto upotti. Kun Uniper tekee nyt voittoa, huudetaan, että Uniperin myynti oli Sanna Marinin ja Tytti Tuppuraisen vika.

Kun Saksan valtio sai Uniperin Fortumilta, se pumppasi yhtiöön rahaa sekä ryhtyi sääntelemään markkinoita. Ellei Fortumia olisi saatu myytyä, Saksan valtio olisi katsonut sivusta, miten Fortumin rahat valuvat saksalaisille veronmaksajille. Fortum olisi saattanut mennä konkurssiin, missä yhteydessä Saksa olisi ottanut Uniperin haltuunsa pilkkahinnalla.

Ainoa syyllinen on Fortumin johto, niin Venäjän seikkailuissa kuin Saksassa.

Perussuomalaisilla on hallituksessa, jos sinne asti pääsevät, mahdollisuus hoitaa homma niin, että Fortumin toimiva johto saa kenkää.

Yhtiön toimitusjohtajaksi nimitettäisiin valtio-omistajan tahdosta Sebastian Tynkkynen. Fortumin raha-automaattia ei tolloinkaan pysty sabotoimaan, kun vain yhtiön laajentuminen muille maille vierahille estetään.

Lisäys 11.5.-23

”Huuto Uniperin jättituloksesta – Professorilta tyly kuitti: ”Olisivat silloin sanoneet, että Suomen valtion pitää lykätä sinne 50 miljardia”

”Saksan valtiosta tuli viime vuoden aikana Uniperin enemmistöomistaja. Uniperin pelastaminen maksoi Saksalle viime vuoden loppuun mennessä 50 miljardia euroa.”

Persut ja muut vastaavat talousviisaat olisivat  hihkunut riemusta, kun Suomen valtio Tytti Tuppuraisen ja Sanna Marinin vaatimuksesta olisi pumpannut Fortumin kautta Uniperiin 50 miljardia.

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu