Uudessa testamentissa kerrotaan jälleensyntymisestä eikä uudestisyntymisestä

Etenkin helluntailaisuudessa ylpistellään uudestisyntymisestä. He ovat valiojoukkoja tyyliin ”me uudestisyntyneet ymmärrämme Raamattua, kun muille sanoma ei avaudu, vaikka kuinka selittäisi”.

Uudestisyntymisestään ääntä pitävät lainaavat Johanneksen evankeliumista kohtaa, jossa Jeesus keskustelee Nikodeemuksen kanssa.

”Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: ”Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa.”” ”Älä ihmettele, että minä sanoin sinulle: teidän täytyy syntyä uudesti, ylhäältä.”

Alkuekstit, joista kirkko on kääntänyt, ei kuitenkaan kerro uudestisyntymisestä.

Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: ”Varmasti, varmasti sanon sinulle, jos joku ei synny ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa.”” ”Älä ihmettele, mitä sanoin sinulle, teidän täytyy syntyä ylhäältä.”

Matteus, kirkon mukaan: ”Niin Jeesus sanoi heille: ”Totisesti minä sanon teille: siinä uudestisyntymisessä…”

Vaihtoehtoinen tulkinta:

”Varmasti sanon teille, jälleensyntymisessä, jolloin Ihmisen Poika istuu kirkkauden valtaistuimellaan…”

Palataan keskusteluun Nikodeemuksen kanssa. Lainaan pienoisevankeliumiksi kutsuttua kohtaa, Joh.3:16.

Kirkko: ”Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.

Jakeessa kirkko on langennut perisyntiinsä kääntäessään kreikan ajallista tuhoa tarkoittavan sanan merkityksessä ikuinen kadotus.

Oikea käännös:

”Siten Jumala rakasti maailmaa, että antoi ainoan Poikansa, jotta kukaan häneen uskova ei tuhoutuisi, vaan omistaisi iäisen elämän.”

Pietari: ”Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka suuren laupeutensa mukaan on jälleensynnyttänyt meidät elävään toivoon Jeesuksen Kristuksen kuolleista nousemisen kautta,”

Blogissa vain muutama huomio kirkon väärentämästä evankeliumista, joka yhdistää suomalaisen kristillisyyden yhdeksi puuksi. Siten sana Nikodeemukselle sopii yhtä hyvin uudestisyntyneille kuin muillekin oikeaoppisille:

”Sillä jokainen, joka pahaa tekee, vihaa valoa eikä tule valon luo, jotta hänen tekonsa eivät paljastuisi.”

Jatkan monologia kirkon suuntaan.

 

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu