Vartijoiden ja poliisien Neuvostoliiton aikaiset turvallisuusopit tappoivat naisen Isossa Omenassa

Oli raivostuttavaa seurata, miten media etsi jos jonkin sortin turvallisuuskouluttajaa kertomaan, että Isossa Omenassa naisen tappaneet vartijat toimivat oikein.  Miten jotain noin idioottimaista levitetään oikeaoppisena totuutena? En epäillyt, etteivätkö vartijat olisi koneellisesti matkineet sitä, mitä superviisaat asiantuntijat ovat opettaneet. Kuitenkin alkeellinenkin maalaisjärki sanoo, ettei opetuksesta, jossa uhri revitään äkisti maahan vatsalleen neljän miehen pitäessä kiinni,  voi seurata muuta kuin vakavia ongelmia.

Lääkäri-lehti: ”Päinmakuulle rajoittamiseen liittyy äkkikuoleman riski.”

”Niuvanniemen sairaalassa luovuttiin päällekäyvän potilaan rajoittamisesta vatsalleen jo yli vuosikymmen sitten, kansainvälisiin tutkimuksiin perustuen.”

Oikeuspsykiatri Kari Ojalakummastelee julkisuudessa käytyä keskustelua, joka liittyy kauppakeskus Isossa Omenassa tapahtuneeseen kuolemantapaukseen, jossa 35-vuotias nainen menehtyi vartijoiden pidettyä häntä vatsallaan lattialla.”

”Mediassa haastatellut vartioimisalan ja poliisin asiantuntijat ovat sitä mieltä, että kuvien perusteella vartijat ovat toimineet ohjeiden mukaan. Jos näin on, olen huolestunut siitä, että vartijoiden koulutuksessa edelleen opetetaan päinmakuulle rajoittamista,”

”Niuvanniemen sairaalassa tämä rajoittamistapa lopetettiin kokonaan jo vuonna 2012. Jo pari vuotta aikaisemmin sitä oli rajoitettu. Jos tilanne kuitenkin jostain syystä päätyy siihen, että potilas on vatsallaan, siitä pitää luopua mahdollisimman nopeasti.”

”Päätös perustuu kansainväliseen tutkimustietoon siitä, että rajoittamistapa altistaa äkkikuolemalle. Yksi aihetta koskeva tutkimusartikkeli löytyy täältä. Steinberg A Med Sci Law 25.2.2021.”

Kun ihminen viedään maihin ja varsinkin vatsalleen, ja jos vielä kädet ovat selän takana, hengitysfunktio ja sydämen virtaus heikentyvät, Ojala kertoo.”

”Kuoleman mekanismi ei kuitenkaan ole tukehtuminen. Alentunut hengitysfunktio ja sydämen toiminnan heikentyminen aiheuttavat metabolisen muutoksen. Seurauksena voi olla sydämen rytmihäiriö, asystole tai muukin rytmihäiriö. Tämä on kuoleman mekanismi.”

Missä umpiossa Suomen poliisi ja turvallisuuskouluttajat ovat eläneet, kun eivät tiedä sellaista, mikä heidän pitäisi asemassaan ehdottomasti tietää?

Iltasomat kertoo saman asian, minkä Kari Ojala on tiennyt etukäteen. Uhri ei kuollut tukehtumalla.

Kuoleman taustalla on ajastaan jälkeen jäänyt Neuvostoliittolainen toimintakulttuuri.

Luottamus turvallisuusviranomaisien ammattitaitoon on nollassa.

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu