Venäjän autoteollisuuden riemuvoitto, Ladaan saatiin turvatyyny

Venäjän autoteollisuus on ottanut ensimmäisen jättiloikan sen jälkeen, kun läntiset autonvalmistajat poistuivat maasta. Lada Grantan vakiovarusteluun kuuluu nyt yksi turvatyyny.

AvtoVAZin toimitusjohtaja Maksim Sokolov kehui tätä turvatyynyt tuotantoon palauttavaa kehitysaskelta todelliseksi voitoksi.”

Oleellisempi kysymys kuluttajan kannalta kuuluu, toimiiko Ladan turvatyyny kolarissa länsimaisten standardien mukaisesti? Toisaalta, onko turvatyynyn toimivuudella väliä? Ukrainassa haaskataan surutta parhaassa iässä olevia miehiä tykinruuaksi. Suuri maa, suuret onnettomuuksissa ja sodissa kuolleiden luvut.

Perestroikan hyvinä aikoina käydessäni Viipurissa ihmettelin elementtitalojen saumojen rakoja, jotka olivat kymmentä senttiä. Suomalainen arkkitehti ihmetteli samaa. Hänelle vastattiin: ”suuri maa, suuret saumojen välit”.  Ehkä se kertoo jotain oleellista venäläisestä luonteesta. Ei se haittaa, vaikka saumoista tunkeutuu sisään tuuli ja pakkanen. Juodaan vodkaa lämmikkeeksi.

Venäläisten pelätyt huippuhävittävät ovat kuin Venäjän autoteollisuuden ylpeydet Ladat. Miten muuten on mahdollista, että ukrainalainen eläkeläinen pudotti kiväärillä venäläisen Su-34-hävittäjän kuin sorsan lennosta. Uutisista ei käy ilmi pelastuiko alasammutun koneen lentäjä heittoistuimella.

Miten voi luottaa Ladan turvatyynyn toimivan, jos edes venäläisen superhävittäjän heittoistuin ei toimi?

Suuri maa, suuret raot todellisuuden ja propagandan välillä. Niin suuret raot, ettei vodkatodellisuudella ja propagandalla ole merkityseroa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu