Voiko oikeusministeri Leena Meren, ps, toimintaa kutsua fasistiseksi?

Tapaus 1. Oikeusministeri Meri puuttui oikeus­laitoksen riippumattomuutta edistävän työ­ryhmän työhön. Käytännössä oikeusministerin ratkaisu vesittää sen, että tällä hallituskaudella annettaisiin hallituksen esitys oikeuslaitoksen riippumattomuuden vahvistamisesta perustuslaissa.”

”TYÖRYHMÄN asettamisen taustalla oli Euroopan unionissa ja myös Suomessa esiin noussut huoli oikeuslaitoksen riippumattomuudesta. Huolta on herättänyt erityisesti viime vuosien kehitys Unkarissa ja Puolassa, jossa hallinto on rapauttanut viranomaisten riippumattomuutta ja tehnyt niistä itselleen uskollisia.”

Tapaus 2.Oikeusministeri hajotti rasismityöryhmän – Halusi vaihtaa valtionsyyttäjän. Oikeusministeri Leena Meri hajotti työryhmän sen jälkeen, kun valtakunnansyyttäjä ei suostunut vaihtamaan työryhmän jäsentä.”

”Iltalehden tietojen mukaan ministerille ja hänen puolueelleen tuli yllätyksenä, että Suomi on jo vuosi sitten luvannut komissiolle, että lakia päivitetään. Meri ei pitänyt siitä, että työryhmän näkemyksen mukaan kansainväliset sopimukset edellyttävät laventamaan rangaistussäännöstä sen supistamisen sijaan.”

Tapaus 3.Myös holokaustilaki jumittui Leena Meren pöydälle   Oikeusministeri Leena Meri (ps) panttaa lakiesitysluonnosta, joilla Suomi on luvannut saattaa rikoslain vastaamaan Euroopan unionin rasisminvastaisen puitepäätöksen vaatimuksia.

Kuka on Suomen tunnetuin holokaustin arvostelija? Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho.

””Holo-hölinästä” kirjoittanut Jussi Halla-aho ei ota kantaa holokaustin kiistämisen kriminalisointiin: ”Päivän­poliittista keskustelua”. Vuonna 2004 Halla-aho piti holokaustista käytävää keskustelua ”holo-hölinänä”. Tiistaina hän sanoi, ettei eduskunnan puhemiehenä ota kantaa ”päivänpoliittiseen keskusteluun”.”

Jussi Halla-ahon tavoin Leena Meri ei halua ottaa virassaan kantaa holokaustin kieltämiseen. Yhteistyö toimii puolueen sisällä saumattomasti.

 

Helsingin Sanomien lausetta ”OIKEUSMINISTERI Leena Meri (ps) on muuttanut yllättäen tuomioistuimien ja syyttäjien riippumattomuutta selvittävän työryhmän toimeksiantoa.” on kommentoitu ahkerasti. Tunnettu professori: ”Mahtoiko jutun otsikoijalla olla kiusaus laittaa sana ”yllättäen” lainausmerkkeihin?”

”Äärioikeiston ministeri toimii juuri niin, kuin arvattavissa oli. ”Unkarin tie on meidänkin tiemme”, on persujen tunnus.”

Antaako Meri tyylinäytteen siitä, miten fasismi hiipii kansakunnan vallan ytimeen?

Meri haistattelee EU:n vaatimille lakien muutoksille avoimesti. Toisaalta Meren toiminta on linjassa perussuomalaisten pitkän matkan tavoitteiden kannalta. Erotaan EU:sta. Joten miksi välittää EU komission vaatimuksista?

Entä mitä tekee pääministeri Petteri Orpo, kokoomus? Toivoo, ettei kukaan kysy, miten Meren irtiotot sopivat hallituksen rasisminvastaisen lupauksen sisään.

Ja Orpo toivoo ennen kaikkea, ettei kukaan kysy häneltä Brysselissä, mitä Suomen oikeusministeriössä puuhataan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu