Koronassa mikään ei ole muuttunut

Alla on keväällä julkaisemani blogi, jossa kyseenalaistin maan talouden tuhoamisen koronan varjolla. Asiassa mikään ei ole muuttunut lukuunottamatta sitä, että koronan vaarallisuus vain riskiryhmille on tullut todistetuksi.

On kovasti ihmetelty sitä, että koronakuolleisuus on lähellä nollaa vaikka tartuntojen määrä ei ole vähentynyt. Tähän on luonnollinen selitys se, että riskiryhmien  suojelu toimii toisin kuin koronan alkuaikoina. Enää korona ei pääse riehumaan vanhainkodeissa ja riskiryhmäläisten asumuksissa.

Nyt korona leviää perusterveitten piirissä, joille korona on vain pikkaisen tavallista kivuliaampi flunssa. On myös käynyt ilmi, että koronaa ei saada hävitettyä, vaan se kiertää väestössä kunnes kaikki ovat sen kokeneet. Tästäkään ei näytä olevan täyttä varmuutta, koska varmuudella ei tiedetä saako sairastunut immuniteetin.

Nyt viimeistään olisi syytä tunnustaa tosiasiat ja antaa koronan levitä omaa tahtiaan. Toinen mahdollisuus on jatkaa nykymenolla vielä vuosia. Kestääkö Suomi sen?

Herätkää sielut

Tapio Yli-Kovero 13.5.2020 9:32 päivitetty 13.5.2020 9:31

Eilisessä blogissani osoitin tilastollisesti, että liikkumisrajoituksilla ei ole oleellista vaikutusta alle 60 vuotiaiden terveiden ihmisten kuolleisuuteen, joka oli 11.5. mennessä Suomessa 1.  Ruotsissa vastaava väestöön suhteutettu kuolleisuus oli 4 rajoitusten puuttumisesta huolimatta. Laskelmat pitävät paikkansa, jos eivät niin olisi niitä täällä varmasti korjattu. Alle 60-vuotiaille korona on tavallisen influenssan kaltainen toisille kivulias tauti. Influenssasta ei ole samanlaista tilastotietoa kuin koronasta.

Tavoitteeni oli herättää keskustelua siitä onko oikein, että maan talous tuhotaan liikkumisrajoituksilla, joilla ei ole vaikutusta riskiryhmien kuolleisuuteen. Riskiryhmät, vakavasti sairaat ja tosivanhat eivät käy urheilukilpailuissa, ravintoloissa ja muissa väenkokouksissa. Miksi estää muuta väestöä tapaamasta toisiaan, kun kohtaamisista ei aiheudu heille hengenvaaraa. Koronahysteria on syntynyt paljolti siitä, että viranomaiset ovat halunneet ylläpitää uskoa siitä, että korona on yleisvaarallinen koko väestöä uhkaava tauti ja toimia uljaasti sen mukaan. Se, että korona on hengenvaarallinen vain riskiryhmille, on ollut tarkoin varjeltu salaisuus, koska sen kertominen olisi saattanut synnyttää kapinointia valtaväestön keskuudessa.

Olisi aika vaihtaa strategiaa. Tähän mennessä torjunta on kohdistunut pääosin väestöön, joka ei torjuntaa tarvitse. On naurettava ajatuskin, että kolme miljoonaa kansalaista pitää turhanpäiten maskia päässään. Torjunta onnistuisi helpommin, paremmin ja halvemmin, jos riskiryhmäläiset suositettaisiin pitämään maskia julkisilla paikoilla kulkiessaan. Maskin käyttö olisi merkki muille, että henkilö on riskiryhmäläinen tai muuten haluaa muiden pitävän etäisyyttä itseensä. Näin suojattaisi riskiryhmäläiset ja muu väestö voisi palata normaaliin elämään. Palattaisiin aikaan, jolloin ihminen itse voi päättää mikä on hänelle hyväksi ilman besserwisserien päsmäröintiä.

Toiveeni on, että tämä tulisi yleiseen tietoisuuteen ja keskustelun piiriin, mitä ilman toivoa rajoitusten poistamisesta ei ole.

TapioYli-Kovero

Kansantaloustieteiljä, keksijä, yrittäjä. Oman tien kulkija. Kirjoitti 1987 omakustanteen "Keisarin uudet aattet", jossa ennusti, että tuolloinen kovan markan politiikka johtaa suureen devalvaatioon ja 300.000 hengen työttömyyteen. Ennakoin myös, että Neuvostoliitto siirtyy kapitalismiin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu