Mihin tarvitaan Erdogania?

Erdogan on pannut Suomelle ja Ruotsille Natoon liittymisen ehdoksi lipeämisen ihmisoikeuksien noudattamisesta vaatimalla oppositiopoliitikkojen luovuttamista Erdoganille. Valtioterroristi Erdogan nimittää toisinajattelijoita terroristeiksi.

Kun Erdogan ensimmäistä kertaa voitti vaalit, oli Turkki suurin piirtein demokratia, jossa sai vapaasti olla ehdokkaana ja kaikki puolueet olivat sallittuja. Nyt kurdeilta on viety oikeus poliittiseen toimintaan, oman kielen käyttöön ja oman kieliseen koulutukseen. Kun kurdit vaativat näitä perusoikeuksia, nimittää Erdogan heitä terroristeiksi.

Putin järkkäsi itsensä diktaattoriksi räjäyttämällä moskovalaisen kerrostalon asukkaineen, mistä syytettiin tsetseeneitä. Tsetseenien rankaisemiseksi käytiin raaka tuhoamissota Tsetseniassa. Sotaa johtaakseen Putin otti itselleen erikoisvaltuuksia, alkoi siirtyminen Putinin diktatuuriin, valtioterrorismiin.

Putinin oppipoika Erdogan teki vastaavan tempun tekaisemalla vallankaappauksen. Väitettiin, että 3.000 sotilaan ja parin lentokoneen voimalla aiottiin ottaa valta Turkin miljoonan miehen armeijalta: Tämä epäuskottava vallankaappaus oli tekosyy Eroganin valtuuksien lisäämiseen ja opposition vainoamiseen. Alkoi Erdoganin hivuttautuminen diktaattoriksi ja valtioterrorismiin.

Näiden esimerkkien valossa, kumpi on terroristi: se, joka kumoaa kansalaisoikeudet vai se. joka yrittää niitä puolustaa? Erdogan on valtioterroristi, jolle ei saa antaa periksi ihmisoikeuksien loukkaamisessa terrorismin tai muun syyn nojalla. Ei mitään.

Itse asiassa emme tarvitse mitään Erdoganilta. Meillä on USA:n ja Britannian turvatakuut hakuprosessin ajalle. Natoon pääseminen ei paranna mitään. Luodaan liittymisestä päättymätön jäätynyt konflikti, jonka Erdogan voi lopettaa vetämällä pois vaatimuksensa. Ennen kuin Erdogan antaa periksi, voidaan Turkille olla hankalia monin tavoin EU:ssa ja muuallakin.

+1
TapioYli-Kovero
Sitoutumaton Hämeenlinna

Kansantaloustieteiljä, keksijä, yrittäjä.
Oman tien kulkija. Kirjoitti 1987 omakustanteen "Keisarin uudet aattet", jossa ennusti, että tuolloinen kovan markan politiikka johtaa suureen devalvaatioon ja 300.000 hengen työttömyyteen, mikä myös toteutui. Ennakoin myös, että Neuvostoliitto siirtyy kapitalismiin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu