Täytyykö yleissitovuus kumota?

.SAK käy yhteiskuntaa tuhoavaa työtaistelua yleissitovuuteen perustuen. Pienen strategisen joukon lakon avulla terrorisoidaan koko yhteiskuntaa.
SAK käy työtaistelua niiden etuoikeuksien säilyttämiseski, jotka se on saanut 60-luvulta alkaneen demarivallan aikana.
SAK ei haluaisi kumota näitä etuoikeuksia, joten SAK perää neuvotteluita, joissa se tapansa mukaan kumminkaan ei ole valmis hyäksymään minkäänlaista oleellista muutosta nykytilanteeseen.

Tätä tilannetta ei voi hyäksyä. Terrorin edellytykset voidaan elimininoida poistamalla työehtosopimusten yleissitovuus tai tavallisella lainsäädännöllä.
Yleissitovuuden poistaminen on iso projekti. Se vaatii aikaa ja synnyttää vastustusta

Helpompaa olisi tehdä laki, jossa kansalliseen turvallisuuteen verrattavaksi säädetään yhteiskunnan perusrakenteiden turvaaminen.
Kuljetusten ja satamaien toimiminen on yhteiskunnan toiminnan perusedellytys, minkä turvaaminen on hallituksen tehtävä.
On vain määrittelykysymys, miten se tapahtuu nykylainsäädännön puitteissa. Sen ei pitäisi olla monimutkaisempaa, kuin esimerkiksi dronien lentokiellon määrääminen.
Kansallisen turvallisuuden perusteella pitäisi logistiikan lakot kieltää ja sallia korkeintaan silloin, kun lakko ei liity mihinkään muuhun työtaisteluun tai poliittiseen lakkoon.

TapioYli-Kovero
Sitoutumaton Hämeenlinna

Kansantaloustieteiljä, keksijä, yrittäjä.
Oman tien kulkija. Kirjoitti 1987 omakustanteen "Keisarin uudet aattet", jossa ennusti, että tuolloinen kovan markan politiikka johtaa suureen devalvaatioon ja 300.000 hengen työttömyyteen, mikä myös toteutui. Ennakoin myös, että Neuvostoliitto siirtyy kapitalismiin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu