Tietomurrron liikeidea

Tietomurron tekijää ei voi olettaa tyhmäksi. Oletettavasti Vastaamon asiakkaiden henkilötiedot ovat löytyneet hakkeroinnin sivutuotteena, koska mielenterveyspotilailla tuskin on sellaista omaisuusmassaa, jonka takia hakkerointiin kannattaisi ryhtyä. Henkilötiedot eivät sisällä pankkitilin saldoja ja luottotietoja. Osoitteiden perusteella uhrien etsiminen on työlästä.

Näin ollen hakkeri on melko varmasti törmännyt henkilötietoihin muussa yhteydessä ja keksinyt niille käyttöä pelottelulla tapahtuvan kiristyksen muodossa. Hakkerilla ei ole ollut aikomustakaan julkaista tietoja, koska julkaisusta ei saa rahaa ja julkaisu sisältää riskin melkein varmaan paljastumiseen. Edes henkilötietojen väärinkäyttö ei ole kannattavaa, koska tietomurron kohteena olleiden henkilöllisyysvarkaudet joutuvat varmasti poliisin eriyistutkimuksiin. Julkisuudessa ei ole kerrottu yhdestäkään henkiltietojen julkaisusta.

Kiristyksen markkinoinnista ovat huolehtineet media ja valtiovalta. Hakkerin osalta case is closed, bitcoineja tulee mitä tulee. Jutun pitäisi työllistää enää tietoturvan ammattilaisia. Valtiovalta ja poliisit voivat keskittyä omiin hommiinsa.

TapioYli-Kovero

Kansantaloustieteiljä, keksijä, yrittäjä. Oman tien kulkija. Kirjoitti 1987 omakustanteen "Keisarin uudet aattet", jossa ennusti, että tuolloinen kovan markan politiikka johtaa suureen devalvaatioon ja 300.000 hengen työttömyyteen, mikä myös toteutui. Ennakoin myös, että Neuvostoliitto siirtyy kapitalismiin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu