Työttömän palkkaamisen mahdottomuus

Ajattelin palkata henkilön ajoittain toistuviin töihin tilapäiseksi avuksi. TE-keskuksesta ei löytynyt yhtään työnhakijaa, vaikka työntekijän taustalla ei ollut merkitystä.

Näyttää siltä, että työvoimaviranomaiset menevät pylly edellä puuhun mitään saavuttamatta. Näyttää siltä, että systeemi toimii niin, että työnantajat ilmoittelisivat työvoimatoimistolle minkälaista työvoimaa he haluavat, jonka jälkeen työvoimaviranomaiset ehdottelisivat joitakin henkilöitä.

Minä en käy turhanpäiten kirjoittelemaan kaikkia vaihtoehtoja paperille odottaen, että työvoimaviranomaiset ehdottelisivat heidän mielestään sopivia henkilöitä. Tällainen turha menettely on aikaa vievää, Tarvitsen työntekijää nyt enkä viikkojen päästä. Idioottimaisten tietosuojasäädösten tulkintojen takia työttömien työnhakijoiden nimiä ei julkaista. Tämän takia työvoimatoimiston tulokselliseksi työksi jää lähes yksinomaan palkkatuen jakaminen pitkäaikaistyöttömille.

Jos oikeasti halutaan auttaa ihmisisä työnhaussa, niin pitäisi olla lista halukkaista työnhakijoista taustatietoineen. Tällöin työhön halukkaiden työttömäksi ilmoittautuvien pitäisi ilmoittautua työtä haluavien listalle, missä he antaisivat suostumuksensa nimensä julkaisemiseen. Rekisterissä pitäisi olla työnhakijan tietoihin ja jonkinlainen lajitteluavain sille, minkälaista työtä kukin työnhakija etsii.

Tällainen lista olisi hyvä siinäkin mielessä, että pelkästään päivärahan takia työttömäksi ilmoittautuneet eivät sekoittuisi oikeasti työtä haluaviin ja voisivat olla piilossa työnantajilta kuten nykyisinkin.

 

 

+6
TapioYli-Kovero
Sitoutumaton Hämeenlinna

Kansantaloustieteiljä, keksijä, yrittäjä.
Oman tien kulkija. Kirjoitti 1987 omakustanteen "Keisarin uudet aattet", jossa ennusti, että tuolloinen kovan markan politiikka johtaa suureen devalvaatioon ja 300.000 hengen työttömyyteen, mikä myös toteutui. Ennakoin myös, että Neuvostoliitto siirtyy kapitalismiin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu