Yleiset koronarajoitukset pitäisi poistaa, koska niistä ei ole ollut käytännön hyötyä

Saatavissa olevan tiedon perusteella koronaan oli 11.5.2020 mennessä kuollut 222 henkilöä, joiden ikä oli tiedossa. Outoa muuten, että Suomessa voi kuolla ilman että kuolleen henkilöllisyydestä on tietoa.

Näistä kuolleista 9 oli alle 60-vuotiaita. Eri maiden tilastojen (ks Uuden Suomen puheenvuorosta Petri o.Kiisken useat blogikirjoitukset) mukaan noin 95 % alle 60 vuotiaina kuolleista sairasti yhtä, useimmiten montaa kuolinriskiä lisäävää tautia. Tämä huomioon ottaen yksi tai ei yhtään alle 60-vuotiasta tervettä on kuollut koronaan eli korona on varsin vaaraton tauti terveille alle 60-vuotiaille.

Ruotsissa oli 3401 koronaan kuollutta. Näistä 154 kuollutta oli alle 60 vuotta vanhoja. Väkiluvun suhteessa laskien alle 60-vuotiaina kuolleita oli 81. Kun ottaa huomioon ym. 95 % perussairaiden osuuden niin Ruotsissa on kuollut Suomeen verrattuana 4 tervettä alle 60-vuotiasta henkilöä.

Pelkillä luvuilla laskien Suomi on säästänyt liikkumisrajoituksilla 3 alle 60 vuotiaan hengen yli 10 miljardin kustannuksilla. Onko se ollut sen arvoista? Talouden romahtamisen takia itsemurhaan ja stressiin kuolleitten määrä tulee osoittautumaan moninkertaiseksi.

Kun liikkumisrajoituksista päätettiin, oli yhtenä perusteluna tehohoidon kapasiteetin riittävyys, jota haluttiin turvata hidastamalla tautia talouden kustannuksella. Nyt on osoittautunut, ettei tauti ole kuolemaksi aktiiviväestölle ja että tehohoidon kapasiteetista on käytössä vain kuudesosa.

Kaikki yleiset rajoitukset pitäisi poistaa, koska ne eivät vähennä aktiiviväestön kuolleisuutta, jota ei ole. Vastapainoksi pitäisi varmistaa, ettei laitoshoidossa olevien suojaaminen enää petä kuten on tapahtunut. On arvioitu, että puolet kuolleista on ollut laitoshoidon asukkeja. Nämä asukit eivät enää käy urheilukilpailuissa tai ravintoloissa. Liikkumisrajoitukset eivät ole heitä suojanneet, tartunnat on viety heille.

Kotona asuvat täysvaltaiset yli 60-vuotiaat ja perussairaat määräävät itse elämästään ja pystyvät itse määräämään minkälaisella riski- ja rajoitustalolla elävät, joten ei ole mitään syytä ylläpitää minkäänlaisia yleisiä liikkumisrajoituksia, ohjeet ja suositukset riittävät.

TapioYli-Kovero

Kansantaloustieteiljä, keksijä, yrittäjä. Oman tien kulkija. Kirjoitti 1987 omakustanteen "Keisarin uudet aattet", jossa ennusti, että tuolloinen kovan markan politiikka johtaa suureen devalvaatioon ja 300.000 hengen työttömyyteen, mikä myös toteutui. Ennakoin myös, että Neuvostoliitto siirtyy kapitalismiin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu