Nainen työelämässä

Päivän otsikot syyttävät naisen syrjinnästä työelämässä. Kyseessä on tapaus, jossa naisen palkkaa on alennettu ja tehtäviä kevennetty, kun hänestä on tullut perheenäiti. Onko
kyseessä syrjintä vai onko kyseessä mediavyörytystä nykyaikaisilla sanoilla ja termeillä. Mielestäni mediassa käytetään joitakin opittuja sanoja ilman, että sanojen sisältöä juurikaan mietitään.

Nainen, joka on juuri tullut äidiksi, ei ole syrjitty ihminen vaan hän on miehensä rakkauden kohteena, hän on lapselleen (lapsilleen) kaikki kaikessa, hän on sukunsa ihailun kohteena ja
keskipisteenä omassa lähipiirissään.

Minkä vuoksi hän valittaa syrjinnästä?

Olemme jo pitkään yhteiskunnassamme tottuneet ajattelemaan kaikkea toimintaa melkein vain rahan kautta. Rahalla tunnutaan mittaavan työn arvo ja melkeinpä myös ihmisarvo.

Inhimilliseltä kannalta esille nousseessa mediatapauksessa näyttäisi kuitenkin olevan kyse enemmän inhimillisyyden osoittamisesta kuin syrjinnästä. Työtaakka kevenee samalla kuin
kotiasiat vaativat naisen huomiota enemmän.

Työpaikat eivät ole sama asia kuin sosiaalisektori vaan työpaikat ovat yrityksiä, josta siihen sijoittaneet ihmiset odottavat itselleen hyvää tuottoa ja kannattavuutta. Kaikki yrityksessä liikkuvat rahat tulee mitata, jotta yritys pysyy yrityskentässä ja menestyy kaikkien, sekä omistajien että työntekijöiden hyväksi.

Olemme pitkään yhteiskunnassa tottuneet vain nouseviin trendeihin ja nouseviin palkkoihin.
Mielestäni myös alenevaa palkkalinjausta pitää voida noudattaa, kun se on välttämätöntä
ja tarpeellista yritysten menestymisen ja pysyvyyden kannalta. Kirjoitan tästä blogijutussani Talouskäyrät.

Kyseisessä tapauksessa mielestäni syrjintä sanaa käytetään väärin. Ihminen, jonka osalla on paljon onnea elämässä, ei ole oikeutettu tuota sanaa käyttämään. Naiset, joille perhe-elämää ei ole siunaannut, voivat työelämässä toimia tehokkaammin, joten on oikeudenmukaista, että heillä työelämässä on hieman paremmat edutkin kuin naisilla, jotka onnekseen voivat käyttää resurssejaan myös perhe-elämän hyväksi. Perhe-elämä ihmisen elämässä on sitä suurinta onnea, olisi hyvä oppia siitä nauttimaan onnena sellaisenaan, eikä mitata onnea vain rahassa.

 

 

TarjaKaltiomaa
Espoo

Kirjailija, filosofi, runoilija, valokuvaaja: aiheena Kristillinen filosofia. Kirjoittelen omalle verkkosivustolleni Tyhjäpaperi UUSI OSOITE http://www.tyhjapaperi.fi kristillisyydestä filosofisen näkemyksen ja kirjan Kristillinen filosofia perusteella. Kuulun evankelis-luterilaiseen seurakuntaan ja vaikutan seurakunnassa tavallisena seurakuntalaisena. Olen puolueisiin sitoutumaton, "monipuoluediggari", seuraan politiikkaa ja yhteiskunnallista keskustelua maltillisesti. Jäsenyyksiä yhdistyksissä: Espoon Kirjailijat ry jäsen vuodesta 2013 (hallituksessa vuonna 2022), Soukan Kamerat ry hallituksen jäsen vuodesta 2014, yhdistyksen sihteeri, Luonnonfilosofian seura jäsen vuodesta 2013, Suomen Filosofinen yhdistys jäsen vuodesta 2013, kotiseutuyhdistys Kivenlahti-Stensvik ry kannatusjäsenyys. Olen kirjailija ja yhteiskunta-aktiivinen seniorikansalainen, eläkkeellä atk-uran jälkeen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu