Kirjeenvaihtoa – ihmisoikeudet – uskonto

Kirjettä postittamassa.

Kirjoituksessa Twitter – Sähköposti – Kirje

aiheesta Ihmisoikeudet

 

Twitter

Tarja Kaltiomaa

@KaltiomaaTarja

 

16s

@sirpa_rautio

@susanmvilla

Pyydän, että Ihmisoikeuskeskus ottaa lausunnossaan huomioon myös kirjani Kristillinen filosofia, julk. 2013 e-kirjana, nyt odottaa julkaisua. Kirjassa on tärkeitä näkökulmia ihmiskunnasta ja sen jatkuvuudesta Lisätietoja

@KaltiomaaTarja

@TarjaKaltiomaa

 

 

Sähköposti

 

Ihmisoikeuskeskus

Sirpa Rautio

Susan Villa

Arkadiankatu 3
00102 Eduskunta

 

Uskontokielteisyys pitää ohittaa ja ylittää kirjojeni otsikoiden osalta. Kyse on elämän jatkuvuudesta ihmiskunnassa. Kirjoitin kirjani Kristillinen filosofia vuosina 2001 – 2005 ja niissä on tärkeää asiaa, joka pitää tietää ja huomioida kansainvälisesti ihmiskunnasta puhuttaessa. En käsittele kirjoissani varsinaisesti uskontoa enkä kristinuskoa kirjan sateenvarjonimestä huolimatta, vaan ihmisen mahdollista jopa yksilökohtaista jatkuvuutta maailmassamme ja mitä asioita siihen saattaa liittyä. Ihminen on biologinen nisäkäslaji maapallolla ja kun nykyään puhutaan jo jatkuvuudesta, vaarana on ohittaa liiallisessa hypetyksessä perusasiat, mitkä liittyvät perheeseen ja sukuun. Esimerkiksi verkkosivuillanne ei mainita tärkeimpänä asiana perhettä ja sukua, vaan vammaiset. Pitkällä tähtäyksellä pitää olla ihmislajin terveys ja jatkuvuus, ja tähän liittyy myös uskonnon hyväksyminen.

 

Edelleen kaikesta polemiikista huolimatta perhe, avioliitto miehen ja naisen välillä ja sukutraditiot eri maissa ovat tärkeimpiä ihmiskuntaa koskevia kysymyksiä. Poliitikot ja politiikka ovat liian lyhytkestoinen asia jatkuvuudesta ja sen puhumisesta keskusteltaessa. Länsimaissa ja kristittyjen alueilla kirkko ja kirkkolaitos kohtaavat ihmisten henkisen puolen jatkuvuudessa ja vaikuttaa siltä, että tämä peruselämänjatkuvuusnäkökulma politikoinnissa ja ihmisten oikeuksista puhuttaessa lähes ohitetaan. Ihmisillä maailmassa on myös velvollisuuksia. Suomalaiset uuden valtion omistajina näyttävät usein unohtavan, missä kansainvälisessä kontekstissa he toimivat. Monet muut maat ovat jopa tuhatvuotisia kansankuntia, jolloin saattaa olla vaarana tietynlainen varovaisuuden puute, jos ei ole myös uskonnollisesti sivistynyttä näkökulmaa keskustelussa.

 

Laitoin lähettämäni twiitin tämän viestin yläreunaan.

 

Olen tehnyt useita vuosia työtäni, jotta kirjani Kristillinen filosofia huomattaisiin ja otettaisiin Suomessa vastaan. Niin ei vielä ole tapahtunut, vaikka ne olivat julkaistuina Elisa Kirjassa. Tilanne tällä hetkellä on, että saisin saamieni neuvojen mukaan julkaistua e-kirjoina edelleen myös Elisa Kirjassa, mutta tarvitsisin suomalaisilta toimijoilta suosituksia julkaista kirjani myös pahvikirjoina. Pyydän teiltä arvoisat suomalaiset ihmisoikeusaktivistit tukea ja tietoa, mikä taho Suomessa voisi auttaa kirjonen julkaisussa. Olen ollut kirjojeni osalta yhteydessä Suomalaisen Kirjallisuuden Seuraan, mutta tarvitsen asiassa suosittelijoita.

 

Teette tärkeää ja arvokasta työtä ja siksi tämä viestikin.

 

Tarja Kaltiomaa

kirjailija

 

 

Kirje

 

Kirjeitä lähtemässä postiin.

 

Kirjettä postittamassa.

Ote verkkosivultani Tyhjäpaperi ( http://www.kolumbus.fi/tyhjapaperi ) Perhesuhteet – Uskonto. Uskonnon merkitys on kaikkialla maailmassa tärkeä ja siitä pitää puhua maltillisesti, mutta sitä ei pidä ohittaa.

Perhesuhteet—uskonto

Perheen ydin on miehen ja vaimon muodostama parisuhde. Mies kosii sydämensä valittua ja tämä vastaa myöntävästi, jolloin järjestetään häätilaisuus, jossa uusi perhe virallisesti muodostuu. Kristillisessä elämänpiirissä ennen häätilaisuutta haetaan viralliset kuulutukset, joilla tulevista häistä tai vihkiäisistä ilmoitetaan. Tämä on tärkeää, jotta voitaisiin estää mahdollinen piileväkin sukurutsa.

Perhesuhteista tarkemmin tämän sivuston kirjoituksessa Perhesuhteet.

Uskonto on yhteinen usko siihen elämäntapaan, jota uskonto kannattelee.

Uskonto määrittää yhteiskunnan perustana ihmisten elämäntavan.

Elämäntapa on muodostunut kullakin alueella, kussakin maassa, alueen luonnon sallimien olosuhteiden mukaan.

Noudattamalla alueen kulttuuria ja elämäntapaa elämä maassa jatkuu, ihmisiä syntyy ja kuolee; kulttuuri pysyy samanlaisena vuosisadoista toiseen, koska silloin uskonto kannattelee ihmisten elämää maassa, alueella. Uskontoja ja elämäntapauskomusperusteista elämäntapaa on ollut ihmissuvuissa kirjoitustaidon alettua.

Uskonto muun muassa määrää miehen ja naisen keskinäisestä suhteesta kulttuurisesti. Kristillisyydessä perustava kulttuurinen elämäntapa on yksiavioisuus.

(Uskonnosta riippumatta ihmisellä saattaa olla hiljainen sisäinen uskonsa itsensä suhteen. Uskonnon vapautta on uskoa itsensä suhteen tai olla uskomatta.)

Uskonto määrittää yhteisen kulttuurisen pohjan, yhteiset elämäntavat.

18.9.2020 Tarja Kaltiomaa

 

 

 

 

TarjaKaltiomaa

Kirjailija, filosofi, runoilija, valokuvaaja: aiheena Kristillinen filosofia. Kirjoittelen omalle verkkosivustolleni Tyhjäpaperi ( http://www.kolumbus.fi/tyhjapaperi ) kristillisyydestä nimenomaan filosofiana, ei uskontona. Kuulun evankelis-luterilaiseen seurakuntaan ja vaikutan seurakunnassa tavallisena seurakuntalaisena. Olen puolueisiin sitoutumaton, monipuoluediggari, seuraan politiikkaa ja yhteiskunnallista keskustelua maltillisesti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu