Maailman parantaminen

Piirros, havainnekuva Suomen Kaarina, missien missi. Piirros: Tarja Kaltiomaa

Totutusti ja perinteisesti maailman parantaminen annetaan kauneuskuningattarille. He kisaavat kauneuskilpailussa voittajan paikasta ja voittaja saa sanoa ääneen kaikkien yhteisen toivomuksen pelastaa maailma ja tuoda rauhaa maailman ihmisille. Tämä asia jo 1900-luvulta lähtien on paljon paljon parempi ja vahvempi kannustus kuin mikään ikinä. Toivottavasti nuoret kauniit naiset eivät ikinä luovuta maailmaa parantamasta.

Sanoisin kuitenkin, että monen naisen kauneus hieman rapistuu vuosikymmenten mittaan, kun ikää alkaa karttua. Ulkoinen kauneus ei ole enää yhtä hehkeä kuin missivuosina, mutta sisäinen kauneus ja maailman parantaminen voi jatkua ja kehittyä koko iän ajan.

Mistä ihminen saa voimaa ja rohkeutta maailman parantamiseen?

Mistä ihminen saa motivaation maailman parantamiseen?

Vaikka ihminen pieni, maailma iso.

Kukin saa voimaa läheisiltä ihmisiltä ja elämän mittaan tutuksi tulleelta itseltään, omia voimavaroja vapautuu käyttöön ihmisen kypsyessä iässään.

Verratkaamme maailman parannustilanteita ihmisten mittaan.

Missiksi valittu saa paljon tukea ja kannustusta muilta ihmisiltä ja muiden ihmisten huomio kirvoittaa hymyn – kauniin hymyn – huulille ja olemukseen. Ihminen, nuori nainen, saa rohkeutta puhua asioista muiden ihmisten parissa. Moni nainen on vielä nykyäänkin, vaikka heillä olisi kaikki maailman motivaatio hallussaan, melko arka maailmaa puolustamaan.

Vanhempi nainen, joka on jo monesti lannistettu julkisen puheen tiimoilla (ruma, lihava, liian laiha, liian pitkä, liian tyrkky, liian ystävällinen, liian puhelias, liian sulkeutunut, uskollinen, uskoton, epäsosiaalinen, epänaisellinen, epä-äiti, epäilyttävä jne jne) voi silti alkaa pelastaa maailmaa omiksi hyvikseen – koska usko, toivo ja rakkaus. Ehkä maailma jatkuu puolustuksella ja ehkä voi taas hypätä maailman kelkkaan, kun se on olemassa.

Naisilla on paljon syytä puolustaa maailmaa. Nainen – äiti – on synnyttänyt maailman lapsen, lapsia ja toivoo näiden elävän hyvin ja yleensä vielä paremmin kuin itse elää. Maailman hyväksi toivotaan, toivotaan, toivotaan, lauletaan…

Valokuvaajana ja taiteiden näkijänä näen maailmassa paljon kaunista ja paljon puolustettavaa, hyvää. Maailmaa kannattaa puolustaa, maailma kannattaa ihmistä. Nyt ja tulevaisuudessa.

Ihmisen henkinen jatkumo. Toivo, tulevaisuus, elämä, elämä jatkuu.

Hyvää Joulua kaikki maailman ihmiset!

Ja Onnellista Uutta Vuotta 2023,

21.12.2022 Tarja Kaltiomaa

 

TarjaKaltiomaa
Espoo

Kirjailija, filosofi, runoilija, valokuvaaja: aiheena Kristillinen filosofia. Kirjoittelen omalle verkkosivustolleni Tyhjäpaperi ( http://www.kolumbus.fi/tyhjapaperi ) kristillisyydestä nimenomaan filosofiana, ei uskontona. Kuulun evankelis-luterilaiseen seurakuntaan ja vaikutan seurakunnassa tavallisena seurakuntalaisena. Olen puolueisiin sitoutumaton, monipuoluediggari, seuraan politiikkaa ja yhteiskunnallista keskustelua maltillisesti. Jäsenyyksiä yhdistyksissä: Espoon Kirjailijat ry hallituksen jäsen vuodesta 2022, Soukan Kamerat ry johtokunnan jäsen vuodesta 2013, Suomen Luonnonfilosofian seura jäsen vuodesta 2013, Suomen Filosofinen yhdistys jäsen vuodesta 2013, kotiseutuyhdistys Kivenlahti-Stensvik ry kannatusjäsenyys. Olen yhteiskunta-aktiivinen eläkeläinen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu