Vanha sanonta: Vedetään kuin pässiä narusta

Suomen lippu on kaunein lippu Suomen saloissa.

Vanha sanonta ”vedetään kuin pässiä narusta” näyttää näin alkusyksyn tunnelmissa toteutuvan monessa. Pässi saattaisi, jos saisi rauhassa tehdä pässin töitään, pidättäytyä siinä, mikä pässille on tässä maailmassa tarkoitettu, mutta kun ei. Joku vetää pässiä muihin puuhiin ja siten se ei voi keskittyä rauhassa pässinä olemiseen.

Suomi on valtio, jolla on oma valtio- ja hallintojärjestelmänsä. Esimerkkinä pässistä voisi mainita uuden hallituksen. Kun se ei perehdy siihen, mikä on tässä esimerkissä pässin velvollisuudet – hallitus ei kuitenkaan ole pässi, mutta hallitus ei ole myöskään luonnostaan hallitus, ellei se perehdy aidosti siihen, mikä sen tehtävä on. Miten se voisi perehtyä. Voin mainita, että jos hallituksen tukena oleva virkamies- ja avustajakunta ei tiedä hallituksen tehtäviä, se voi vain itse perehtyä. Se voi mennä Eduskunnan kirjastoon ja lukea siellä hallituksen ja muun hallintojärjestelmän toiminnan tarkoituksesta ja tehtävistä ja siten ottaa omat suitset omaan haltuun. Tämä pitää jokaisen hallituksen pääministerin tehdä ja jokaisen ministeriksi valitun tehdä.

Muutoin tuloksena on epämääräinen harhailu ja oleskelu hallituksen työhuoneissa ja tuleminen vedetyksi asioihin, jotka eivät lainkaan ole hallituksen tehtäviä.

Suomi eikä suomalaiset ole niin sanottuja rasisteja, koska heidän ei tarvitse olla.

Koko rasismikeskustelu ja sen mukaiset mukapäätökset ovat täysin turhia.

Kerron miksi. Ihmiset eivät ole rotuja. Ihmiset ovat eri tyyppisiä ihmisiä kansakuntien ja muun muassa henkisen perimänsä mukaisesti omanlaisiaan yksilöitä ja fenotyypiltään tunnistettavia ja vaihtelevia ihmisiä.

Se, että Suomen hallitusta ja eduskuntaa pidetään jonkinlaisessa rasismikeskustelun otteessa, saattaa olla pässin vetäjän etu. Kuka vetää pässiä narusta? Kenen etu rasismikeskustelu on?

Sillä aikaa, kun Suomen hallitus ja eduskunta käy täysin turhaa polemiikkia turhasta aiheesta, se on tietenkin pois muusta pahanteosta. Jos hallituksen edustajat eivät kautensa alussa ole tutustuneet määrämuotoisiin hallitustehtäviinsä, onkin ehkä parempi, että joku vetää sitä narusta kuin pässiä konsanaan.

Olisiko tästä linkistä apua asian ymmärtämiseen:

Verkkosivusto Tyhjä paperi Nostalgiaa (tyhjapaperi.fi)

Suomi ei ole monikulttuurimaa, vaan suomalainen elämäntapa perustuu kristilliseen oppiin, jota evankelis-luterilaisen kirkon tehtävänä on kunnioittaa ja opastaa paimenvastuussa olevan papiston avulla. Myös ortodoksinen uskontotraditio on sallittu. Suomessa ei pidä asettaa ehdolle vaaleihin kuin vaalikelpoisia kunnolliseksi todettuja syntyperäisiä Suomen kansalaisia. Sillä aikaa, kun poliitikot on johdateltu väittelemään ja keskustelemaan muille yhteiskuntatoimijoille kuuluvista asioista, saattaa monia oman maan hallintoasioita jäädä vaille huomiota.

6.9.2023 Tarja Kaltiomaa

 

Aiempia kirjoituksiani Puheenvuorossa:

Kirja: Kansantalouden uudet mahdollisuudet | Uusi Suomi Puheenvuoro

 

TarjaKaltiomaa
Espoo

Kirjailija, filosofi, runoilija, valokuvaaja: aiheena Kristillinen filosofia. Kirjoittelen omalle verkkosivustolleni Tyhjäpaperi UUSI OSOITE http://www.tyhjapaperi.fi kristillisyydestä filosofisen näkemyksen ja kirjan Kristillinen filosofia perusteella. Kuulun evankelis-luterilaiseen seurakuntaan ja vaikutan seurakunnassa tavallisena seurakuntalaisena. Olen puolueisiin sitoutumaton, "monipuoluediggari", seuraan politiikkaa ja yhteiskunnallista keskustelua maltillisesti. Jäsenyyksiä yhdistyksissä: Espoon Kirjailijat ry jäsen vuodesta 2013 (hallituksessa vuonna 2022), Soukan Kamerat ry hallituksen jäsen vuodesta 2014, yhdistyksen sihteeri, Luonnonfilosofian seura jäsen vuodesta 2013, Suomen Filosofinen yhdistys jäsen vuodesta 2013, kotiseutuyhdistys Kivenlahti-Stensvik ry kannatusjäsenyys. Olen yhteiskunta-aktiivinen seniorikansalainen ja eläkeläinen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu