Vihreät luontoarvot politiikassa

Suomessa ei pidä laillistaa huumeita. Piirros: Tarja Kaltiomaa

Kannanotto huumeiden laillistamista vastaan!

Teema-kanavalla juuri äsken (12.9.2021 juuri ennen klo 18:00) oli uutinen Vihreät-puoluekokouksessa nousseesta kannasta sallia kannabis-huumeet Suomessa.

Onko puolueessa tultu ajatelleeksi kaikkia asiaan vaikuttavia seikkoja ja asiasta seuraavia seikkoja?

Nyt Suomessa on sallittuina nautintoaineina väestön pitkään totuteltuja aineita tupakka, tee, kahvi, alkoholi. Nuuska ei ole sallittu Suomessa, mutta monet käyvät ostamassa sitä Ruotsista. Tupakka on todettu haitalliseksi nautintoaineeksi savuineen ja nikotiinimyrkkyineen, mutta tupakkaa on poltettu jo pitkään ja tupakoivat ihmiset ovat rakentaneet tämän maan. Tupakka ei siis ole vienyt työkykyä eikä ilmeisesti ole heikentänyt ihmisten henkisiä kykyjä. Fyysisesti tupakka aiheuttaa kuoleman usein nuorempana kuin tupakoimaton ihminen keskimäärin kuolisi, mutta elämänikä kullakin on rajallinen kuitenkin.

Kannabis huume saattaa aiheuttaa työn vieroksumista. Ihminen menettää työ- ja opiskelumotiivinsa ja on vaarassa luisua vielä vakavampien huumeiden käyttäjäksi.

Suomessa kannabista ei pidä laillistaa.

Sen sijaan pitäisi vakiintunut huumekäyttö muuntaa reseptikäytöksi, jossa aineen käyttö on lääkärin valvonnassa. Tällöin käyttäjille voi muodostua käsitys siitä, että huumeesta on mahdollista myös vieroittautua.

Suomi on pohjoinen maa, jossa luonto-olosuhteet maan sijainnin kannalta ovat vaativammat elää kuin etelämmässä sijaitsevat maat. Suomessa yhteiskunnan laitamille ja syrjään joutunut ihminen jäädessään mahdollisesti rahoituksen ja työn tekemisen ulkopuolella on vaarassa talvella jäätyä kuoliaaksi.

Suomessa oli vielä 1960- ja 1970-luvuilla niin sanottua rappioalkoholistikansaa, jotka nukkuivat ulkohökkeleissä ja autiotaloissa ja milloin missäkin. Tämä oli seurausta alkoholin liikakäytöstä. Alkoholin osalta on jo nykyään vieroituskursseja ja parantoloita. Emme varmaan kansalaisina haluaisi nähdä uutta rappioalkoholismin tai huumeholismin haitta-aaltoa.

Huume vie itsemääräämistahdon ja työkyvyn. Sitä ei tee tupakka, joten tupakkaan ei kannata vedota huumeita puolustaessaan. On järkyttävää, että laillinen puolue vaatisi huumeiden laillistamista!

Kaikkien huumaavien aineiden käyttäminen ja varsinkin laillistaminen heikentää tulevien polvien ja perheiden asemaa maassa. Ihmisten motivaatio elää heikkenee ja sen myötä myös moraali heikkenee. Yhteiskuntaan vakavasti suhtautuminen laillisine avioliittoineen, joka on miehen ja naisen muodostama liitto, vähenisi. Siitä jo nyt merkkejä?

12.9.2021 Tarja Kaltiomaa

 

+1
TarjaKaltiomaa
Espoo

Kirjailija, filosofi, runoilija, valokuvaaja: aiheena Kristillinen filosofia. Kirjoittelen omalle verkkosivustolleni Tyhjäpaperi ( http://www.kolumbus.fi/tyhjapaperi ) kristillisyydestä nimenomaan filosofiana, ei uskontona. Kuulun evankelis-luterilaiseen seurakuntaan ja vaikutan seurakunnassa tavallisena seurakuntalaisena. Olen puolueisiin sitoutumaton, monipuoluediggari, seuraan politiikkaa ja yhteiskunnallista keskustelua maltillisesti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu