Antti Rinne on liian kova luu Sipilän keskustalaisille

Politiikantoimittajat Kreetta Karvala ja Lauri Nurmi SK:ssa en Yllä kuva: Tuhansien ihmisten mielenosoitus Helsingin Senaatintorilla 2018 Sipilän hallituksen aktiivimallin eli työttömyysturvan uudistamista vastaan.

Sipilän oikeistokeskusta, uskonpiirit sekä keskustan kärkipoliitikot ovat ajaneet koko keskustan hengettömään tilaan operaatio-AnttiRinteen takia. Keskiviikkopäivä 4.12 oli aiottu välikysymysajankohdaksi mutta siitä tulikin keskustan kiirastulipäivä. Ja täysin itse aiheutettuna. He heräsivät ikäänkuin krapulasta likaisen poliittisen pelin jälkeen. Poliittinen kiihko oli sammuttanut terveen järjen ja aikuismainen käytös unohtui. Mitä seuraamuksia viime viikon lopusta tuli? Juuri tällä hetkellä voi ainakin sanoa, että Keskusta on Suomen epäluotettavin puolue äänestäjien kannalta. Politiikan toimittajien Kreetta Karvalan ja Lauri Nurmen paljastukset Iltalehdessä ovat hirvittävää luettavaa.

Susanne Päivärinnan haastattelema Antti Kurvinen kiemurteli toimittajan edessä eilen illalla eikä saanut kunnon sanaa ulos suustaan miksi Rinne rusikoitiin näin säälimättömästi. Kurvisella itsellään oli kuitenkin hymy huulillaan ja kettunhäntä kainalossaan kun Päivärinta tiedusteli hänen ministeripaikastaan. Niin, mielestäni asiat eivät näin mutkattomasti voi mennä Antti Kurviseltaan rehellisyyden ja luotettavuuden nimissä. Keskusta sortui uskomattomaan pelin politiikkaan huonoimmalla mahdollisella hetkellä. Voivatko he tämän jälkeen edes kuvitella olevansa kumppanina ylipäätään missään hallituskoalitiossa? Entäpä johdetaanko taas Katri Kulmunin pään yli Kempeleeltä ja Pohjanmaan lakeuksilta kiperien hallitustilanteiden sattuessa?

Postihässäkkä ei ollut siis syy pääministeri Rinteen erottamiseen vaan kauna Rinnettä kohtaan. Viime perjantai iltana 19.52 Juha Sipilä oli liittynyt keskusteluryhmään, jossa keskustan kiihkomielisillä keitti jo pahasti. Iltalehdelle vuotaneiden salaisten viestien mukaan keskustalaiset ”operaatio-AnttiRinteen keikauttamiseen” lähteneet olivat nimeltä mainiten Sipilä, Lohi, Kärnä, Pylväs, Torniainen, Könttä ja Antti Kurvinen sekä Hanna-Kaisa Heikkinen. Tältä irralleen hurahtaneelta joukkueelta katosi suhteellisuudentaju ja polittinen arvokkuus. Sen lisäksi he tärväsivät Katri Kulmunin poliittisen uran. Suomen oloissa tuli iso poliittinen maanjäristys.

Sen taustalla oli kytenyt ideologista kiukkua sekä suurta kateutta Rinnettä kohtaan, joka oli saanut ripeästi aikaan viime hallitusneuvottelut ja hänellä oli valta ja kyky valita ministereiksi parhaita naisia ja miehiä. Kaikki eivät sitten kuitenkaan olleet luotettavia. Rinne ei ollut valinnut vain miehiä kuten Juha Sipilä laittoi aikoinaan tärkeimmille ministeripaikoille. Tätä mennyttä viisikkohallitusta ei helposti upotettu nyt vaikka perimmäinen tarkoitus oli tuhota se välikysymystilanteessa. Onnistuttiin kuitenkin mustaamaaan Suomen mainekin kun lopuillaan on EU-puheenjohtajuuskausi. Antti Rinteelle ei käynyt pahastikaan, hän ei häviä minnekään politiikasta. Hän jatkaa ryhdikkäästi eteenpäin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu