Sietämättömän leimaavaa parjaamista

Siitä asti kun MOT-ohjelman tekijä oli kiilannut itsensä 10.10.2020 Kansalaistorin mielenilmaisijoiden joukkoon ja oli tehnyt messevän ohjelman heistä – muutamasta – siitä lähtien muullakin medialla on ollut yksi jalusta jatkaa parjaamista. Tähän samaan kömmähti myöskin HS:n päätoimittaja Antero Mukka. (HS: 21.3) Ajankohta oli otollinen sillä Suomen oloissa erittäin näkyvä suurkulkue (20.3) Senaatintorilta Kansalaistorille vaati kyllä päätoimittajan terävää kynää.

Ensinnäkin Mukka julisti kävelijät veneenkeikuttajiksi, jotka ruokkivat epäluottamusta yhteiskuntaan. Toimittaja veti mutkat suoriksi, että tämä olisi kansainvälisesti masinoitua liikehdintää – tietenkin yksinkertaisuudessaan kaikenlaisia koronapandemiatoimia vastaan. Mukan tavalla itse mielenilmaus ”täytti niin vastuuttomuuden kuin typeryydenkin tunnusmerkit.”

Entäpä Mukka itse? Onko toimittajaihmiseltä sivistynyttä ja hyvän journalismin tunnusmerkit täyttävää tuomita mielenosoittajia kulkutautimyönteisiksi ja samalla tehdä ihmisten vakaumukset ja näkemykset naurunalaiseksi Suomessa. Onko hyvä tapa niputtaa heitä rajoitekriittisiksi, jotka vastustavat maskeja, rokotteita ja muitakin ”koronan vastaisen taistelun työvälineitä.” Onko tämä todellakin vain korona-ajan journalismia – kevennettyä – jossa suuremmin perhetymättä voitiin lyödä järjestäjän ilmoittama Vapauden puolesta-tilaisuus Mukan tulkinnalla vastakohdaksi epävakauden puolesta. Oliko tällainen haukkuminen vain äreän ihmisen purkaus vaiko oikeaa lehdistön asiantuntijuutta?

Onko muutenkin oikein tässä koronatilanteessa lisätä ihmisten kärsimystä ja saarnata kuin noitavainon aikaiset kirkon ja valtion edustajat, jotka aina tuomitsivat noidan noidaksi kun hän eli – mutta kun hän upposi veteen hän ei ollutkaan noita. No, eihän näillä väärin käsitellyillä noidilla niin väliä ollutkaan kuten, ei myöskään ollut 100 vuotiaalla Andreas Paulsenilla, joka hakattiin kuoliaaksi kirveellä Vardön linnakkeessa syystä, että hän lappalaisena oli soittanut noitarumpua. Ääriolosuhteet ja köyhyyteen vajoaminen tarjosivat valtion ja kirkon ylimyksille silloinkin vallan yli kaiken. Näin se ja yhteisön mustamalaaminen ovat vaikuttaneet kaikkina aikoina.

Takaisin Suurkulkueeseen. Etelän media antoi roiskeita poliisille, ettei se ollut hoitanut tehtäväänsä tarpeeksi hyvin ja riittävän kovin ottein mielenilmaisussa. Tämä polisiin liittyvä rapakampanja levisi FB-sivustoilla juurikin Vasemmiston paheksunnaksi poliisin kyvyttömyydestä koviin toimiin. Mutta itse näin, että poliisi oli paikalla Senaatintorilla, he valvoivat suurkulkuetta vastuullisesti – itse poliisin näkyminen ja ajoneuvot kulkueen aikana sekä Kansalaistorilla eivät olisi voineet paremmin ja sanoisinko tyylikkäämmin onnistua. Ministeri Aino-Kaisa Pekonen oli lehtitietojen mukaan ärhäköitynyt ja hän oli tuominnut kävelijät vastuutunnottomiksi. Näinkö puhutaan entisen rauhan ja ihmisoikeuksien puolueesta – näinkö käy, kun valta sokaisee paljastaen, että ihmisestä voidaan huolettomasti tehdä järjestelmän pelinappula.

Mutta elänkö minä ja päätoimittaja Mukka vielä silloin kun jälkikäteen todetaankin, että PCR-testi on kaikessa julmuudessaan lasten ja aikuisten kiduttamista niinkuin on kiinalaistenkin anustesti ihmisarvoa alentavaa. PCR-testeihin liittynee epävarmuutta ja sen mukaan vääriä tuloksia syntyy ja näin ollen kärsijät ovat syyttömiä – terveinä ja oireettomina. Eikö valtamedia näe tässä hybridistrategiassa ihmisjahdin tunnusta? Sairaat olisi todettava sairaiksi kuten ennenkin mm. sikainfluenssan aikaan eikä niin, että jokainen nenää niiskuttava alistetaan hybridiin ja altistuneet jäljitykseen ja karanteeniin.

Niin, jostain syystä toimttaja Mukka alkoi epäröimään, että olisiko kohtuuttomuutta leimata lauantain mielenosoittajia vielä denialisteiksi – ihmisiksi, jotka kieltäytyvät uskomasta pandemian olemassaoloon. Miksi pandemiaa ei muka olisi? Kyllä se on, koska virus on laajalle levinnyt mutta se ei ole tappava tauti kuin harvoille. Siksi päättäjien pitäisi käyttää omaa tervettä järkeään ja tehdä johtopäätöksiä ihmisten elämän ja Suomen talouden kannalta. Koronatoimet ja varsinkin maskit nuorten käytössä ovat perin kummallisia kuin viruspyydyksiä noin infektioiden torjunnan kannalta. Suojamaskit kuuluvat leikkaussaleihin ja tilannekohtaisiin hoitajien steriileihin toimenpiteisiin, bakteerien ja roiskeiden estoon – eivät valtaväestön kasvoille, avonaisiin roskapönttöihin sekä harakoiden leikkikaluiksi.

Mitä enemmän ihmisiä eristetään totaalisesti sen kovemmin tartunnat ryöpsähtävät seuraavan kerran kun yritetään siirtyä normalielämään. Suomalaisilla ei ole varaa tällaiseen vitkutteluun mihin hallitus on jämähtänyt. Ensinnäkin heidän oman strategiansa pohjalta vaalit olisi pitänyt siirtää heti syksyyn. Kaikki ihmiset yliopisto-opiskelijoista vuoropäiväkotivauvoihin saakka pitäisi vapauttaa kaikista valtiovallan ja viranomaisten käsittelyistä sillä heillä immunologinen puolustus on toimiva. Hallituksen on turha kiristää koronatoimia ja suunnitella ulkonaliikkumiskieltoa kun pitkin aikaan on matkustajia liikkuut 20 000 päivässä ja päälle rekkakuskit, jotka on vapautettu testeistä. Nytkin liikennettä on ollut 1000 päivässä rajoilla mutta THL ei pidä merkittävänä ammatti liikennteen testaamista. (Ykkösaamu: S. Vaaherkumpu 20.3)

Hallitus ja virkamieskunta eivät näytä itse ottavan vastuuta rajojen yli tulevista virusryöpyistä, vaan jatkavat suomalaisten parjaamista ja kiusaamista. Mielestäni valtamedia lyö löylyä lisää sensijaan, että se nostaisi esille kriittistä keskustelua.

 

+3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu