Vanhaa Lasse Lehtistäkin ottaa päähän

Nuorten ilmastolakot ovat herättäneet suuttumusta. Siksi, että heidän ei uskota ymmärtävän ympäristömuutosten syitä ja seuraamuksia. He itse ovat kuulema syyllisiä – hehän vaihtavat kännykkää usein, lentävät ulkomaille ja ostavat merkkituotteita. Näinköhän? Onko yltäkylläisyydessä eläneillä länsimaisilla ihmisillä varaa syyllistää nuoria? Eihän se ole nuorten vika , että maapallo on saatettu huonoon tilaan. Viimeisimmät sukupolvet ja vastuutunnottomat rahanvaltiaat ovat toimineet jo kauan yli maapallon kestokyvyn.

Iso herätys tuli vasta Grete Thunbergin kautta. Ja kummallisesti hän on kiihottanut erikoisesti ukkoikään tulleita miehiä kuten suomalaista Lasse Lehtistä. Hän on kirjoittanut, että Grete on söpö soturi, ilmastopelolla säikytelty lapsi. Lehtinen kuvaa ilmastotouhua lahkoksi. Niissä piireissä hänen mukaansa aina käytetään keskenkasvuisia ja hyväuskoisia hyväksi. Mielestäni Lasse Lehtinen on nolannut itsensä pahasti. Onneksi ihmiset heräilevät vähitellen:Yhteisen maapallon ja ihmisten tulevaisuutta ei saa yhtään enempää tärvätä vastuuntunnottomuudella eikä sotavarustelulla. 16-vuotias Grete Thunberg ei vaikene. Hän jatkaa ja on puhunut kovin sanoin YK:n ilmastokokouksessa.

” Te petätte meidät. Mutta nuoret alkavat ymmärtää teidän petoksenne. Jos te päätätte pettää meidät, emme koskaan anna sitä teille anteeksi. Emme päästä teitä pälkähästä. Vedämme rajan tähän. Muutos on tulossa, halusitte tai ette. Olette varastaneet unelmani ja lapsuuteni tyhjillä sanoillanne. ”

Grete Thunberg ja nykyiset nuoret ovat enemmänkin oikeassa kuin tämä ilmastokeskustelu ja muu tietoisuus ympäristön muuttumisesta kertoo. Monilla on kokemusta köyhyydestä ja huostaanotoista ja perheiden työttömyydestä. Mistä tämä kaikki kertoo? Se ainakin näkyy, että suuri osa ihmisistä elää mukavissa elintavoissa köyhiin verrattuna. Minäkin ja kaikki tuttavani. Mutta sensijaan useat elävät niukkuudessa ja köyhyydessä ja he joutuvat kerjäämään rahaa sossusta sekä seisomaan leipäjonossa. Kehitysvammaiset ovat kuin vangit laitoksissa passivoituna liikalääkityksellä vaikka heidän piti päästä osaksi yhteiskuntaa. Monestakin syystä siis on tapahduttava muutoksia asenteissa ja teoissa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu