Koska Israel tuo todisteet asekätköistä Gazan sairaaloiden alla?

Onko kukaan nähnyt kuvia tai videoita Hamasin elävistä tai kuolleista taistelijoista Gazan sairaaloissa?

Israelilaissotilaat ovat postanneet kuvia alushousuillaan olevista vangituista gazalaisista miehistä. Luulisi, että he olisivat postanneet myös sairaaloissa vangituista tai tapetuista Hamasin sotilaista.

Löytyykö sellaisia kuvia jostain?

Luulisi, että Israelin armeija ottaisi kuvia valtaamistaan Gazan sairaaloiden väitetyistä asevarastoista, ja Hamasin tukikohdista sairaaloiden alla ja myös sairaaloissa vangituista ja/tai tapetuista Hamasin sotilaista kasvot peitettyinä tunnistamisen ehkäisemiseksi.

Gazan sairaaloissa on ollut paljon ulkomaisia avustustyöntekijöitä. Jos Gazan sairaaloissa on majaillut Hamasin taistelijoita, ainakin osa avustustyöntekijöistä olisi sen huomannut ja ainakin osa heistä olisi hyvin todennäköisesti kertonut asiasta.

Israel on esittänyt ainakin muutaman kerran syytöksiä ilman todisteita, varsinkin veristen draamojen alkuvaiheissa. Esimerkiksi silloin kun israelilaissotilaat ensimmäisen kerran ampuivat ruokajonossa seisovia gazalaisia. Sitten myöhemmin Israelin armeija toimitti videon, josta oli kahdesta kohtaa kesken videon leikattu muutamia minuutteja pois.

Tähän mennessä nuo syytökset ovat menneet yleensä hyvin läpi.

Kun tapettuja gazalaisia on yli 30 000, joista suurin osa lapsia ja naisia, osa mediasta tarkastelee Israelin toimia nyt kriittisemmin.

Myös Hamas käyttää samaa taktiikkaa: syytöksiä ilman todisteita.

Sodan ensimmäinen uhri kaikilla rintamilla on aina niin sanottu totuus.

Ymmärtääkseni Israel on nyt vallannut ainakin kertaalleen kaikki Gazan sairaalat. Vain osa, ehkä vain yksi sairaala toimii vajaasti Gazassa, missä avuntarve on todella suuri. Israel on rajoittanut hyvin tehokkaasti kaikkea Gazaan toimitettavaa avustustoimintaa. Nyt sinne menee murto-osa sotaa edeltäneestä avusta. Sairaalatarvikkeista ja ruuasta on huutava pula.

Ja varmuuden vuoksi lopputoteamus: vastustan Hamasin terrorismia.

Veikko Tarvainen
veikonvenytys.fi
20.3.2024

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu