Miksi me melkein kaikki kavennamme omaa sananvapauttamme? Hukkuuko Eurooppa omaan miekkaansa?

Miksi me melkein kaikki kavennamme omaa sananvapauttamme? Hukkuuko Eurooppa omaan miekkaansa?

Mielenkiinnolla ja lievällä surulla odotan, kuinka voimakkaita reaktioita saan vastaani, kun sanon, että koska Suomessa on vielä sananvapaus kirjattu perustuslakiin, niin silloin ihmisillä on oikeus olla homovastainen, jos hän ei käytä väkivaltaa mielipiteensä esittämiseen.

Nyt jotkut seksuaalisen tasa-arvon kannattajat käyttivät väkivaltaa rauhallisia homovastaisia miehiä vastaa. He kaatoivat peräkärryn, jossa oli homovastaisia iskulauseita – linkistä näet iskulauseet.

Minusta on hyvä, että homojen ja muiden seksuaalisten vähemmistöjen asemaa on parannettu.

Minusta on pelottavaa, että koko ajan tosiamme verbaalisella tai fyysisellä väkivallalla uhkaamalla tai sitä käyttämällä kavennamme koko ajan sananvapauttamme. Se tarkoittaa demokratian kaventamista.

Juuri nyt tuli mieleen, että en tarjoa tätä kommenttia HSn kommenttikenttään, koska saan siten vielä enemmän kuraa ja pahempaakin.

Mutta hetken mietittyäni, päätin yrittää. Ehkä HS ei hyväksy puheenvuoroa?

Eilen Saksassa yli 20 poliisia loukkaantui kun äärioikeistolaisen AfD puolueen vastustajat ja poliisit joutuivat väkivaltIsiin yhteenottoihin. Kaksi poliisia loukkaantui vakavasti.

On hyvin todennäköistä, että väkivalta leviää yhä laajemmalle Euroopassa, kun ihmiset eivät enää voi sietää toisinajattelijoita. Ranskan äärioikeiston vaalivoitto lisää todennäköisesti niin rasistista väkivaltaa kuin yhteenottoja äärioikeiston ja heidän kiivaimpien vastustajien välillä. Saksan syksyisiin osavaltiopäivävaaleihin on ennustettu Saksan äärioikeistolaiselle AfD puolueelle suurta voittoa varsinkin Itä-Saksan puolelle. Siitä seurannee lisää väkivaltaa.

Hyvä pitää mielessä, että verbaalinen väkivalta voi olla pahempaa kuin fyysinen. Monet näyttävät siitä nauttivan ja siitä ylpeilevän sosiaalisessa mediassa. Verbaalinen väkivalta todennäköisesti lisää fyysistä väkivaltaa.

Veikko Tarvainen
1.7.2024
veikonvenytys.fi

HS 30.6.2024: Ihmisjoukko kaatoi homovastaista kylttiä kantaneen peräkärryn Narinkkatorilla
https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010532578.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu