Vallan vanhat miehet: Biden, Brezhnev ja Urho

Yksi näkökulma tai pikemmin kysymys ihan ystävällisesti: miten mahtaa pärjätä 78-vuotias presidenttinä?

Videolla Biden sanoo, että demokraatit ovat tehneet suuren vaalivilpin.Ilmiselvä lapsus, joka selviää kontekstista. Toisessa videossa hän sanoo, että, Amerikassa on kuollut 200 miljoonaa ihmistä.koronaan. Ja eilen hän esitteli tyttärensä poikanaan kameroiden edessä.

Kahden viikon päästä Bidenin täyttää 78 vuotta. Varmasti rassaava vaalikamppailu selittää osan lapsuksista. Mutta myös ikä tekee tehtävänsä.

Minkä ikäinen Kekkonen oli joutuessaan luopumaan vallasta? Kuinka kauan hän sai toimia – anteeksi sanamuoto – rampana vangittuna ankkana?

64-vuotiaana huonomuistisena vanhuksena olen sitä mieltä, että kovin vanhaa miestä tai naista ei kannata valita ylen vaativaan, hyvin stressaavaan tehtävään. USA on hyvin presidenttivaltainen maa. Jos johtaja ei jaksa, valtaa käyttää yhä useammin joku / jokut muut kulissien takana. Kulissien, demokratian takaisia lobbareita löytyy suuressa dynaamisessa rahataloudessa rutkasti jo nuoremmallekin presidentille.

Misstä mahtaa kertoa se, että USAn vaalikanppailiussa vastakkain oli 78-vuotias ja 74-vuotias?

Die Weltin yksi otsikko oli pelottava: onko Amerikasta tullut hallitsematon?

Hyvä kysymys.

Neuvostoliiton loppuaikoina maan johdossa oli useampiakin vanhoja miehiä, joilla oli vaikeuksia pysyä pystyssä.

Onko USAn maailmanmahdin aika yhä selvemmin hiipumassa?

Vain yksi näkökulma mielenkiintoiseen ja tärkeään kysymykseen: eräs amerikkalainen ravintotieteilija totesi, että USA tulee luhistumaan liikalihavuuteen. Kärjistys voi pistää miettimään muutakin kuin politikan pintakiehuntaa.

Toivottavasti mediassa nyt katsottaisiin, pohdittaisiin ja tutkittaisiin enemmän syviä väkeviä yhteiskunnallisia pohjavirtoja kuin henkilöitä.

Tiedän.

Ei tutkita.

Tutkiva juttu ei ole hyvä myyntituote.

Veikko Tarvainen

PS 1974 poikkeuslailla (,jonka vastustajat tuolloin leimattiin äärioikeistolaisiksi) valittu UKK oli 82 -vuotias joutuessaan luopumaan vallasta, jota hän ”nautti” 26 vuotta.

Franceinfonvideo Bidenin lapsuksista:
https://www.francetvinfo.fr/replay-jt/france-2/20-heures/video-joe-biden-a-t-il-avoue-avoir-organise-une-fraude-electorale_4169893.html?__FB_PRIVATE_TRACKING__=%7B%22loggedout_browser_id%22%3A%2206172091855d0b6d07ad8e3b78b97ad88e7f5f95%22%7D&fbclid=IwAR2rf4zC5T-NFAWYzdFrHHbrag9v6ysZxHEU542wtml4ST1-tpVOMeBKlqo

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu