Sairaalavartijat kohtaavat työssään päivittäin koronapotilaita,mutta eivät saa koronarokotetta.

Ilta-Sanomien tietoihin perustuen osa sairaanhoitopiireistä on rokottanut sairaalavartijansa,suurinosa alueista on kuitenkin jättänyt heillä työskentelevät sairaalavartijat ilman rokotetta. Kyseiset sairaalavartijat ovat kuitenkin päivittäin tekemisissä koronapotilaiden kanssa.

Sairaaloissa tulee jatkuvasti tilanteita,missä joutuu fyysiseen kontaktiin ihmisten kanssa,kuten voimankäyttötilanteissa ja korona-aikana koronaa sairastaneet henkilöt ovat esimerkiksi sylkeneet vartijoiden naamaan sairaaloissa.

Sairaalavartijoiden työ on turvata hoitohenkilökunnan ja siellä asioivien asiakkaiden turvallisuus ja heillä on myös oikeus turvata oma terveytensä ja läheistensä terveys saamalla koronarokote ihan samalla tavalla,kun kenellä tahansa muulla sairaanhoidon henkilöllä, joka on työkseen tekemisissä koronaa sairastavien henkilöiden kanssa.

THL:n tietoihin perustuen osa sairaanhoitopiireistä on rokottanut omat sairaalavartijansa, joten mihin perustuu se,että nämä loput sairaanhoitoalueet,eivät ole sitä tehneet? Kyse ei kuitenkaan mitä ilmeisemmin ole rokkotteiden riittävyydestä, koska kuitenkin muu sairaala henkilöstö on kuitenkin pystytty rokottamaan.

Sairaalavartijoiden tulisi saada tehdä työnsä turvallisesti, ilman pelkoa siitä että sairastuu itse vakavasti tai sairastuttaa mahdollisesti oman läheisensä kotiin mennessään.

Taryne Kalima
Kokoomus Espoo

Korkeakouluopiskelija,työskentelen yksityisellä turvallisuusalalla.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu