Koti, uskonto ja isänmaa

Kolme sanaa, jotka jakavat vahvasti mielipiteitä. Mitä niillä tarkoitetaan?

Koti on paikka, missä voi olla pelkäämättä, sekä kasvaa ja kehittyä toisten tukiessa. Isä ja äiti pitävät huolta jälkikasvusta, isovanhemmat tuovat kantapään kautta opitun viisauden ja juniorit päivittävät vanhemmat ja isovanhemmat nykypäivään.

Uskonto on ajattelutapa, jonka avulla perhe elää harmoniassa. Tämän ajattelutavan avulla myös sopusointu muiden perheiden välillä vallitsee. Jos / kun kymmenen käskyn ohjeita ei noudateta, yhteisöt hajoavat ja pirstoutuvat.

Isänmaa takaa perheille taloudellisen turvan elää ja kasvaa. Samoin isänmaa puolustaa tarvittaessa kansalaisiaan vieraan vallan hyökkäyksiltä ja ruokkii oman kulttuurinsa kasvua. Jos / kun isänmaan päätäntävalta annetaan oman maan ulkopuolelle, kansalaisten taloudellisesta turvasta ei enää pidetä huolta.

Koti, uskonto ja isänmaa luo elämälle perustan, jonka voimin ihminen elämän myrskyissä kyllä huojuu, mutta ei romahda. Kodin, uskonnon ja isänmaan kyseenalaistajien motiiveja voi vain arvailla. Itse näkisin, että he eivät ymmärrä mitä tekevät.

Annettakoon heille siis anteeksi.

Lopuksi todettakoon, että tämän tekstin kirjoittanut ei ole käynyt armeijaa ja on aikoinaan eronnut kirkosta. Tosin liittynyt takaisin evankelis-luterilaiseen kirkkoon voidakseen omalta osaltaan vaikuttaa kirkon paluuseen juurilleen.

 

Tatu Tyni
Vapauden liitto Raasepori

Olen ammatiltani taikuri, ohjaaja, käsikirjoittaja, keksijä ja start up yrittäjä. US-patentoidun Digital Illusion Equipment teknologian yksi keksijä. Raaseporin kaupunginvaltuutettu.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu