Kulta ry esittää 122,2 miljoonan euron lisäystä kulttuuribudjettiin

Kulta ry on kulttuuri- ja taidealojen keskusjärjestö ja se on perustettu vuonna 2018. Kulta ry:n eduskuntavaaliohjelma 2023 esittää:

Opetus- ja kulttuuriministeriön kulttuuribudjetti on alan välttämätön perusrahoitus. Tavoite rahoituksen nostamiseksi prosenttiin valtion budjetista on laajasti hyväksytty. Vuoden 2022 budjettiin nähden se tarkoittaisi 122,2 miljoonan euron lisäystä.

Eduskuntavaalikärkemme vuonna 2023

  1. luovista aloista Suomen kasvun veturi
  2. lapsilla on oikeus kulttuuriin tekijöinä ja kokijoina
  3. kaikille yhdenvertainen oikeus kulttuuriin ja taiteeseen.

Vapauden liiton Ammatillisen taiteen kulttuuriohjelmassa esitetään: ”taidealoilla aletaan  tuottaa ammatillista taidetta elinkeinoelämän lainalaisuuksia noudattaen. Peliala toimii näin ja alan vienti on useita miljardeja euroja, kun musiikin vienti on 93,1 miljoonaa euroa ja teatterin lähellä 0 euroa.

Kulta ry esittää jatkamista Neuvostoliiton aikaisella toimimattomalla linjalla ja että vastikkeetonta rahaa lisättäisiin 122,2 miljoonaa euroa. Tuntien kaupunkien ja kuntien taloudellisen tilanteen on vaikea uskoa tämän toteutumiseen. Luovista aloista ei voi kasvaa Suomen kasvun veturia millään muulla tavalla kuin että aloilla aletaan noudattaa elinkeinoelämän lainalaisuuksia. Tätä Vapauden liitto esittää.

Kulta ry:n kommunistisia toimintatapoja jatkava eduskuntavaaliohjelma 2023 ei nauti minun tukea.

Tatu Tyni
Vapauden liitto Raasepori
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Olen ammatiltani taikuri, ohjaaja, käsikirjoittaja, keksijä ja start up yrittäjä. Patentoidun Digital Illusion Equipment teknologian yksi keksijä. Raaseporin kaupunginvaltuutettu. Vapauden liiton sitoutumaton eduskuntavaaliehdokas 2023, Uudenmaan vaalipiiri.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu