Marskin matkasta kilpaileva luontoreitti

Kilpaileva luontoreitti Kuusamon Karhunkierrokselle (80 km). Tärkeää on, että reitillä on selkeät historialliset ja liiketoiminnalliset painotukset. Kulttuurillista matkailua edistäen esitän työnimeksi Marskin matkaa, joka alkaa Fiskarsista ja kulkee Hangon rintamamuseon kautta Hangon vapaudenpatsaalle.

 

Matkan varrella on huikea luonto sekä monisyinen tarinallinen ympäristö, kuten Tammisaaren vankileiri. Luontoreitin tarinat mahdollistavat useita teemoja. Tärkeää on leirintäalueen synnyttäminen reitin varrelle (Gumnäs) paikallisten yrittäjien voimin sekä tietenkin laavu- ja nuotiopaikkojen rakentaminen.

 

Fiskars, Tammisaari ja Hanko mahdollistavat reitille teemoitettujen ja lähiruokaan pohjautuvien ravintolapalveluiden ja majoitusten olemassaolon. Mikä onkaan porukoille mielekkäämpää kuin aloittaa kolmen tai neljän päivän luontoreitti Marskin ryypyllä ja lopettaa se vorschmackilla sekä konjakilla ja saunalla!

 

Marskin matka on reilut kahdeksan kuukautta vuodessa matkailijoita vetävä kulttuurillisen matkailun vetonaula, joka elävöittää merkittävästi Raaseporin elinkeinoelämää. Hangon, Tammisaaren ja Fiskarsin välille syntyisi linja-autoliikenne, joka palvelisi myös paikallisia. Marskin matkalle pätkätyöläiset ja pariskunnat voivat lähteä laajasti Etelä-Suomesta hyvin lyhyellä varoitusajalla, kun taas Kuusamon Karhunkierrokselle täytyy etäisyyksien takia matka suunnitella hyvissä ajoin.

 

Tällaisen reitin toteuttaminen ei ole mahdoton asia, jos hanke nauttii kannatusta laajasti yli puoluerajojen. Hanke etenisi aluksi hankeselvityksellä ja yhteistyökumppanien kartoituksella. Sitten selkeällä toiminta- ja rahoitussuunnitelmalla, jossa mukana myös ministeriöitä, Ely-keskus jne. Lopuksi hankkeen toteutus, johon liittyy nimikilpailu osana markkinointia.

 

Näkisin, että hanke kannatusta – etenkin maanomistajien – nauttiessa voisi toteutua jopa muutamassa vuodessa.

 

Tämän aloiteen on kesäkuussa 2017 esitellyt valtuustolle silloinen perussuomalaisten valtuutettu. Aloite sai innostavan vastaanoton yli puoluerajojen. Tämän jälkeen pyrin edistämään aloitteen etenemistä, mutta hanke ei edennyt johtuen myös osaltaan Raaseporin kehitysosaston uudistumisesta. Nyt on otollinen aika hankkeen viemiseen käytäntöön. Jos tulen valituksi Raaseporissa valtuustoon 2021 kuntavaaleissa, minun päällimmäinen tavoite on edistää Marskin matka –hanketta.

 

Julkaistu Etelä-Uusimaassa 20.5.2021

0
Tatu Tyni
Perussuomalaiset Raasepori
Ehdolla kuntavaaleissa

Olen ammatiltani taikuri, ohjaaja, käsikirjoittaja, keksijä ja start up yrittäjä. Patentoidun Digital Illusion Equipment teknologian yksi keksijä. Raaseporin Seudun Perussuomalaisten puheenjohtaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu