”Meillä ei ole mitään säröä missään”
Iltalehden tuoreessa jutussa Perussuomalaisten puoluesihteeri Arto Luukkanen sanoo: ”– Luotto on valtava niin kenttään kuin kaikkiin kansanedustajiin. Meillä ei ole mitään säröä missään.”
Tätä ennen jutussa siteerataan Arton twiittiä: ”– Kaikenlaisia soittoja ja uteluja jonossa. Kaikille no comments. Paitsi: emme hajoa. Ottakaa toimittajat vaikka sisupastilli tahi ohvia. Rauhoittukaa ja perustakaa vaikka kerho.”
Hmmmmm… On mahdollista, että Perussuomalaisissa kaikki eivät tykkää, että puolue on muuttunut kahdessa vuodessa kannattamaan Natoa, EU-liittovaltiota ja euroa 🙂
Blogisti: ”On mahdollista, että Perussuomalaisissa kaikki eivät tykkää, että puolue on muuttunut kahdessa vuodessa kannattamaan Natoa, EU-liittovaltiota ja euroa”.
Voi olla, en tiedä, kun en ole persu. Mutta muistelisitko itse, kuinka paljon äänestäjät muutama viikko sitten äänestivät ja kannattivat ’Vapauden liiton’ ja muiden putinistipuolueiden kansanedustajaehdokkaita ja muita latvakakkosia, jotka kynsin hampain nimenomaan vastustivat Natoa, Euroopan Unionia ja euroa?
Ilmoita asiaton viesti
Puhtaalla vasallivaltiolla taitaa olla mahtava tulevaisuus Anacondan kanssa 🙂
http://velkakello.fi/
Ilmoita asiaton viesti
Velka Saksan tasolla ja yksi jos toinen tuota kuumottaa. Ainoa maa maailmassa missä valtion velka on edes puheenaiheena. 😀
Ilmoita asiaton viesti
”Vasallivaltiolla”?
Tarkoitat siis Valkovenäjää, joka on jo nyt Putinin tottelevainen vasalli? Tai ehkä Unkaria, jonka on pian pakko tehdä päätös, roikkuuko vieläkin loisena EU:ssa vai liittyykö Euraasian Unioniin Putinin suosikkivasalliksi, kun sinne näyttää olevan vastustamaton veto?
Muita vasalleja tai vasalliehdokkaita ei Euroopassa ole.
Ja tuota linkittämääsi velkakello.fi – sivustoa en sitten edes avannut, koska koneeni tietoturvaohjelma ilmoitti, että kyseinen sivusto ei ole turvallinen.
No eipä ollut yllätys sekään.
Ilmoita asiaton viesti
Wikipedia: ”Vasalli oli keskiajan Euroopassa läänityksen haltija, joka oli voimakkaamman lääninherran alainen.”
Valko-Venäjällä on oma valuutta, eli Valko-Venäjän rupla ja Unkarilla on forintti. Tämä on merkki itsenäisestä valtiosta, vaikka Valko-Venäjä on paljon riippuvainen Venäjästä.
Suomella ei ole omaa valuuttaa ja kohta ei myöskään omaa armeijaa. Omaa ulkopolitiikkaa ei ole ollut enää vuosikymmeniin. Tällaista maata kutsutaan vasalliksi.
Niin, tietokoneesi ohjelmat ovat samaa tasoa kuin kykysi siteerata. Minun mac ei ilmoita mitään velkakello.fi linkistä.
Ilmoita asiaton viesti
Niinpä, tosin eikös salaliittouskovaiset kuten Ano ”maa on litteä” Turtiainen väitä, että 150 000 ääntä hävitettiin ja nämä olisivat olleet juuri putinistipuolueiden ääniä.
Ilmoita asiaton viesti
Mr Hytönen, mitenkä tämä liittyy tämän blogin aiheeseen? Ole hyvä ja trollaa muualla.
Ilmoita asiaton viesti
Liittyypä hyvinkin. Jos nyt keskustellaan tuosta säröstä, niin eiköhän edustamasi Vapauden liiton kuin myös VKK:n synnyn takana ole juuri mainittu särö. Eli putinistinen aines lähti omille poluilleen, koska he haluavat EU-eron, vastustavat Natoa ja ylipäätään läntistä arvoyhteisöä ja kannattavat yhteistyötä ja läheisiä suhteita Putinin Venäjään.
Persujen menestys vaaleissa taas kertoo, että nämä puolueen toisinajattelijat ovat löytäneet poliittisen kotinsa muualta, mutta koskapa äänisaalis jäi vaatimattomaksi, voi sitten levitellä satua 150 000 hukatusta äänestä.
Ilmoita asiaton viesti
Et ole tuossakaan perillä asiasta. Mm. vuonna 2019 perussuomalaisten iso enemmistö vastusti natoa, EU-liittovaltiota ja euroa. Tämä oli päällimmäinen syy miksi puolue oli olemassa.
Ei Suomessa ole putinisteja, vaan kyseessä on tahrasana. Tämä liitetään hytösten toimesta itsenäistä Suomea kannattaviin. On tärkeää pitää suhteet kunnossa naapurivaltioihin, myös Venäjään. Tämä luo vaurautta Suomeen, ja Suomessahan ei vaurautta enää ole. Velkakello kertoo tämän.
Ilmoita asiaton viesti
Vuonna 2019 suomalaisten enemmistö vastusti Natoa, ei kyse ole vain persuista. Todennäköisesti enemmistö suomalaisista vastustaa yhä myös EU:n kehittymistä liittovaltioksi, euron kohdalla tilanne on toinen.
Jos persut ovatkin kääntyneet Naton kannalle muiden puolueiden kanssa liki yhtäaikaisesti ja nähneet Venäjän uhaksi, niin mitäpä Tyni luulet, että eiköhän tuon käännöksen syynä ole vain ja ainoastaan Venäjän omat toimet? Me emme olisi Natossa ilman Putinin asettamia ehtoja naapurimaille puhumattamaan nyt Venäjän aloittamasta oikeudettomasta hyökkäyssodasta.
Ja ihan oikeasti, jos ajattelet, että Suomen tulee ainakin hiljaisesti tukea Putinin roistohallintoa ja pitää hyvät suhteet siihen, meidän tiemme on silloin Valko-Venäjän tie. Meistä tulisi näin Venäjän vasalli ja toisaalta EU:n ja koko lännen hylkiö. Se tietysti olisi sinun mielestäsi oikeaa itsenäisyyttä ja mahdollistaisi Suomen vaurastumisen. Salli nyt minun nauraa…
Ilmoita asiaton viesti
Ei Suomi tue mitään valtiota pitämällä suhteita yllä. Ei meidän tie ollut Valko-Venäjän tie, kun teimme kauppaa Neuvostoliittoon, joka soti vaikka Afganistanissa.
Ja välejä pidetään yllä USA:n kanssa ja kauppa käy, vaikka jenkit tekevät hyökkäyssotia jatkuvasti ympäri maailmaa. Eikö tuo ole kaksinaismoralismia?
Ja nyt kun olemme jenkkilän sylissä, mitenkä kauan luulet anacondan kuristuksen kestävän? Käykö kuin nokian kännykälle?
Ilmoita asiaton viesti
Suomi oli suomettunut, me peesasimme mahtavaa Neuvostoliittoa ja yritimme esittää puolueetonta valtiota. Mistähän johtunee, ettei tuota puolueettomuutta oikein lännessä aina ymmärretty?
Ei pitäisi olla liian vaikeaa ymmärtää, että nykyisessä tilanteessa Suomen on valittava puolensa. Jos valitsisimme hyvät suhteet Venäjään, emme osallistuisi pakotteisiin, emme antaisi apua Ukrainalle emmekä puolella sanalla tuomitsisi Venäjän sotatoimia, niin sekö esimerkiksi takaisi maan vaurastumisen? Mitäpä luulet, kuinka myönteisesti muualla lännessä suhtauduttaisiin Suomeen?
USA on käynyt hyökkäyssotia, joilla ei ole ollut oikeutusta, mutta meidän kannaltamme on todella harhaista kuvitella, että USA olisi meille itsellemme sotilaallinen uhka tai että sillä olisi tavoitteena viedä itsenäisyys. Venäjän kohdalla asia on kokonaan toinen Putinin haaveillessa Venäjän imperiumin palauttamisesta.
Oletkos muuten koskaan kuullut kenenkään amerikkalaisen lausuneen, että Suomi ei olisi itsenäinen tai että se pitäisi liittää toiseen valtioon? Entäpä venäläisten?
Ilmoita asiaton viesti
USA käy proxy-sotaa Ukrainassa. Pulitzer-palkittu tutkiva toimittaja Seymour Hersh sanoi, että USA ja Norja olivat Nord Stream kaasuputkien räjäytysten takana. Eli hyvyyden kelkassa ollaan nyt mukana 🙂
En ole kuullut venäläisten sanoneen, että Suomi ei olisi itsenäinen valtio tai että se pitäisi liittää toiseen valtioon. Tosin olen lukenut perussuomalaisen blogin, jonka otsikossa jo sanotaan, että Venäjä on pyyhittävä pois maailmankartalta. Sairasta menoa.
Ilmoita asiaton viesti
Et ole kuullut…no esimerkiksi duuman varapuhemies Tolstoi on näin lausunut. Minusta varsin arvovaltainen henkilö Venäjän hierarkiassa eikä ole ainoa.
Hershin jutut voi toistaiseksi jättää omaan arvoonsa, pitäisi olla konkreettista näyttöä.
Ilmoita asiaton viesti
IS:n Arja Paanasen jutussa ei ole suoraa lainausta sanomisesta, mutta siinä lukee: ”Tolstoi hahmotteli, että sen jälkeen kun Venäjään on liittynyt joitakin aiemmin imperiumiin kuuluneita maita, niin Baltian maat ja Suomi ”konttaavat itse” mukaan, kun ne ovat tajunneet ”oman asemansa mitättömyyden”.”
Eli tuossa ei puhuta, että Suomi pitäisi liittää toiseen valtioon.
Google kääntäjällä käänsin venäläiseltä sivulta:
”Aiemmin yhtenäisen Venäjän duuman edustaja Jevgeni Fedorov sanoi, että kaikki entiset Neuvostoliiton tasavallat Baltian maita lukuun ottamatta voisivat liittyä Venäjään.”
Ei tuossakaan puhuta, että Suomi pitäisi liittää toiseen valtioon.
Ilmoita asiaton viesti
Joopajoo, eipä nyt suoraan vaadita…mitäs jos Suomen eduskunnan varapuhemies lausuisi samanlaisen kommentin Virosta tai Ruotsin valtiopäivien varapuhemies toteaisi, että norjalaiset vielä ymmärtävät, että oikeasti kuuluvat Ruotsin alaisuuteen?
Ja kuten sanottua, Tolstoi ei ole ainoa, mm. Aleksander Duginilta on kuulunut samansuuntaisia ja vielä jyrkempiä vaatimuksia.
Ilmoita asiaton viesti
”Joopajoo, eipä nyt suoraan vaadita…”
Miksi sitten sanot venäläisten lausuneen noin?
”mitäs jos Suomen eduskunnan varapuhemies lausuisi samanlaisen kommentin Virosta tai Ruotsin valtiopäivien varapuhemies toteaisi, että norjalaiset vielä ymmärtävät, että oikeasti kuuluvat Ruotsin alaisuuteen?”
Eihän noin ole sanottu. Lue uudestaan: ”Aiemmin yhtenäisen Venäjän duuman edustaja Jevgeni Fedorov sanoi, että kaikki entiset Neuvostoliiton tasavallat Baltian maita lukuun ottamatta voisivat liittyä Venäjään.”
Siinä lukee: voisivat liittyä. Aivan kuten moni maa voisi liittyä Euroopan unioniin.
Järkeviä venäläiset puhuvat Venäjällä. Sinä et tiedä sitä, kun et tapaa heitä ja keskustele heidän kanssaan. Suomesta pidetään ja kunnioitetaan, toisin on asia Euroopan unionin suhteen. Ihmettelevät mitä muka Suomi hyötyy nykyisestä tilanteesta. No, ei tietenkään hyödy.
Ilmoita asiaton viesti
Älä viitsi saivarrella. Käytetty sanamuoto tai lauserakenne ei ole se pointti vaan konteksti, jossa spekuloidaan imperiumin palautuksella.
Se on aivan toinen asia, mitä normaali perusvenäläinen ajattelee Suomesta. Hyvinkin voivat pitää suomalaisista ja suomalaisesta yhteiskunnasta kuten ennenkin, mutta Venäjällä edetään fasistisen hallitsevan eliitin ehdoilla. Valtion kontrollissa oleva media syöttää kansalle kuvaa, jossa sivistystä, oikeita arvoja ja ortodoksisuutta puolustava autoritaarinen Venäjä on pahan lännen uhkaama ja lännen tavoite on iät ja ajat tuhota ikuinen Venäjä. Samaan kuvaan kuuluvat erilaisten tv:n ajankohtaisohjelmat, joissa hehkutetaan imperiumin paluuta.
Venäjällä ei ole vapaita vaaleja eikä toimivaa todellista oppositiota. Siellä ei virallisesti ole mainitsemaasi säröä yhtään missään.
Ilmoita asiaton viesti
Onneksi Suomessa on demokratia, ai niin, eurosta ja natosta ei äänestetty. Ja EU-äänestys oli median vahvasti lobbaama. Ja Suomen eduskunnassa ei ole oppositiota, EU-liittovaltiota kaikki puolueet ajavat.
No, imperiumejakin voi olla monenlaisia, kuten wikipedia kertoo:
”Imperiumeja on ollut jo muinaisina aikoina, ja imperiumi on vanhempi poliittisen organisaation muoto kuin siirtomaavalta. Monet imperiumit ovat olleet rauhallisia ja kukoistavia eivätkä siirtomaavaltakuntien tavoin alistettuja ja hyväksikäytettyjä, ja imperiumi on usein perustunut houkuttimiin eikä ainoastaan pakottamiseen.[2]
Imperiumin perustamiselle on voinut olla erilaisia syitä. Valloittaja on voinut haluta rauhoittaa riitelevät valtiot, alkaa hyötyä niistä taloudellisesti, tavoitella valloituksen tuomaa kunniaa tai haluta levittää uskontoaan tai aatettaan.[3] Joskus imperiumi on syntynyt rauhanomaisesti esimerkiksi epätasaisen modernisaation tai yhteiskunnallisen erilaistumisen seurauksena.[2]
Historian eri aikoina on syntynyt eri tyyppisiä ja eri tavalla perustettuja imperiumeja.[2] Varhaisimmat kaupunkivaltiot pyrkivät laajentumaan valtaamalla naapureitaan. Jos ne onnistuivat, tuloksena saattoi olla laajempi valtio. Useimmiten tuloksena oli kuitenkin imperiumi, jossa hyökkääjästä tuli keskusvaltio, joka hallitsi useita puoliksi itsenäisiä reunavaltioita. Esimerkiksi Ateenasta tuli imperiumi, koska Ateenan kaupunkivaltio oli interventionistinen ja pakotti valvotun ateenalaisen demokraattisen järjestelmän hallitsemansa liiton muille osapuolille. Sen sijaan Sparta tyytyi olemaan vain liittonsa vahvin valtio, hegemoni, eikä näin muodostanut imperiumia.[3] Aleksanteri Suuri perusti imperiuminsa sotilaallisella voimalla. Rooman valtakunta syntyi pääasiassa rauhanomaisin keinoin, kuten kielen, lain ja sivistyksen levittämisen kautta. Kiinalainen Han-imperiumi pystyi taitavasti halliten pitämään hyvin erilaiset maakunnat yhden hallinnon alla. Brittiläinen imperiumi sekä Ranskan, Portugalin ja Espanjan imperiumit perustivat valtansa laivastonsa mahdollistamaan maailmankauppaan. Neuvostoliitto perusti imperiuminsa moniin keinoihin, kuten ideologiseen läpäisyyn sekä sotilaallisiin, poliittisiin ja taloudellisiin keinoihin.[2]
Imperiumin koossapysyminen on riippunut usein siitä, katsoivatko reuna-alueiden johtajat itselleen hyödyksi imperiumiin kuulumisen.[3] Imperiumeja on usein pitänyt koossa myös se, että imperiumin valtioilla on ollut yhteinen vihollinen, jota vastaan ne ovat pysyneet toisilleen solidaarisina.[3]”
Katso tästä Venäjän normaalia elämää, ihan ihmisiä ovat:
https://www.youtube.com/watch?v=Gr-5M7zGGXU
Ilmoita asiaton viesti
Hokkus pokkus! Hyvää Vappua!
Ilmoita asiaton viesti
Samoin Hyvää Vappua.
Ilmoita asiaton viesti
Eiköhän se ole Perusuolaisten puoluejohdon yhteinen päätös, ettei Arto Luukkanen kommentoi enää yhtään mitään.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllähän tuo korvaan särähti, että Luukkasen piti jo tässä vaiheessa lähteä vakuuttelemaan puolueen yhtenäisyyttä.
Taitaa mennä juhannukseen ennen kuin sinipunahallitus on valansa vannonut?
Ilmoita asiaton viesti
Mitenkähän persujen ”kenttä” mahtaa reakoida, kun todennäköisesti vpj:t Peltokangas ja Tynkkynen kylmästi ohitetaan ministeripaikkojen jaossa.
Ilmoita asiaton viesti
Hiljattain kuulin kommenttia, että olisi persuista ”hörhöt” ja muu epäpätevä aines potkittu pihalle. Ilmeisen yhtenäinen puolue.
Valta kuulunee nyt persuille joten annettakoon se heille. Kun Suomi ohjataan karikkoon, vetäytyy persut oppositioon ja kaikki onkin muiden syytä.
Juuri nyt Suomi tarvitsee järeämpiä toimia kuin koskaan ennen. Maahanmuutto tai kehitysyhteistyö on pelkkä sivuseikka kokonaisuudessa jolla huomiota pyritään saamaan.
Kokoomus puliveivaa kansaa ahtaalle myöntämättä sitä itse. Se on verrattavissa tilanteeseen jossa sinua osoitetaan aseella ohimolle ja sinulle kerrotaan tämän olevan sinun parhaaksi.
Vasemmisto siipi hekumoi epäolennaisilla vähemmistö asioilla vieden huomion pois tärkeämmistä asioista. Samaa tekee Persut eri aiheilla.
Tätä maata ei tule myydä!
Ilmoita asiaton viesti