Pekka Toverin propaganda
La 18.3 osallistuin Karjaan Fokuksessa Raaseporin kokoomuksen järjestämään tilaisuuteen, joka oli Pekka Toveri kansanedustajaehdokas, kenraalimajuri (evp) alustamassa Ukrainan sodasta ja Suomen turvallisuudesta. Kiitoksia järjestäjille onnistuneesta tapahtumasta.
Mutta itse asiaan, alustuksessaan asiallisesti käyttäytynyt Toveri ei sanonut yhtään positiivista asiaa Venäjästä ja vastaavasti ei negatiivista Ukrainasta, vaikka yleisessä tiedossa on maan olevan yksi maailman korruptoituneimmista maista. Yleisöstä kysyttiin kuka räjäytti Nord stream -kaasuputket. Toveri vastasi, että Venäjä.
Hmmmm…
Wikipedia: ”Propaganda (lat. propaganda, ’levitettävä asia’) on aatteen tai opin järjestelmällistä levitystä, jolla pyritään muokkaamaan mielipidettä.[1] Propaganda on tavoitteellista, harkittua ja järjestelmällistä pyrkimystä manipuloida ihmisten uskoja, asenteita tai tekoja. Propaganda luo mielikuvia ja pyrkii hallitsemaan mieliä. Se ruokkii ennakkoluuloja, yhdenmukaistaa ajattelua ja vaientaa erimieliset.[2] Propaganda on aina massoihin vaikuttamista, ei vain kahden yksilön välistä viestintää.[3]”
Mielestäni Toverin alustus täytti yllä mainitut kriteerit propagandasta.
Esitin hänelle kysymyksen, jota alustin kertomalla Valtioneuvoston selvityksestä Govorit Moskva – Moskova puhuu, jonka esittelyssä todetaan: ”Suomen kannalta Venäjän strateginen ajattelu on Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen muuttunut merkittävästi. Suomi on EU:n jäsenmaa, demokraattinen oikeusvaltio ja hyvä naapuri. Venäjä ei koe Suomea vaikutusvaltaiseksi EU:n jäsenvaltioksi. Siksi ei Suomi myöskään ole Venäjän strategisen viestinnän tärkeäksi koettu kohde.”
Niin, tämä on isossa ristiriidassa Toverin esittämän kanssa, ja jatkoin kertomalla, että selvityksessä mainitaan useaan kertaan Uusi maailmanjärjestys, kuten: ”Syyskuussa 2015 järjestettiin Moskovassa kansainvälinen konferenssi aiheesta Russofobia ja Venäjää vastaan käytävä informaatiosota. Konferenssin aikana Kansallisen strategian instituutin johtaja Mihail Remizov analysoi kansainvälisen eliitin suhtautumista venäläisiin muuttuvan maailmanjärjestyksen seurauksena. Remizovin mukaan suhtautumiseen ovat vaikuttaneet demokratian muodostuminen globaaliksi ”uskonnoksi”. Remizov toteaa, että 1990-luvulla venäläiset saivat tuntea olevansa ”ylimääräinen”447 kansa uudessa maailmanjärjestyksessä. Kyse on Venäjän sopimattomuudesta uuteen maailmanjärjestykseen. Pohdinta, että kyse on vain lännen eliitin ja Venäjän hallinnon välillä vallitsevasta erimielisyydestä, on Remizovin mukaan naiivia. Ymmärrys siitä, että Venäjä ei kansana sovi osaksi uutta globaalia imperiumia muuttaa myös venäläisten ja Venäjän valtion välistä suhdetta. Valtiollisuus muodostaa Venäjälle elintärkeän välttämättömyyden, koska se voi suojata Venäjän ja venäläiset uuden maailmanjärjestyksen kaikkivoipaisuudelta. Tämän asian ymmärtäminen on Remizovin mukaan tullut tärkeämmäksi kuin sisäiset hallinnolliset ja taloudelliset haasteet. Ilman valtion rakentamia ”seiniä ja suojamuureja” Venäjä olisi uudessa maailmanjärjestyksessä vain ”ylimääräinen” kansa, jota ilman maailma selviää.448”
Niin, tiivistin että kyse on paljon suuremmasta asiasta kuin Ukrainasta, eli maailman kahtiajaosta Uuteen maailmanjärjestykseen – jossa voi vaihtaa sukupuolta kerran vuodessa – ja moninapaiseen maailmaan, jossa tuollainen kerran vuodessa sukupuolen vaihtaminen ei mene millään läpi. Ja nyt aloin päästä itse kysymykseen – johon Toveri periaatteessa vastasi jo esityksessään sanoessaan, että 5000 suomalaista sotilasta lähtee ulkomaille Nato-joukkoihin – eli onko Hakkapeliitta tullut takaisin? Toveri vastasi, no periaatteessa juu kyllä.
Jokainen voi itse selvittää minkälainen maa Suomi oli 1600-luvulla, kun suomalaiset miehet sotivat Suur-Ruotsin sotia ulkomailla. Päivitetty versio tuosta ajastako on meillä edessä?
PS. Olin samana lauantaina samassa Karjaan Fokuksessa muutama tunti Pekka Toverin esityksen jälkeen seuraamassa Naapuriseuran 3h tilaisuutta, jossa samanlaisista asioista puhuttiin hyvin erilaisista näkökulmista. Kirjoitan tästä tilaisuudesta myös parin päivän sisällä.
Venäjä sijoittuu korruptiolistalla Ukrainaa heikommin. Venäjä on kaiken kaikkiaan Euroopan paskin maa.
Itse elän mielummin maassa jossa saa vaihtaa sukuoltaan, kuin maassa jossa joutuu väärän sanan sanomisesta vankilaan.
Ilmoita asiaton viesti
Manu, vilkaisepa näitä livestriimejä, aivan lähiajoilta, näet venäläistä elämää, on hiukan erilaista kuin sinun kuvitelmissa:
https://www.youtube.com/watch?v=Zz2i7MHH1Bw
Ilmoita asiaton viesti
Olen lukenut venäläistä mediaa ”erikoisoperaation” alkamisesta lähtien. Pravda, Isvestija ja Kommersant tulee luettua päivittäin. Näissä lehdissä on jatkuvasti juttuja venäläisistä, jotka on tuomittu vankilaan vuosikausiksi, koska ovat sanoneet mielipiteensä julki.
On jotenkin kertakaikkisen kieroa, että Venäjä kertoo puolustavansa venäläisiä ja heidän oikeuttaan käyttää äidinkieltään Ukrainassa, kun se itse samaan aikaan tuomitsee ihmisiä vankilaan näiden puhuttua Venäjää.
Ilmoita asiaton viesti
Se voisi Tynin pojallakin olla varsin vaikeaa elo Venäjällä. *Hokkus pokkus*…
Ilmoita asiaton viesti
”*Hokkus pokkus*…”
Ihanko itse keksit?
”Se voisi Tynin pojallakin olla varsin vaikeaa elo Venäjällä. ”
Ja sama kommentti tähänkin.
Ilmoita asiaton viesti
Tyni: ”Toveri ei sanonut yhtään positiivista asiaa Venäjästä ja vastaavasti ei negatiivista Ukrainasta, vaikka yleisessä tiedossa on maan olevan yksi maailman korruptoituneimmista maista.”
Moskovan 2020-luvun tiltujen kultaiset ohjeet:
1) Älä ikinä unohda muistuttaa lukijoitasi, miten hirveän kauhean kamalasti korruptoitunut maa Ukraina on!
2) Varo kuitenkin visusti mainitsemasta tai edes vihjaamasta, että Ukraina ollessaan Kremlin venäläisen keskusvallan alaisena Neuvostotasavaltana sai vuosina 1917-1991 intensiivikurssin siitä, miten korruptoidutaan!
Hyvin on Tyni manuaalinsa opiskellut.
Lainaus Ylen uutisista helmikuulta 2023:
”EU antoi Ukrainalle ja Moldovalle jäsenehdokkaan aseman viime kesäkuussa. EU laati Ukrainalle listan seitsemästä ehdosta, jotka jäsenehdokkaan pitää täyttää ennen liittymistä. Ne koskevat oikeuslaitoksen uudistamista, korruption-, oligarkkien- ja rahanpesunvastaista työtä sekä lehdistö- ja kansalaisvähemmistölainsäädännön uudistamista.”
Ukraina on siis itse sitä mieltä, että neuvostorussakkalalta opittu ja peritty korruptio on iso ongelma. Toisin kuin Suuressa Kaalimaassa, ongelma on Ukrainassa tunnistettu ja tunnustettu, ja siitä pyritään kaikin keinoin pääsemään eroon. Meanwhile in Moscow….
Ilmoita asiaton viesti
Seppo, olet hyvin tietoinen, että ateistinen Neuvostoliitto (kommunistinen) on täysin eri asia kuin ortodoksi-kristillinen Venäjä (kapitalistinen).
Ole hyvä ja kirjoita blogin aiheesta, eli Pekka Toverin propagandasta.
Ilmoita asiaton viesti
> Mielestäni Toverin alustus täytti yllä mainitut kriteerit propagandasta.
Se on kai Suomessa erittäin normaalia, että Venäjän hyökkäystä pidetään pahana asiana, ja Ukrainan puolustautumista oikeutettuna. Tuossa tilanteessa on luontevaa viitata Venäjään ja sen tekoihin jotenkin negatiivisesti. Ukrainan korruptio ei liity tapaukseen, kuten ei Suomenkaan korruptio, tai Ukrainan demokratian toimivuus, joten noista asioista ei tarvitse esitelmässä välttämättä puhua. Kaasuputken räjäyttäjästä ei ole varmuutta, joten Toveri voi kertoa oman mielipiteensä / arvauksensa ilman että tuota voi vielä kutsua propagandaksi.
Lyhyen kuvauksesi perusteella Toverin esitys näytti normaalilta suomalaiselta tilannekuvaukselta, jossa Venäjä ehkä esitettiin hyökkääjänä. Lisänä tuohon arvaus kaasuputken räjäyttäjästä. Ei siis näytä miltään propagandalta sen enempää kuin Ylen uutisten kuvaukset Putinin sodasta.
Ilmoita asiaton viesti
Nimenomaan näin. Toki Tynin ajatusta seuraten esim. talvisodan aikaan täällä olleiden ulkomaalaisten toimittajien olisi pitänyt kirjoittaa hyvinkin kriittisesti suomalaisen yhteiskunnan ongelmista, tarkastella lapualaisvuosia ja tuomita kommunistien laittaminen turvasäilöön eli poliittisiksi vangeiksi. Ja samalla olisi pitänyt kertoa positiivisesti Neuvostoliiton saavutuksista eikä suinkaan toimia niin, että suomalaisia ihailtiin ja Neuvostoliittoa halveksittiin. Kylläpä toimittajat ja kommenttaattorit silloinkin toimivat epäreilusti…
Tämä siis analogiana Tynin vaatimuksille puhua Ukrainan yhteiskunnan ongelmista sekä kehua Venäjän hyvinvointia.
Ilmoita asiaton viesti
Mr. Hytönen, miten tämä liittyy tähän blogiin?
Ilmoita asiaton viesti
Tatu Tyni: – ”Mr. Hytönen, miten tämä liittyy tähän blogiin?”
Liittyy siten, että tällaisessa tilanteessa propaganda on ymmärrettävää ja jopa hyvä asia. Kun imperialistinen roistovaltio hyökkää pienemmän rauhallisen naapurinsa kimppuun, niin on ihan luonnollista ja hyvä asia, että hyökkäyksen kohteesta kirjoitetaan ja puhutaan positiiviseen sävyyn ja hyökkääjästä vastaavasti negatiiviseen sävyyn.
Ilmoita asiaton viesti
Totuuden torvi laulaa: ”Liittyy siten, että tällaisessa tilanteessa propaganda on ymmärrettävää ja jopa hyvä asia”
Tästä on juuri kyse.
Ilmoita asiaton viesti
Taty Tyni: – ”Tästä on juuri kyse.”
Eli asioiden tärkeysjärjestyksestä. Nyt ei ole aika heristellä sormea Ukrainan korruptiolle tai lohdutella Venäjää, kun sitä harmittaa, ettei se enää voi määräillä puolta Eurooppaa, vaan nyt pitää keskittyä siihen, että valtakunnan laajentamiselle asevoimin laitetaan kertakaikkinen ja ehdoton stoppi.
Ilmoita asiaton viesti
🙂
Ilmoita asiaton viesti
Toki olen tietoinen. Päällystakkia vaihtamalla Venäjä on nyt muuttunut kommunistisesta imperialistisesta roistovaltiosta ultranationalistiseksi imperialistiseksi roistovaltoksi. Ei rosvo miksikään muutu naamiota vaihtamalla ja kristillisyyttä näyttelemällä.
Ja mistähän ”Pekka Toverin propagandasta” minun pitäisi kirjoittaa? Toverihan on vain todennut tosiasiat ja sanonut ne ääneen.
Ilmoita asiaton viesti
Hassua, että blogistin mielestä pitäisi kirjoittaa ”blogin aiheesta”, kun itse blogi poukkoilee hallitsemattomasti esim. sukupuolen vaihdoksiin, jonka yhteys Pekka Toverin propagandaan (mitä se sitten lieneekään) jää täysin hämäräksi.
Ilmoita asiaton viesti
Seppo, näytä minulle esimerkki tilanteesta, jossa henkilöstä/maasta/yrityksestä ei sanota mitään positiivista, ja sitten vastakkaista vain kehutaan, ja että kyseessä ei ole propaganda?
DDR, Neuvostoliitto, Jehovan todistajat jne.
Ilmoita asiaton viesti
No sanotaan nyt sitten jotain positiivista: Pirukin on ahkera. Sen työmaiden sijainti vain vaihtelee. Nyt sen pääsavotta näyttäisi olevan tuossa itärajamme takana.
Ja vakuutan, että kyseessä ei ole propaganda.
Ilmoita asiaton viesti
”Neuvostoliitto (kommunistinen) on täysin eri asia kuin ortodoksi-kristillinen Venäjä (kapitalistinen).”
Juu mutta kansa pysyi samana.
Ilmoita asiaton viesti
Neuvostoihminen siihen liittyvän slaavilaisen mentaliteetin kanssa ei myöskään ole pyyhkiytynyt ukrainalaisista. Sikäli vaikeaa on kansan länsimaistua pelkällä omalla ilmoituksella.
Gustav Le Bon ja monet muut ovat todenneet kansojen palaavan vallankumouksien jälkeen vanhoihin tapoihinsa.
Ilmoita asiaton viesti
Ei liittyminen Euroopan Unioniin tai Natoon tarkoita että jäsenmaa luopuu omasta kulttuuristaan.
Ilmoita asiaton viesti
Kyseessä on sama paska eri paketissa. Toisessa oli diktatuurinen kommunismi ja toisessa on diktatuurinen putinismi.
Ilmoita asiaton viesti
Jeebus ei niitä ideologioita paremmaksi muuta. Täällä sodittiin vapauden puolesta kuten Ukrainassakin nyt.
Ilmoita asiaton viesti
Neuvostoliiton romahdus johti monissa siitä irtaantuneissa maissa ongelmiin. Sekä Ukrainassa että Venäjällä. Viro on kehittynyt hyvään suuntaan.
Kommunismin kaudella oli opittu varastelemaan. Sitä tapahtui Neuvostoliiton romahduksen jälkeen kenties enemmän. Kaivojen kansista alkaen otettiin tavaraa metalli keräykseen.
Länsimaalaiset tarkkailijat katsoivat 1990-luvulla Ukrainan eläneen nimenomaan Neuvostoliiton aikaisen romun varastamisen kulta-aikaa. Kaikenlaista sotakäyttöön valmistettua pöllittiin ja myytiin. Ukrainassa oli kuulemma pizza uunejakin tehty ohjusten osista.
Itä-Saksa nostettiin länsi-Saksan tuella melko nopeasti. Muut itäblokin maat ja erityisesti entiset Neuvostoliiton osat olivat melkoisesti varkaiden ja mafioosojen pelikenttiä järjestelmän muutoksen jälkeen.
Sekä Ukraina että Venäjä ovat nousseet Neuvostoliiton raunioilta. Virokin oli melkoinen Mafian maa 1990-luvulla. Turismi ja siirtotyöläisten tulo Suomeen ovat auttaneet pientä maata kehittymään hyvään suuntaan. Ukraina ehkä laski EU ja NATO jäsenyyden johtavan sielläkin samaan.
Venäjän propagandaa ehkä palvelee syyttää Ukrainaa korruptiosta. Aika yhtenäinen tausta on molemmissa maissa sitten 1990-luvun. Oligarkkien nousu tapahtui molemmissa maissa. Eiköhän molemmat maat ole aika samaa tasoa korruption suhteen.
Kenties Ukrainan kansa toivoi länteen integroituna (EUn jäsenenä) maan muuttuvan Baltian tai Puolan tavoin vähemmän korruptoituneeksi.
Niin tai näin. Tämä sota ei johda hyvään suuntaan. Ukraina on alkanut elämään ulkomaiden tuesta ja sellainen asema ei ole pitkän päälle hyvä. Kaikenlaista välistä vetoa tapahtuu.
Ilmoita asiaton viesti
Ukrainassa on varmaan seurattu Puolan kehittymistä EU jäsenenä ja nähty, mihin unioniin kannattaa heidänkin liittyä.
Ilmoita asiaton viesti
Tynin *,hokkus pokkus* agenda on lähinnä lapsellinen.
Ilmoita asiaton viesti
Kommunismi on moniulotteista, tai siis yksiulotteista.
Ilmoita asiaton viesti
Venäjän pyrkimys esittää ’uhria’ ja lännen uhkailun alla kärvistelevää oikeamielistä valtiota on tässä vaiheessa lähinnä huvittavaa.
Lyhyt kysymys historiasta:
Montako valtiota on toisen maailmansodan jälkeen hyökännyt Venäjälle (tai neuvostoliittoon)?
Toinen vähemmän lyhyt kysymys:
Moneenko valtioon Venäjä tai NL on tunkeutunut tai hyökännyt toisen maailmansodan jälkeen?
Jos osaa näihin kysymyksiin vastata, niin pitäisi olla melko selvää mikä valtio muodostaa uhan ympäristölleen.
Ilmoita asiaton viesti
”Jos osaa näihin kysymyksiin vastata, niin pitäisi olla melko selvää mikä valtio muodostaa uhan ympäristölleen.”
USA. Eli Vietnam, Korea, Irak, Afganistan, Libya, Jugoslavia, Jemen, Syyria jne.
Ilmoita asiaton viesti
Jos minun pitäisi valita, valloittaako Suomen Venäjä vai Yhdysvallat, niin valitsisin kerran kerrasta Yhdysvallat.
Ilmoita asiaton viesti
Hä? Eli vaihtoehto ei ole Itsenäinen Suomi? Tämä selittääkin paljon.
Ilmoita asiaton viesti
On se tietenkin vaihtoehto, mutta ei mitenkään itsestään selvä tai varsinkaan varma asia. Venäjä on teoillaan osoittanut, että se on valmis valloittamaan lähialueitaan väkivalloin ja sillä on jonkinlaisia historiallisia perusteluita sekä myös sotilasstrategisia intressejä valloittaa Suomi.
Koska saivartelu näyttää olevan yhteinen harrastuksemme, niin tässä listani kaikki vaihtoehdot huomioituna parhaimmuusjärjestyksessä:
1) Itsenäinen Suomi
2) Yhdysvaltain valloittama Suomi
3) Viron valloittama Suomi
4) Euroopan Unionin valloittama Suomi
5) Ruotsin tai Norjan valloittama Suomi
6) Minkä tahansa länsimaan valloittama Suomi
7) Jotain muuta
8) Venäjän valloittama Suomi
Ilmoita asiaton viesti
Näyttää USA valtaavan Suomen NATOn kanssa, koska maasta puuttuu itsenäisyystahto. Suomalaiset alkavat vajota hamppilaumana ensin USAn syliin ja ehkä seuraavaksi Venäjän syliin.
Niin. Näköjään halutaan valita mille suurvallalle alistutaan. Suomalaiset lesbot odottaa, että joku miehittäjä tulee, tarraa jenkkakahvoihin ja vie pusikkoon. Sukupuolinen suuntaus suoristuu kerrasta.
Ilmoita asiaton viesti
Vastasi väärään kysymykseen. Kysyttiin moneenko valtioon Venäjä on hyökännyt, oikea vastaus olisi ollut:
Georgia (1991-93) Etelä-Ossetia (1991-91) Abhasia (1992-93) Transnistria (1992) Pohjois-Ossetia (1992) Tadžikistanin (1992-97) Tšetšenia (1994-96) Dagestan (1999) Tšetšenia II (1999-2009) Georgia (2008) Ukraina (2014- ) Syyria (2015- ) Keski-Afrikan tasavalta (2018- ) Pohjois-Kaukasus (2009-17) Ukraina/ Krim (2014- ) Ukraina (2022- )
Ilmoita asiaton viesti
Palstalla on paljon jankutettu siitä, että Venäjä ei ole hyökännyt Georgiaan.
”Moneenko valtioon?”
Kysymyksen asettelu on sinänsä erikoinen sillä listan alueista vain muutama on ”virallinen valtio”. Toki osan näistä monille tuntemattomista alueista on osa YK:n jäsenvaltioista tunnustanut ja näissä tunnustajissa Venäjä on monessa mukana.
Venäjä ei myöskään ole hyökännyt Syyriaan.
Ilmoita asiaton viesti
Juu, eikä USA Vietnamiin, Koreaan, Irakiin, Afganistaniin, Libyaan, Jugoslaviaan, Jemeniin eikä Syyriaan samoilla perusteilla. Kysymys on vaan erikoisoperaatioista, joilla terrosistit eliminoidaan.
Ilmoita asiaton viesti
Olet oikeilla jäljillä. Tästä listasta Usa on hyökännyt erityisen röyhkeästi Irakiin, Afganistaniin ja Syyriaan. Joissain tapauksissa kyse on proxy-sodankäynnin moniulotteisesta sopasta.
Jos asioita lähdettäisiin liikaa oikomaan ja yksinkertaistamaan niin voisi kai sanoa Saksan hyökänneen Suomeen toisessa maailmansodassa.
Ilmoita asiaton viesti
Juu, tuolla Syyriassa olikin aikamoinen hyökkäys ja yllätys yllätys, siellä olikin vastassa venäläisiä. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005693864.html
Ilmoita asiaton viesti
Tommi, Saksa ei hyökännyt Suomeen toisessa maailmansodassa. Päinvastoin, lopetti Talvisodan. Erkki Hautamäki, Suomi myrskyn silmässä:
https://www.youtube.com/watch?v=SI5Z4_uPuo0&t=20s
Ilmoita asiaton viesti
Mieti nyt Tatu vielä uudelleen oliko kyse prapagandasta. Otit määrittelyn Wikipediasta: ”on aatteen tai opin järjestelmällistä levitystä, jolla pyritään muokkaamaan mielipidettä.” Lainaamasi Wikipedian määritys ei kerro että propaganda perustuu usein suoranaisiin valheisiin tai osatotuuksiin.
Kysyn mitä oppia tai aatetta Pekka Toveri on järjestelmällisesti levittänyt? Käsittikö Toverin alustus osatotuuksia tai valheita? Tottakai totuuden kuuleminen saattaa muuttaa mielipiteitä ja se kai on jokaisen luennoitsijan ensisijainen tarkoituskin. Jopa taide voi vaikuttaa mielipiteisiin.
Kun Toverin alustuksen aihe oli ”Ukrainan sota ja Suomen turvallisuus” niin en ymmärrä miksi valitat, ettei siihen sisältynyt mitään siitä, että ”Ilman valtion rakentamia ”seiniä ja suojamuureja” Venäjä olisi uudessa maailmanjärjestyksessä vain ”ylimääräinen” kansa, jota ilman maailma selviää.
Kirjoituksesi ei sisällä ainuttakaan suoraa lainausta Toverin alustuksesta. Väitteesi perustuu ainoastaa siihen, mitä meille kirjoitat kun emme itse olleet kuulemassa alustusta.
Jos nyt mennään väitteeseesi, olen vahvasti sitä mieltä, että tämä blogikirjoituksesi sisältää oikein hyvin propagandan tunnusmerkit. Ei kai tämän kirjoituksen tarkoituksena ole vaikuttaa lukijoiden mielipiteisiin, eihän?
Ilmoita asiaton viesti
”Käsittikö Toverin alustus osatotuuksia tai valheita?”
Kyllä. Käy tekstistä ilmi.
En kuvannut Toverin luentoa, koska koin sen epäkohteliaaksi. Tässä samanlaista mistä puhui, ei tietenkään sama presentaatio:
https://www.google.com/search?q=pekka+toveri+17.3+esitys+PekPekka%20Toveri%20kansanedustajaehdokas,%20kenraalimajuri%20(evp)%20alustamassa%20Ukrainan%20sodasta%20ja%20Suomen%20turvallisuudestaka+Toveri+kansanedustajaehdokas%2C+kenraalimajuri+%28evp%29+alustamassa+Ukrainan+sodasta+ja+Suomen+turvallisuudesta&sxsrf=AJOqlzWaTlRZK-M3w6MNiMI5UcoDTP7GFg%3A1679264922198&ei=mowXZJDrC4mOwPAPo7u4gAg&ved=0ahUKEwiQoK-phen9AhUJBxAIHaMdDoAQ4dUDCA8&uact=5&oq=pekka+toveri+17.3+esitys+Pekka+Toveri+kansanedustajaehdokas%2C+kenraalimajuri+%28evp%29+alustamassa+Ukrainan+sodasta+ja+Suomen+turvallisuudesta&gs_lcp=Cgxnd3Mtd2l6LXNlcnAQAzIFCCEQoAEyBQghEKABMgUIIRCgATIFCCEQoAEyBQghEKABOgoIABBHENYEELADSgQIQRgAUNUHWPTeAmD44wJoAXABeACAAXWIAXWSAQMwLjGYAQCgAQGgAQLIAQjAAQE&sclient=gws-wiz-serp#fpstate=ive&vld=cid:c6d00879,vid:k_mvE2gCaX8
Ilmoita asiaton viesti
Kerro ne valheet.
Ilmoita asiaton viesti
Ikävää, että väität Pekka Toverin valehdelleen, mutta et voi kertoa mitä hän valehteli, viittaat vaan että ”tekstistä käy ilmi”. Mistä tekstistä? Jos todisteeksi valehtelusta esität tuon linkin haastattelun, niin voit varmaan kertoa mitä Pekka Toveri tässä valehteli. Itse katsoin sen enkä huomannut siinä mitään totuuden vastaista.
Ellet pysty kertomaan Toverin valhetta, joudun pitämään kirjoitustasi ”hyödyllisen idiootin” propagandana, mikä perustuu valheisiin.
Ilmoita asiaton viesti
Matti, wikipedia: ”Propaganda (lat. propaganda, ’levitettävä asia’) on aatteen tai opin järjestelmällistä levitystä, jolla pyritään muokkaamaan mielipidettä.[1] Propaganda on tavoitteellista, harkittua ja järjestelmällistä pyrkimystä manipuloida ihmisten uskoja, asenteita tai tekoja. Propaganda luo mielikuvia ja pyrkii hallitsemaan mieliä. Se ruokkii ennakkoluuloja, yhdenmukaistaa ajattelua ja vaientaa erimieliset.[2] Propaganda on aina massoihin vaikuttamista, ei vain kahden yksilön välistä viestintää.[3]
Propaganda voi koostua faktoista, väitteistä, huhuista, puolitotuuksista tai valheista. Se voi olla muodoltaan sanallista tai eri tavoin visuaalista. Tavoitteensa saavuttamiseksi propagandan levittäjä valikoi esittämänsä tiedot ja argumentit tehokkaimmaksi katsomallaan tavalla, joskus vääristellen niitä tai jättäen oleellista tietoa pois, ja joskus tavoitteenaan saada vastaanottajan koko huomio puoleensa. Propaganda on yksipuolista, eikä sen sanomaa ole tarkoitus epäillä. Propagandan levittäjä voi kuitenkin joskus vilpittömästi katsoa käyttävänsä vääristelyä vain todenmukaisen tai hyödyllisen sanomansa perille menon hyväksi.[4]”
Venäjästä ei yhtään positiivista asiaa ja Ukrainasta ei negatiivista asiaa, kuten: https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000750772.html
Ilmoita asiaton viesti
Jos toimittaja kirjoittaa, että A tuomittiin B:n ampumisesta, odotatko, että lehdessä kerrottaisiin positiivisia asioita A:sta ja negatiivisia asioita B:stä? Eikö riitä, että kerrotaan mitä tapahtui ja miksi.
Mitä mieltä olet, onko blogisi propagandaa?
Ilmoita asiaton viesti
Olisihan se syytä kertoa B:stä, että hän palauttaa kirjaston kirjat säännöllisesti myöhässä ja ajeli pummilla 3T ratikalla Vappuna 2003.
Ilmoita asiaton viesti
Voit olla varma että Venäjästä puhutaan pelkkää hyvää sitten kun baletit pyörii Venäjän telkkarissa ja Putin opetellut lentämään kerrostalon ikkunasta.
Ilmoita asiaton viesti
Propakantaa on joka paikassa, siton soosissa sopassa ja saikassa.
Ilmoita asiaton viesti
Mitähän positiivista Venäjästä löytyy? Eipä tule mieleen yhtään mitään .
Ilmoita asiaton viesti
Ei todellakaan mitään, jos keskitymme maan poliittiseen järjestelmään ja hallintoon. Ihmiset tai kulttuuri on kokonaan eri asia.
Mielenkiinnolla odotan, kun Tyni kertoo meille, kuinka venäläinen poliittinen järjestelmä eli kapitalistinen äärivanhoillinen diktatuuri on ylivertainen länsimaiseen liberaalin demokratiaan verrattuna.
Ilmoita asiaton viesti
Annoin tykkäyksen koska – ”Ihmiset tai kulttuuri on kokonaan eri asia.”
Tämäkään ei nykyään näytä olevan mikään itsestäänselvyys.
Poliittisesta järjestelmästä on muistutettava, että päättäjien on pidettävä kansalaisista huolta. Tähän kuuluu myös se, ettei valtiota ns. mädätetä. On pitäydyttävä poissa elämälle vieraille ilmiöistä.
Onko kovempi populismi suomessa melko heikolla tolalla. Vaalit on aivan lähellä enkä ole kuullut ehdokkaista aloitettuja rikostutkintoja. Missä on lippujen polttajat ja nukkejen hirttäjät? Luulisi näin niitä ääniä satelevan.
Ilmoita asiaton viesti
Peukutin vaikka en täysin allekirjoita tätä ”Ihmiset tai kulttuuri on kokonaan eri asia.” Ihmiset siitä hallinnosta viimekädessä päättävät, diktatuurissakin.
Ilmoita asiaton viesti
Ilman muuta ja merkittävän suuri määrä ihmisiä Venäjällä kannattaa Kremlin politiikkaa, olkoon se mitä tahansa. Toisaalta mielestäni ei nyt kategorisesti voi lyödä tiettyä leimaa venäläisiin, heistä löytyy toki moneen junaan, vaikka itsekin näen, että jonkinlainen kollektiivinen vastuu on olemassa.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä on todellisuus Venäjällä:
Todellisuudessa Venäjän puheet ”perinteisistä arvoista” ovat pelkkää kulissia, sanoo brittitoimittaja Jonny Tickle. Venäjän valtion omistaman englanninkielisen RT:n toimittajana Moskovassa työskennellyt Tickle erosi propagandakanavaksi kuvaillun yhtiön palveluksesta välittömästi Venäjän hyökättyä Ukrainaan.
Twitterissä Tickle ihmettelee Venäjän puolustajia, joiden käsitystä maan todellisuudesta hän luonnehtii täysin vääristyneeksi.
– ”Perinteiset perhearvot” ovat kulissi, hän kirjoittaa.
– Kirkossakäynti on romahtanut, Moskovan gay-baarit ovat täynnä joka viikonloppu, poliitikoilla on rakastajattaria ja aviottomia lapsia.
Ketjussaan Tickle kuvailee Venäjän hallinnon puheiden ja maan todellisuuden välistä ristiriitaa.
– Abortti- ja avieroluvut ovat myös hyvin korkeita. Avioerojen osalta Venäjä on kansainvälisessä vertailussa kolmantena, Malediivien ja Kazakstanin jälkeen. Abortin osalta Venäjä on vertailussa ensimmäinen.
– Ihmiset jotka puhuvat Venäjästä ”kristinuskon” ja ”perinteisten perhearvojen” linnakkeena, ovat pihalla, toimittaja päättää.”
Lähde:
https://www.verkkouutiset.fi/a/valtionmedian-ex-toimittaja-nain-venajan-propaganda-vaaristelee-todellisuutta/#500715d3
*Hokkus pokkus* voi lähteä katsomaan tätä oikeaa ”työläisten paratiisia” paikanpäällä!
Ilmoita asiaton viesti
”*Hokkus pokkus* voi lähteä katsomaan tätä oikeaa ”työläisten paratiisia” paikanpäällä!”
Olen katsonut paikanpäällä tammikuusta 1992-lokakuu 2019.
1990-luvulla oli romahtanut valtio ja hirvein paikka missä olen koskaan ollut. 2010-luvusta eteenpäin kehitys on ollut valtava omien havaintojen perusteella.
Ilmoita asiaton viesti
Suomen puolustusvoimien komentaja Ari Puheloinen 2009-2014 kertoo tässä 1h 30 min podcastissa erittäin fiksuja ja viisaita sanoja. Tällaista lisää, Aarno Vehviläinenhän on tällaista edustanut Puheenvuorossa. Wikipedia: ”Ari Tapani Puheloinen (s. 26. joulukuuta 1951 Taipalsaari)[1] on suomalainen kenraali evp. ja Suomen puolustusvoimain komentaja vuosina 2009–2014. Hän oli ensimmäinen puolustusvoimain komentaja, jolla oli määräaikainen virka.[2]
Puheloinen valmistui Kadettikoulusta vuonna 1974.[1] Hänen palveluspaikkojaan ovat olleet Uudenmaan rakuunapataljoona,[3] Panssariprikaati, Etelä-Suomen sotilasläänin esikunta, Pääesikunta, Puolustusneuvosto ja Itäinen maanpuolustusalue. Hän on hoitanut kansainvälisiä tehtäviä ja täydentänyt opintojaan Neuvostoliitossa ja Yhdysvalloissa.[1]”
https://www.youtube.com/watch?v=gv9B4WU_SSw
Ilmoita asiaton viesti
Valitettavasti en ollut itse kyseisessä tilaisuudessa, mutta täytyy myöntää, että kaikista kansanedustajaehdokkaista Toveri tuntuu olevan juuri sellainen mies, mitä eduskunnassa tarvitaan. Ja vaikka tuossa kaasuputkiasiassa olen hänen kanssaan eri mieltä, niin kaikki muut kuulemani lausunnot voin kyllä allekirjoittaa. Häntä kannattaa äänestää, mikäli haluaa eduskuntaan maanpuolustuksesta oikeasti paljon tietävän, suorasanaisen ja isänmaallisen alansa asiantuntijan ja kunnian miehen, oka eroaa edukseen siitä umpiluupäisestä ja kiilusilmäisestä porukasta, joka saa onneksi kohta lähteä jos ei eduskunnasta, niin ainakin hallituksesta.
Kirjoitin vielä kauan sitten siitä, että venäläisten kaasuputkien räjäyttämisen takana on Ukrainan tiedustelupalvelu. Olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että Ukraina suoritti operaation yhteistyössä Puolalaisten ja mahdollisesti brittien kanssa, jenkkien ollessa asiasta tietoisia. Tätähän ei voida tietysti avoimesti myöntää mahdollisten korvausvaatimusten pelossa, mutta ukrainalaisille tuo putki on täysin legitiimi iskun kohde, joka lopetti venäläisen kaasun toimitukset ja ohjasi ”asiakkaat” käyttämään Puolan kaasuterminaaleja, sekä Ukrainan kautta kulkevia kaasuputkia.
Se, että Venäjä olisi itse räjäyttänyt ne putket tuntuu aika kaukaa haetulta, enkä käsitä, miten Pekka Toveri voi tuohon tosissaan uskoa. Saksan poliisin tutkimustulokset myös tukevat minun näkemystä asiasta. Mitään faktoja Venäjän osuudesta räjähdyksiin ei ole esitetty – vain mutu-tuntumaan perustuvia arvioita, joiden tarkoituksena on siirtää huomio muualle. Jos Venäjä olisi oikeasti omien kaasuputkien räjäytysten takana, niin todisteet olisi löytynyt alle viikossa ja tuomio olisi jo annettu. Se, että asiasta ollaan niin kovin vaitonaisia on selvä merkki siltä, että koko homma haiskahtaa kilsan päähän vehkeeltä ja syyllistä ei haluta vielä tässä vaiheessa paljastaa, vaikka ainakin 4 maan tiedustelupalvelu tietää tasan tarkkaan, kuka sen teki ja osa niistä oli jopa projektissa mukana…
Tatu on myös täysin oikeassa Ukrainan korruptiosta. Korruptiolistalla Ukraina ja Venäjä on niin lähekkäin, että ero johtuu lähinnä siitä, että ukrainassa on vähemmän luonnonvaroja.
Ilmoita asiaton viesti