Perustuslakivaliokunnan päätös rokotepassista vie kansalaisten perusoikeudet

Eduskunnan Perustuslakivaliokunta piti tärkeän kokouksen 7.10.2021. 

”Perustuslakivaliokunta

Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi tartuntatautilain muuttamisesta ja väliaikaisesta muuttamisesta”

”(3) Hallituksen esitykseen sisältyy kaksi keskeistä ehdotusta. Ensinnäkin esityksessä ehdotetaan jatkettavaksi tartuntatautilain väliaikaisten terveysturvalliseen maahantuloon liittyvien perustuslakivaliokunnan myötävaikutuksella säädettyjen (PeVL 26/2021 vp) säännöksien voimassaoloa. Nykyisten väliaikaisten säännösten päättymisen jälkeenkin Suomeen saapuvilta henkilöiltä ehdotetaan edellytettävän luotettavaa todistusta kuuden kuukauden sisällä sairastetusta covid-19-taudista, saadusta hyväksyttävästä covid-19- rokotussarjasta tai ennen Suomeen saapumista tehdystä negatiivisen tuloksen osoittavasta covid-19-testistä. ”

(4) Hallituksen esityksessä ehdotetaan säädettäväksi myös mahdollisuudesta edellyttää yleisötilaisuuteen osallistuvilta taikka asiakas- ja osallistujatilaan tai ravitsemisliikkeeseen tulevilta ihmisiltä covid-19-tautia koskeva luotettava todistus (jäljempänä myös koronapassi) viranomaispäätöksissä toiminnalle asetettujen rajoitusten välttämiseksi. Koronapassia voidaan edellyttää muun muassa ravintoloissa ja yökerhoissa sekä yleisötilaisuuksissa, kuntosaleilla ja muissa urheiluun tai liikuntaan käytettävissä sisäliikuntatiloissa, uimahalleissa ja kylpylöissä, tanssipaikoissa ja ryhmäharrastustoimintaan käytettävissä tiloissa, huvi- ja teemapuistoissa, eläintarhojen sisätiloissa, sisäleikkipuistoissa ja sisäleikkipaikoissa sekä museoissa, näyttelytiloissa ja muissa vastaavissa kulttuuritiloissa.

”VALIOKUNNAN PÄÄTÖSESITYS

Perustuslakivaliokunta esittää, että lakiehdotus voidaan käsitellä tavallisen lain säätämisjärjestyksessä.”

Valiokunnassa asiaa käsitelleet henkilöt ovat:

 

”Helsingissä 7.10.2021

Asian ratkaisevaan käsittelyyn valiokunnassa ovat ottaneet osaa

puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä sd

varapuheenjohtaja Antti Häkkänen kok

jäsen Outi Alanko-Kahiluoto vihr

jäsen Bella Forsgrén vihr

jäsen Jukka Gustafsson sd

jäsen Maria Guzenina sd

jäsen Olli Immonen ps

jäsen Hilkka Kemppi kesk

jäsen Mikko Kinnunen kesk

jäsen Anna Kontula vas

jäsen Mats Löfström r

jäsen Jukka Mäkynen ps

jäsen Wille Rydman kok

jäsen Heikki Vestman kok

jäsen Tuula Väätäinen sd

varajäsen Markku Eestilä kok (osittain)

varajäsen Johannes Koskinen sd (osittain)

varajäsen Sari Tanus kd

Valiokunnan sihteereinä ovat toimineet

valiokuntaneuvos Johannes Heikkonen

valiokuntaneuvos Mikael Koillinen

valiokuntaneuvos Liisa Vanhala”

Kymmenet tuhannet (ellei jopa sadat tuhannet) Suomen kansalaiset ovat olleet itsestä riippumattomassa elinkeinon harjoittamisen kiellossa koronarajoitusten takia 13.3.2020 lähtien. Osalle tämä on merkinnyt VAIN elinkeinon harjoittamisen merkittävää vaikeuttamista, mutta esim. esiintyville taiteilijoille käytännössä täyskieltoa.

Olen yksi maailman parhaita taikureita. Minun kaltaisille rokotepassi tarkoittaa käytännössä pysyvää elinkeinon harjoittamisen kieltoa. Jos haluat olla tietyillä aloilla maailman huipulla, sinun täytyy olla tarkka tekemisistäsi, että pystyt pitämään vaadittavan suorituskyvyn yllä. Useat huipulla olevat naistanssijat ja -akrobaatit eivät esimerkiksi käytä e-pillereitä, sillä ne usein nostavat painoa ja sotkevat kehon systeemiä.

Muusikko Eric Clapton on avautunut omasta kunnostaan otettuaan koronarokotuksen: ”Noin kuusi viikkoa myöhemmin sain toisen piikin AstraZenecaa, vaikka minulla oli hyvin vähän lisätietoja sen vaaroista. Sanomattakin selvää, että vaikutukset olivat katastrofaaliset: käteni ja jalkani olivat vuoroin jääkylmät, tunnottomat tai kuin tulessa enkä voinut tehdä niillä käytännössä mitään kahteen viikkoon. Pelkäsin, etten pysty enää koskaan soittamaan (kärsin neuropatiasta eikä minun olisi koskaan pitänyt mennä lähelle piikkiä).”

Hyvin useat kaltaiseni odottavat koronarokotteiden mahdollisten sivuvaikutusten paljastumista ennen päätöksen tekemistä ottaako rokotteen (puhutaan jo rokotesarjasta). Tämä on mielestäni järkevää, varsinkin jos tämän ”pandemian” keskellä on täysin terve eikä näe sairaita missään.

Miten olemme tulleet tähän tilanteeseen? Kun pelolla ratsastaen ryhdyimme maskikansakunnaksi (lue: burka-kansakunnaksi), annoimme perusoikeutemme pois. Koronapassi on loogista jatkoa tälle kehitykselle. Ajatella, että Eestiin matkustettaessa tarvitaan jälleen passi tai että sitä vaaditaan baarissa tai kirjastossa käydessä. Olisitko voinut uskonut tätä vielä kaksi vuotta sitten?

Tämä merkittävä elämisen kurjistaminen on suoraa seurausta EU:n häikäilemättömästä ja antikristillisestä agendasta, jota se ajaa eteenpäin yhä kiihtyvällä vauhdilla. Ja tämä kurjistumisen kehityskaari on suunniteltu jo vuosikymmeniksi eteenpäin. Eivät nämä aloitteet ja esitykset tule Suomen eduskunnasta, vaan ulkomailta. Esimerkiksi vuonna 2025 tulee voimaan esteettömyysdirektiivi, joka merkitsee yhä voimakkaampaa sensuuria ja merkittäviä esteitä yrittäjyydelle.

Tälle kehitykselle on sanottava: SEIS!

Suomen on itsenäistyttävä uudelleen!

FIXIT!

Tatu Tyni
Vapauden liitto Raasepori

Olen ammatiltani taikuri, ohjaaja, käsikirjoittaja, keksijä ja start up yrittäjä. Patentoidun Digital Illusion Equipment teknologian yksi keksijä. Raaseporin kaupunginvaltuutettu.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu