Pohjois-Korean ja nyky-Suomen samankaltaisuuksista

Vuonna 1993 esiinnyin taikurina reilut kaksi viikkoa Pohjois-Korean pääkaupungissa Pyongyangissa. Palasin kahdeksi viikoksi takaisin lama-Suomeen ja sitten matkustin esiintymään kahdeksi viikoksi Hollywoodin Magic Castleen. Tämä aika avarsi 19-vuotiaan miehenalun maailmankuvaa merkittävästi. 

Pohjois-Koreassa ihmiset luulivat elävänsä vapaassa ja oikeudenmukaisessa maassa, vaikka iltaisin oli ulkonaliikkumiskielto sekä vapaata yrittäjyyttä ei maassa ollut. Samalla tavalla Hollywoodissa ihmiset ajattelivat elävänsä vapaassa ja oikeudenmukaisessa maassa, vaikka minua kiellettiin illalla yksin kulkemasta muutaman sadan metrin matkaa työpaikalta hotellille. Öisin kuulin naisten kirkunaa, kiihdyttävien autojen ääniä, poliisiauton sireenejä ja laukausten ääniä. Samalla koti-Suomessa uskoimme elävämme vapaassa ja oikeudenmukaisessa maassa, vaikka keskellä lamaa pankit pelastettiin ja yrittäjät uhrattiin. Itsemurhia oli minunkin lähipiirissä.  

Yhteistä Pohjois-Koreassa, Hollywoodissa ja Suomessa oli, että ihminen uskoi itse tekevänsä valintansa ja elävänsä hyvässä yhteiskunnassa. Kuitenkin nämä kolme yhteiskuntaa olivat hyvin erilaisia ja sisälsivät paljon epäoikeudenmukaisuuksia. 

Mark Twain: ”On helpompaa huijata ihmisiä kuin vakuuttaa heidät siitä, että he tulivat huijatuksi.”   

Tuon ajan kokemuksia muistelen lähes päivittäin, kun toimin nykyään politiikassa. Olen perussuomalaisena ehdolla aluevaaleissa Länsi-Uudellamaalla, vaalinumeroni on 112.

Alla olevassa Tyrnävä Showssa etsin samankaltaisuuksia Pohjois-Koreasta ja nyky-Suomesta. Antoisia katseluhetkiä.

+1
Tatu Tyni
Perussuomalaiset Raasepori
Ehdolla aluevaaleissa

Olen ammatiltani taikuri, ohjaaja, käsikirjoittaja, keksijä ja start up yrittäjä. Patentoidun Digital Illusion Equipment teknologian yksi keksijä. Raaseporin kaupunginvaltuutettu PS.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu